Pašvaldībai 1.septembris pienācis pēkšņi!

Ikšķiles pašvaldībai  šodien 2013.gada 04.septembrī, nav zināms novada skolām nepieciešamo darba burtnīcu skaits. Protams tas neliedz pārmest Ministru kabinetam kavēšanos.

Ministru kabinets savu likumā noteikto pienākumu izdot noteikumus par kārtību šāda finansējuma piešķiršanā nepilda un noteiktais termiņš – 30.augusts ir nokavēts nu jau par piecām dienām…..

Lai plānotu budžetā nepieciešamo līdzekļu apjomu mācību līdzekļu iegādei, izglītības iestāžu vadītājiem ir uzdots nekavējoties sagatavot un iesniegt pašvaldībā nepieciešamo darba burtnīcu sarakstu un izmaksu tāmi. Ja šie dati tiks saņemti ļoti operatīvi, pašvaldības vadība sasauks ārkārtas domes sēdi, lai nodrošinātu jautājuma izskatīšanu steidzamības kārtībā.

Atbilstoši likumā noteiktajam, vecākiem darba burtnīcas nav jāiegādājas. Pašvaldība vērtēs iespēju kompensēt izdevumus tiem vecākiem, kuri pēc savas iniciatīvas darba burtnīcas jau ir iegādājušies. Par kārtību kompensācijas saņemšanai vecāki tiks informēti ar izglītības iestāžu starpniecību.

….

Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Dace Kļaviņa

Jautājumi Dacei Kļaviņai:
1. Kādēļ, 6.augustā, tiekoties ar Ikšķiles vidusskolas vadību un spriežot, kā celt skolas prestižu, netika izskatīts arī jautājums par darba burtnīcu nepieciešamību?
2.Kurš Ikšķiles skolās plāno mācību materiālu iegādi (grāmatas un darba burtnīcas) ja vēl 4.septembrī nav skaidrs kas tiks iegādāts par IZM piešķirto naudu, pat bez papildus finansējuma?

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu