Izslēdz gaismu uz stundu un atbalsti Zemes stundu

Zemes stunda šī gada 28. martā plkst. 20:30 norisināsies visā Latvijas teritorijā
Zemes stunda šī gada 28. martā plkst. 20:30 norisināsies visā Latvijas teritorijā

2009.gada 28. martā plkst. 20:30 Pasaules Dabas Fonds rīko akciju Zemes stunda, kuras laikā katrs ir aicināts uz aptuveni stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām un demonstrētu vienotu nostāju Kopenhāgenas ANO galotņu tikšanās dalībniekiem, kuri 2009.gada beigās lems par jaunu globālo vienošanos klimata pārmaiņu jautājumos.


Kas ir Zemes stunda?

  • Zemes stunda ir Pasaules Dabas Fonda organizēta vispasaules akcija, kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām.
  • Zemes stunda ir simbolisks pasākums, kas paredzēts, lai ikvienam pasaules iedzīvotājam dotu iespēju uzskatāmi parādīt politikas līderiem savu nostāju par globālu un tālredzīgu lēmumu nepieciešamību saistībā ar klimata pārmaiņām.
  • Zemes stunda ir lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienosies, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.

Zemes stunda katrā valstī notiek pēc vietējā laika.

Kā Zemes stunda norisinājusies iepriekš?

  • 2007. gadā Zemes stunda aizsākās kā vienas pilsētas – Sidnejas iniciatīva. Slavenajā Austrālijas pilsētā akcijā piedalījās 2.2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu.
  • 2008. gadā Zemes stunda izvērtās par globālu pasākumu. Tās norisē iesaistījās ap 50 miljoniem cilvēku 35 pasaules valstīs.
  • Šobrīd Zemes stundai 2009 savu dalību apstiprinājušas jau 1189 pilsētas no 80 valstīm visapkārt pasaulei.

Arī Tu vari piedalīties Zemes stundas norisē!

Lasi vairāk sadaļā Zemes stunda!

3 KOMENTĀRI

  1. Krīze? Mums samazina algas par 20 procentiem? <br />
    BET VIŅU SKAITS SAMAZINĀS PAR 20 procentiem – pingvīni,leduslāāi,daudzas putnu sugas mirst. No klimata pārmaiņām, no piesārņojuma, nespēdami izaudzināt mazuļus.<br />
    Visos iespējamos veidos ir jāatbalsta aktīva rīcība pret klimata pārmaiņām un savā ikdienā jācenšas atbilstoši rīkoties.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu