Rūdolfa mantojums Ikšķilē un Tīnūžos

Afišas fragments kīnofilmai
Afišas fragments kīnofilmai "Rūdolfa mantojums"

Ikšķiles vidusskolas zālē un Tīnūžu tautas namā demonstrēs Jāņa Streiāa filmu “Rūdolfa mantojums”.
26.februārī 19.00 Tīnūžu tautas namā un

27.februārī 15.00 un 18.00 Ikšķiles vidusskolas aktu zālē

J.Streiās “Rūdolfa mantojums”

Ieejas maksa: Pieaugušajiem Ls1,-; pensionāriem un bērniem līdz 12 g.v.Ls0.50,- 

 

Scenārija autors un režisors: Jānis Streiās
Operatori: Gvido Skulte, Harijs Kukels
Galvenajās lomās: Romualds Ancāns (Rūdolfs Rūdups), Rēzija Kalniņa (Emīlija), Arturs Skrastiņš (Kārlis), Dainis Gaidelis (Andžs), Velta Straume (Trīne), Venta Vecumniece (Lielmāte), Jānis Paukštello (Mācītājs), Uldis Dumpis (Barons), Ingrīda Andriņa (Baronese)

Anotācija: Tautiska filma, kurā prieki ar bēdām vijas, un mīlestība dzīvotgribu vairo. Tā savu jauno un tautā šķiet bezgala ilgi gaidīto filmu Rūdolfa mantojums raksturo pats tās autors un režisors Jānis Streiās. Filma ir viņa veltījums Blaumanim ar patvaļīgu atskatīšanos uz notikumiem, kad  Skroderdienu varoņi bija pavisam jauni. Tiem doti citi vārdi, kā arī darbība pārnesta uz daudz vēlāku laiku nekā Blaumanim.

… Ir XX gadsimta sākums, kas solīja latviešiem pārticīgu un laimīgu nākotni, bija modusies tautas nacionālā pašapziņa, un auga zemnieku varēšana pārspēt pat muižniekus. Vecais ķeizara zaldāts Rūdolfs Rūdups, ar savu bagātību un lepnību būdams baronam kā dadzis acīs, kļūst gaužām nevaldāms, kad viņu ķer Amora bulta. Vienkāršas kalponītes Emīlijas dēļ vecais gatavs uz visu. Bet meiāa mīl viņa krustdēlu Kārlēnu. Pa vidu mijās gan manta, gan barona patvaļa un blēži. Divu radinieku cīņa par Emīlijas sirdi izmaina kā abu vīriešu, tā pašas kalponītes likteni, lai viņai cauri asarām beidzot acīs atmirdzētu saulīte…

 

1 KOMENTARS

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu