Būtiski grozījumi Nekustāmā īpašuma nodokļa piemērošanā

Ikšķiles novada domes ēka. 2008.gads Foto: Ikskile.tv
Ikšķiles novada domes ēka. 2008.gads Foto: Ikskile.tv

Informācija ir svarīga visiem nekustāmā īpašuma īpašniekiem.

Ar 2010.gada 01.janvāri spēkā ir stājušies 01.12.2009. likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” grozījumi, kuri būtiski paplašina ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo objektu skaitu, paredzot arī izņēmumus – specifiskus objektu veidus, kuri ar šo nodokli netiek aplikti, kā arī apstākļus, kuri ir pamats neaplikšanai ar nodokli.

Tomēr, lai minētie izņēmuma objekti un apstākļi tiktu ņemti vērā pie nodokļa aprēķina šim taksācijas gadam, visām personām – nodokļa maksātājiem, kuru īpašumā vai tiesiskā valdījumā atrodas ar nodokli neapliekamais īpašuma objekts vai attiecībā uz kura īpašumā vai tiesiskā valdījumā esošo īpašuma objektu ir iestājušies apstākļi, kuri ir pamats tā neaplikšanai ar nekustamā īpašuma nodokli jaunajā likuma redakcijā, ne vēlāk kā līdz 2010.gada 1.februārim ir jāiesniedz pašvaldībā paziņojums atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātai veidlapai.

Ikšķiles novada pašvaldība informē, ka, personai , kura nebūs iesniegusi paziņojumu minētajā termiņā, tiks veikts nekustamā īpašuma nodokļa aprēķins pilnā apmērā, izejot no Valsts zemes dienesta sniegtajiem datiem  par nekustamajiem īpašumiem likuma redakcijā, kas bija spēkā 2009.gada 31.decembrī.

Veidlapu skatīt pielikumā:

Paziņojums par objektiem, kurus neapliek ar nekustamā īpašuma nodokli

7 KOMENTĀRI

  1. Vaicājiet vai tie domes deputāti, kas darbojas Latvijas Pašvaldību Savienības(LPS) komitejās, kad likumu pieņēma, par iedzīvotājiem iestājās! Tas tur tika apspriests! Valdībai šonedēļ ir lūgts likumu labot 🙂

  2. Bet Rīgas kungu lapā kadastrs.lv ir jau aprēķināts no kādas summas tas nodoklis tiks ņemts.Kāpēc ,šinī gadījumā ,kā atskaites punktu ņem datus uz 31.decembri ,kad vēl aprēķini šinī lapā nevizualizējās(decembrī tiku skatījusies so lapu un tad vēl nebija šis teikums par kadarsta nodokļa vērtību).<br />
    <br />
    Pašvaldības “gudrās galvas”,esiet tik laipni un izskaidrojiet kas tad mums ir jāuzrāda un kāpēc.Un kur ši naudiņa aizies.Kad par šo nodokli lēma,tad izskanēja tāds teikums,kad pašvaldība pati var noteikt vai piemērot savā pašvaldībā šo likumu vai nē(šinī gadījumā gan tika minēti kādi sarežgījumi kas var rasties).Ja pašvaldība ir izlēmusi piemērot-ko tā ir paredzējusi mūsu labā ar šo naudiņu darīt!Domāju ,ka mums ir tiesības to uzzināt,jo maksājam jau zemes nodokli ,ienākuma nodoli,bet ko novadā par to saņem pretī!

  3. Lūdzu izskaidrot doto informāciju.<br />
    <br />
    Kad atveru lapā kadastrs.lv savu īpašumu,tur smuki ir redzama kopējā kadasrtālā mana īpašuma vērtība.Tad tālāk var apskatīt atsevišķi katru objekta kadarst.nr. un vērtību.Un tabulas apakšā ir redzams teikums-kadastrālā vērtība nekustamā īpašuma nodoklim ir …..ls.Piemēram:kopējā kadastra vērtība ir 6000 Ls ,tālāk mēs redzam ka īpašums sastāv no 5 būvēm,katrai sava vērtība,bet tikai divām būvēm apakšā ir augšminētais teikums.Līdz ar to-saprotu,kad šis kantoris jau ir paredzējis par ko un cik mēs maksāsim.Tāpēc nesaprotu doto informāciju,jo ja pēc likuma ar nodokli neapliekās saimniecībā neizmantojamas būves(pagrabi,šķūnīši utt.) ,tad ja es neaiziešu un neuzskaitīšu savus šķūnīšus,tiem tiks piemērots kaut kāds nodoklis ko aprēķinās pati pašvaldība?Ja augšminētā lapā jau viss ir aprēķināts,kas mums vēl jāuzrāda?

  4. Nu ko lai saka, mans apbūves gabals lauku teritorijā vēl aizvien ir ganības ar 90ls vērtību nodokļa aprēķināšanai un tas neskatoties uz to, ka tur jau vairākus gadus ir uzbūvēts ceļš, pievilkta elektrība, ierīkots dziļurbums uzsākta būvniecība…… Kaimiņu daži jau dzīvo un domājams ka tādās pašās ganībās 🙂

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu