Sargiet savus mīluļus

Viss novada iedzīvotāju labā, tieši tā jāsaprot šī ziņa no SIA “Bauskas veterinārais centrs”, lai gan šāds paziņojums būtu jāsaņem no P/A “Līvi”.

“Informācija Ikšķiles novada iedzīvotājiem”

Katra mēneša 10. un 11. datumā Ikšķiles novadā tiks izķerti klaiņojošie dzīvnieki.

SIA “Bauskas veterinārais centrs”, reģistra Nr. 031658, Mēmeles ielā 15a, Bauskā, informē Ikšķiles novada iedzīvotājus, ka Ikšķiles novada pašvaldības aģentūra “Līvi” ir noslēgusi līgumu ar Bauskas veterinārā centra struktūrvienību – Bauskas dzīvnieku patversmi par klaiņojošo, bezsaimnieka dzīvnieku (suņu un kaķu, meža dzīvnieku) izķeršanu Ikšķiles novada teritorijā un šo dzīvnieku izmitināšanu Bauskas dzīvnieku patversmē, kā arī nobrauktu, beigtu dzīvnieka līķu savākšanu no Ikšķiles novada teritorijas.

Klaiņojošu, bezsaimnieka dzīvnieku izķeršana notiks reidu veidā – tas nozīmē, ka katra mēneša 10. un 11. datumā tiks izķerti klaiņojošie dzīvnieki. Lūgums Ikšķiles novada iedzīvotājiem katra mēneša 10. un 11. datumā savus mājdzīvniekus turēt mājās un staigāt ar dzīvnieku pavadā, kā to paredz Ikšķiles novada Domes pieņemtie dzīvnieku turēšanas noteikumi, vai piešķirt dzīvniekam identifikācijas pazīšanās zīmes (kakla siksniņu). Iedzīvotājiem zvanot uz Ikšķiles novada pašvaldības aģentūru “Līvi” vai uz Ikšķiles novada Domi, informēt par bezsaimnieka, klaiņojošo kaķu koloniju vietām.

Klaiņojošais, bezsaimnieka dzīvnieks tiks ievietots dzīvnieku patversmē pirms tam veterinārmedicīniski izmeklēts, ja būs vajadzīga veterinārā palīdzība, tā tiks sniegta.

Pēc Ministru Kabineta noteikumiem dzīvniekam patversmē jāuzturas 14 dienas (trakumsērgas karantīnas laiks). Pēc šīs karantīnas dzīvniekam tiks meklēts adoptācijas saimnieks.

Ja reida laikā tiks izķerts dzīvnieks, kurš kādam pieder, un īpašnieks varēs piederību pierādīt (potēšanas pasi), 6 dienu laikā ir jāierodas dzīvniekam pakaļ vai jāzvana dzīvnieku patversmei.

Ja nevarēs pierādīt dzīvnieka piederību, dzīvnieks uzturēsies karantīnas laiku patversmē, kā arī būs jāsamaksā par dzīvnieka uzturēšanās laiku un obligāto vakcināciju pret trakumsērgu.

Lai nerastos nevajadzīgas domstarpības un problēmas, dzīvnieku īpašnieku uzdevums ir:

1. Dzīvnieku profilaktiski katru gadu vakcinēt pret slimībām.

2. Dzīvniekam piešķirt identifikācijas numuru (āipu), vai citu piederības zīmi.

3. Izpildīt Ikšķiles novada Domes pieņemtos noteikumus par dzīvnieku turēšanu un staigāšanu ar tiem pavadā.

4. Katra mēneša 10. un 11. datumā pieskatīt savus mājdzīvniekus.

Paldies par sapratni.

SIA “Bauskas veterinārā centra”

Valdes loc. JĀNIS BITE

DIENNAKTS BAUSKAS

DZĪVNIEKU PATVERSMES

TĀLRUNIS 29752829

Pārlasot šo ziņu, var izdarīt vairākus secinājumus:
Ķers visus klaiņojošos dzīvniekus, arī meža dzīvniekus, bet jāziņo par kaķu kolonijām;
Pašvaldības noteikumus “Ikšķiles novada Domes dzīvnieku turēšanas noteikumi” nevar atrast ikskile.lv;
Pēc saviem mīluļiem, kas, iespējams, būs izmukuši, varēsim ierasties Bauskā, kas tepat pie Lietuvas robežas 68 km x 2=136km.

Vai tiešām Ogres dzīvnieku patversme ir tik dārga, lai tās pakalpojumi būtu nepieejami bagātajai Ikšķiles pašvaldībai.

Īpašs paldies J.G. Rubenim par pārdomāti noslēgtu līgumu.

 

21 KOMENTĀRI

  1. Ja pašvaldība šo uztic “Līviem” (īstenībā jau vienalga), tad “Līvu” budžetā būtu jābūt iezīmētam finansējumam no pašvaldības. Vai tāds ir? Vai par visu maksās tikai tie, kuri maksā par sētniekiem un apkuri?

  2. Cik var saprast, tad noslēgtais līgums arī varētu būt desmitos tūkstošos. Šeit arī top skaidrāks kādēļ Līvi, lai info par līguma summām nebūtu brīvi pieejami deputātiem. <br />
    <br />
    Vispār kur gan pazudis, Jānis Gunārs Rubenis ar “Karjera lietu” vai tiešām viņam nav dārgs inženiera vards ko devis vēlētajiem solot atklāt karjera izlaupītājus?<br />
    <br />

  3. Kāda SIA? Gudriniek, varētu domāt, ka ir runa par nez kādu privātu biznesu :))<br />
    Mazai informācijai – tā ir OGRES NOVADA DOMES dzīvnieku patversme, un Ogres dome tai pērn atvēlējusi ap 30 000 latu, uzlikusi jaunu žogu un veikusi citus uzlabojumus. Šogad solīts piešķirt līdzekļus vidēji 20 dzīvnieku uzturēšanai katru dienu. Un pagājušogad no patversmes paņemts rekordskaits – 180 dzīvnieki. Tā ir laba, humāna, tepat līdzās esoša patversme. Par visu var vienoties – kāda vēl Bauska?

  4. 🙂 15.02.2010 14:53 Man arī ir SIA varbūt Ogre ar Ikšķili var samesties un arī man nopirkt auto?<br />
    <br />
    :):):) 15.02.2010 14:06 Nevienam jau šeit neinteresē vai Ogres patversmei ir šāds pakalpojums vai nav, vienkārši visi suņu diirsinātāji uz ielas ir satraukušies ka tagad divas dienas mēnesī būs pamats satraukumam!<br />
    Jāņs 15.02.2010 15:23 Tikai “Piedzīvotāji” nav tikuši tālāk par tukšu muldēšanu!

  5. Kur teikts, ka Ogres patversme vispār piedāvā tādu pakalpojumu? Cik zinu, viņiem vēl nesen nebija sava transporta un klaiņojošos dzīvniekus pie viņiem nogādā privātpersonas ar savu transportu. Kad reiz nogādājām vienu šādu staiguli, Anita Krastiņa slavēja Ikšķiles iejūtīgo policistu, kurš arī to darījis.<br />
    Vai vienkāršāk nebūtu apOgres pašvaldībām kopīgi kooperēties šāda transporta iegādei, nevis vest tās radības ellē ratā uz Bausku?

  6. Tikai, kā risinās situāciju, kad suns vai kaķis klaiņos citos datumos? Un, ko darīs, kad dzīvnieks būs nobraukts 12. datumā – vai šie dzīvnieki tiks uzglabāti pie Rubeņa kunga Līvu birojā līdz nākamā mēneša 10. datumam?

  7. Loti labi, beidzot visus “klistošos holandiešus” izķers. Pie kājas, saimnieka vai klaidonis – saimnieka sunim/kaķim vienam bez saimnieka ārpus sētas NAV KO DARĪT! Vajadzētu izķert arī saimniekus piem. Marģeri no Rasas ielas, kas savus suņus katru dienu izlaiž paskrieties. Arī Liānai Langai (Līvciema iela) nav saprotams lūgums suni paņemt pavadā – viņas rāt visa ikšķile ir viņas viensēta un suns drīks brīvi izskrieties arī pa citiem pagalmiem, ja grib.

  8. Atkal jau … Ir klasificēta informācija (slepena) un ir brīvi pieejama informācija, kuru vajag publicēt, ja vien tas ir izdarāms par samērīgiem līdzekļiem. Vārdiņš “obligāti” ir tāda speciāla piedeva visādiem “speciem”, kas iztaisās par “speciem” ar to, ka noslēpj savu bezdarbību. Tas, ka ir dažādi viedokļi par publicēto, nenozīmē, ka nevajag publicēt. Tas nozīmē, ka IR DAŽĀDI VIEDOKĻI, tātad ir pamats diskusijai un analīzei, kas izmantojama ja ne šo – jau pieņemto, tad nākošo lēmumu pieņemšanai.

  9. Tas, ka brīvi klejojošu dzīvnieku skaitu regulēs, ir labi. Man kāpņutelpā reizi mēnesī iegriežas eksemplārs, kurš iezīmē visas durvis bez izņēmuma…<br />
    <br />
    Vēl ir prakse ar sterilizēto dzīvnieku atpakaļ laišanu, lai vidē nišu neaizpildītu citi dzīvnieki, piemēram, žurkas, kuras izķert ir grūtāk un to vairošanās jauda ir ievērojami lielāka. Nez kā no Bauskas to darīs? Vai arī tiek gatavots jaudīgs deratizācijas iepirkums (parastam jau it kā vajadzētu būt)? :)<br />

  10. Šī ziņa ir no Jāņā Bites uzņēmuma.<br />
    <br />
    Vajag iet talāk jo vēl lētāk ir Krievijā, viņi uztur virtuvi trūcīgajiem. <br />
    <br />
    Daudz lielāku jautrību piešķirs ziņa par līguma summu :))))))))))

  11. 1. Vai tad šī ziņa nav no PA Līvi?<br />
    2. Ja Ogres dzīvnieku patversme sniedz šādus pakalpojumus vai ikskile.com nerakstītu ka PA Līvi nepārdomāti tērē nodokļu maksātāju naudu izmantojot dārgāku pakalpojumu?<br />
    3. 136 km nav nemaz tik liels sods par savu dzīvnieku nepieskatīšanu!<br />

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu