Vienoti Zaļākai Rītdienai

Zaļākais rītdienai.
Zaļākais rītdienai.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts paust savu attieksmi un piedalīties balsojumā par mums visiem un Latvijai svarīgākajiem vides uzlabošanas kritērijiem projekta “Vienoti Zaļākai Rītdienai”

mājaslapā www.zalakairitdienai.lv.

Aicinām nestāvēt malā un aktīvi iesaistīties vides kvalitātes uzlabošanā, padarot Latviju par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē!

Lai veicinātu sabiedrības līdzdalību, AS "Latvenergo" sadarbībā ar atzītiem vides ekspertiem Dagniju Blumbergu (Rīgas Tehniskās universitātes Elektroenerģētikas fakultātes Enerģētikas institūta profesore), Dainu Indriksoni (vides eksperte un Baltijas Vides Foruma – "BEF Latvia" projektu vadītāja), Ģirtu Strazdiņu (Ekoskolu programmas vadītājs, Vides izglītības fonda pārstāvis un žurnāla "Vides Vēstis" direktors) ir izvirzījuši desmit Latvijas vides kvalitātes uzlabošanas kritērijus. No 15. aprīļa projekta mājas lapā www.zalakairitdienai.lv ikviens ir aicināts balsot par pieciem Latvijai vissvarīgākajiem kritērijiem, kuri jāizvēlas no 10 kritēriju kopuma:
– racionāla elektroenerģijas izmantošana;
– siltumenerģijas patēriņa samazināšana;
– atkritumu daudzuma samazināšana;
– atkritumu šķirošana;
– ūdens taupīšana;
– papīra efektīva izmantošana;
– videi draudzīgas sadzīves ķīmijas lietošana;
– degvielas patēriņa samazināšana;
– automašīnu radīto izmešu daudzuma samazināšana;
– videi draudzīgas pārtikas lietošana.

Visi balsotgribētāji, kuriem mājās, skolā vai darbā nav pieejams internets, ir aicināti izmantot arī Latvijas bibliotēkas, kurās pieejams ātrdarbīgs internets.

Pēc balsojuma, kad Latvijas sabiedrības aktīvākā daļa būs noteikusi svarīgākos kritērijus, ikviens būs aicināts pievienoties iniciatīvai, brīvprātīgi apņemoties ievērot vienkāršus, bet mūsu apkārtējai videi ļoti nozīmīgus nosacījumus. Saskaņā ar izvēlētajiem kritērijiem un reāliem vides ekspertu padomiem mēs visi varēsim ar savu rīcību uzlabot ietekmi uz vidi un darītu Latviju zaļāku!

Ilgtermiņa iniciatīva "Vienoti Zaļākai Rītdienai" uzsākta iedvesmojoties no Jēlas Universitātes izstrādātā un starptautiski atzītā EPI indeksa ("Environmental Performance Index") rezultātiem. 2008. gadā Latvija ierindota 8. vietā starp pasaules zaļākajām valstīm, no 7. vietas atpaliekot tikai par procenta desmitdaļu! Kopīgiem spēkiem Latvijas iedzīvotāji jau šī gada laikā spēj sniegt nozīmīgu ieguldījumu vides kvalitātes uzlabošanā, lai nākamā gada reitingā Latvija ieņemtu jau 7. vietu. Aicinām katru Latvijas iedzīvotāju līdzdarboties, lai mēs kopīgi sasniegtu 1. vietu un varētu Latviju pamatoti saukt par zaļāko valsti pasaulē!

1 KOMENTARS

  1. Minētajā mājas lapā projekta rīcības plāns – “Pēc balsojuma cilvēki un uzņēmumi varēs pievienoties iniciatīvai, brīvprātīgi apņemoties ievērot vienkāršus, bet mūsu apkārtējai videi ļoti nozīmīgus soļus, lai turpmāk uzlabotu savu ietekmi uz izvēlētajiem kritērijiem katrs savā ikdienā. Lai atvieglotu kritēriju ievērošanu un palīdzētu iemiesot zaļākas Latvijas ideju ikdienas dzīvē, atbilstoši katram kritērijam tiks izstrādāti noderīgi un viegli īstenojami padomi. Tie ļaus ikvienam rūpēties par vidi sev apkārt un veikt būtisku ieguldījumu, lai Latvija mums visiem būtu droša un zaļa mājvieta.”<br />
    ………<br />
    Izvēlēties 5 nozīmīgākos kritērijus un nobalsot varam līdz 17.maijam.<br />
    Esam strādājuši Lielajā Talkā un piedalīšanās aptaujā būtu loģisks turpinājums savas attieksmes paušanai par “zaļāku rītdienu”<br />
    P.S.Paldies Ivetai un portālam par publicēto ziņu. <br />

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu