Ienākuma nodokļa pārmaksa atgūstama par izdevumiem, kas saistīti ar izglītības iegūšanu un par ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, proti, reizi gadā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju kopā ar izdevumu attaisnojuma dokumentiem.

Diemžēl viss var neiet tik gludi, ja starp jūsu sakrātajiem čekiem, ko esat nolēmuši iesniegt VID, lai saņemtu atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem ir gadījušies Ikšķiles novada pašvaldības čeki, ko esat saņēmuši “Veselības un Sociālo lietu pārvaldē”, sekojošu speciālistu pakalpojumus:

Audiologopēds;

Mākslas terapeits;

Fizioterapeits.

Bet par visu pēc kārtas.

 

Hronoloģiski:
2009.gada augusts – Kristīna Krilovska prezentē projektu “Jauniešu un ģimenes dienas centrs”.

2010.gads – Ikšķiles pašvaldība iegādājās ēku Daugavas prospektā no SIA “LG un partneri”, pār kuriem jau bija savilkušies draudīgie finanšu krīzes mākoņi un iztērēja 142 200 eiro.

2010.gada jūlijs – kāds melns kaķis pāri ceļam pārskrēja un K.Krilovskas “Jauniešu un ģimenes dienas centra” ideja zaudē aktualitāti un jauniegādātajās telpās tiek atvērts “Dienas centrs” un par tā vadītāju kļūst Dita Lūka.

2010.gada augusts – kārtējo reizi applūst “Dienas centrs” telpas, jo ēkai kas iegādāta, ar “izremotētām” telpām (tādēļ tik dārgi), nav remontēts jumts un tas tek.

2011.gads – pirmais rekonstrukcijas projekts”Sociālā ēka ar krīzes dzīvokļiem”, tiek plānota rekonstrukcija par 1849 eiro kvadrātmetrā, kopsumma par ~ 1 180 260 eiro.

2012.gada augusts – dienas centra vadītājas amatu atstāj Dita Lūka, tauta runā, ka tieši finanšu dēļ viņai šis amats bija jāatstāj. Par centra vadītāju kļūst Zanda Vītola (iepriekš,Tīnūžu tautas nama bērnu sporta deju pulciņa vadītāja un pašvaldības informatīvā izdevuma “Ikšķiles Vēstis” redaktore.)

2013.gads – pilnībā nojauc 142 200 eiro vērto bijušo veikala ēku. Tiek uzsākti “rekonstrukcijas” darbi.

2014.gada oktobris – nav pagājuši ne divi gadi, kad atkal jau to pašu pārtērēto un nesakārtoto finanšu dēļ, Dienas centrs tiek likvidēts, un “visi gali ūdenī”. Atkal jau kāds melns kaķis bija ceļā trāpījies vai raganas spļāviens. “Dienas Centrs” tiek reorganizēts par “Ikšķiles Veselības un Sociālo lietu pārvaldi” un atklāta jaunbūvētā ēka.
Izsludināts konkurss uz Ikšķiles Veselības un Sociālo lietu pārvaldes vadītāja vakanci, jo Zanda Vītola ir zaudējusi savu uzticību, taču netiek atlaista, bet pārcelta uz Veselības centra speciālistes amatu.

2015.gada janvāris – nu jau ar trešo piegājienu radusies “Veselības un Sociālo lietu pārvalde” –jauns, perspektīvs vadītājs, Juris Saratovs, bijušais nacionālās apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ģenerālsekretārs, profesionālis vadošo amatu ieņemšanā, telpas svaigas pēc rekonstrukcijas.

2017.gada pavasaris – finanšu lieta atkal kā tāda āža kāja lien no maisa laukā – šoreiz perspektīvais vadītājs Juris Sarātovs nav spējis Ministru kabineta noteikumos izlasīt, ka pārvaldes sniegtie pakalpojumi nav apliekami ar PVN, un no ikšķiliešiem ir nodīrājis divas ādas – gan PVN, gan 23% iedzīvotāju ienākuma nodokli, kuru nevarēs atprasīt no valsts, jo ir nepareizi veikti iekasējumi par pakalpojumu.

Ar pievienotās vērtības nodokli neapliek  sociālās aprūpes, profesionālās un sociālās rehabilitācijas, sociālās palīdzības un sociālā darba pakalpojumus, ko iedzīvotājiem sniedz personas, kuras reģistrētas sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā, kā arī ēdināšanas pakalpojumus, kurus sociālo pakalpojumu sniedzējs sniedz saskaņā ar savām programmām.

Ar PVN neapliekamie darījumi!


Diezin viņam par šo domes priekšsēdētājs atkal iedos puķes?
Kura amatpersona atmaksās līdzekļus apkrāptajiem pakalpojuma saņēmējiem?

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu