No kļūdām mācās – tikai ne Ikšķilē

Centrā, Indulis Trapiņš Ikšķiles kultūras biedrības namā.
Centrā, Indulis Trapiņš Ikšķiles kultūras biedrības namā.

2006.gada vasarā arhitektūras konkursā par Ikšķiles novada kultūras nama meta izstrādi uzvarēja Zanes Karpovas, Ingas Stakiones un Colin Franzen kopdarbs Kultūras kalns.

2010.gada janvāris. Ikšķiles novada dome bez konkursa iegādājas Ikšķiles Kultūras biedrības nama rekonstrukcijas projekta metu.

Šos abus notikumus šķir trīs ar pusi gadi, kuros ir daudz runāts un rakstīts par kļūdām un nejēdzībām, kas tika pieļautas toreiz, 2006.gadā, bet atmiņa ir īsa.

2006.gadā, kad konkursā nejauši uzvarēja fima kas saistīta ar tā brīža izpilddirektora J.Karpova meitu , projekts izmaksāja vairāk kā 200 000Ls. Pašvaldību vadīja Jānis Rudzītis, un lai arī projekta virzīšana bija nelikumīga, nauda nav atgūta.

2010.gada pašvaldību jau vada bijušais opozīcijas deputāts, tagad Iksķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, klusām un atkal pilnīgi nejauši projekta metu nopērk no bijušā opozīcijas deputāta Oļģerta Tamoviāa, šoreiz gan projekts maksā tikai nepilnus 3000Ls, formāli viss ir likumīgi.

Aptuveni mēnesi pēc tā, kad pašvaldības zālē izstādīti rekonstrukcijas meti un saņemti pārmetumi par neskaidru pašvaldības rīcību, apkopojot iedzīvotāju viedokli, pašvaldība veic kārtējo “demokrātisko” soli.

Brīdī, kad jau iegādāts kārtējais projekts, pašvaldība aicina diskutēt un pavisam neuzkrītoši pieliek dažas rindas, kurās paziņo arī par sabiedrisko apspriešanu rekonstrukcijas projekta metam.

Diez kā drēbnieks šūtu uzvalku, ja no sākuma audumu piegrieztu, bet pēc tam klientu aicinātu noņemt mērus un spriest par vajadzībām?

Ziņa no Ikskile.lv

Aicinājums iedzīvotājiem piedalīties diskusijā par kultūras nama likteni

 

Ikšķiles kultūras namam jau ilgu laiku ir bijis nepieciešams kapitālais remonts, ko, šobrīd pašvaldībai iegūstot ēku īpašumā, ir iespējams veikt. Kultūras nams ir viena no Ikšķiles pilsētas vēsturiskajām celtnēm ar savu kultūrvēsturisko mantojumu, līdz ar to par kultūras nama likteni vajadzīgs diskutēt iedzīvotājiem un izlemt tā rekonstrukcijas apjomu.

Šobrīd piedāvātais rekonstrukcijas mets ataino vienu no versijām, ja esošo kultūras namu gribētu kaut daļēji piemērot šodienas prasībām. Paliek jautājums:

–    vai Ikšķiles iedzīvotājiem ir svarīgi saglabāt esošo vēsturisko celtni pašreizējā apjomā un arhitektoniskajā veidolā un turpmāk projektēt jaunu kultūras nama ēku estrādes tuvumā;

–   vai rekonstruēt esošo ēku, pilnībā izmainot tās apjomu un arhitektūru, lai izpildītu šodienas kultūras dzīves prasības Ikšķilē.

 

PAZIŅOJUMS PAR PUBLISKO APSPRIEŠANU  BŪVES METAM- IKŠĶILES  KULTŪRAS NAMA REKONSTRUKCIJAI  LĪBIEŠU IELĀ 2, IKŠĶILĒ, IKŠĶILES NOV.

Objekts: Kultūras nama rekonstrukcija

Būvniecības ierosinātājs: Ikšķiles novada pašvaldība, reģ. Nr. 90000013714, Strēlnieku ielā 10, Ikšķile, Ikšķiles nov.

Projektētājs: SIA “IRBE” reģ. Nr. 40003303302, “Irbes”,Tīnūžu pag., Ikšķiles nov., LV 5052, arhitekts Uldis Asarītis tālr. 29619726.

Būvniecības ieceres prezentācijas sapulce notiks Ikšķiles novada pašvaldības ēkas zālē Strēlnieku ielā 10, Ikšķilē, 19.04.2010. no plkst. 17.00 līdz 19.00.

Atsauksmes iesniegt Ikšķiles novada pašvaldības būvvaldē darba laikā no 06.04.2010. līdz 07.05.2010.

Kontaktpersona būvvaldes vadītāja Anda Kauliņa tālr. 65030775.

Atsauksmes iesniegt rakstiski norādot sekojošas ziņas: iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un dzīves vieta vai juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese. Pamatot savu atbalstu vai noraidījumu iesniegtā būves meta projekta priekšlikumam.

19 KOMENTĀRI

  1. Lūk, ir arī kur pašpikot, kā vajag strādāt. <a href=”http://www.adazi.lv/page.php?id=66&action=showpicture&p_id=2138&g_id=89″ target=_blank>www.adazi.lv/page.php?id=66&action=showpicture&p_id=2138&g_id=89</a>

  2. Man atgādina Alberta Kaula tradīcijās ieturētu Ādažu picērijas un ciempadomes mistrojumu. Tas jumts ir absolūti nejēdzīgs, tie izvirzījumi, erkeri utt…… Vai es ,lūdzu, varētu piedāvāt vēlvienu (ar neapšaubāmi mūsdienīgāku risinājumu) metu par Ls2995?

  3. Autostāvvieta zem kultūras cetra ēkām nav jauna Andra ideja. Tā ir ieteikta vairākkārt jau 2008. gadā notikušajās arhitektu diskusijās un minēta arī presē. Izbrīna, ka metā ir piedāvāta tik brutāla zāliena apbūve.

  4. Man mūsu mājas krāsu salikums patīk! Protams, to vajadzētu atsvaidzināt, lai baltais ir balts un sarkanais ķieģelis atbrīvojas no grafiti nejēgu ķēpām. Var jau skatīt arī citus variantus. <br />
    Dome varētu kādu Ls 200 vai 500 konkursu topošajiem arhitektiem un ainavistiem. Iedod grafisko sagatavi (arhitektu tehniskajā formātā) un lai piedāvā krāsu kompozīcijas visās dimensijās un no visiem skatu punktiem. Kaut vai Vides mākslas festivāla ietvaros. Un pēc tam būs par ko sabiedriski apspriesties 🙂

  5. Pieņemu, ka skolas ēka agri vai vēlu tiks siltināta un līdz ar to silikātķieģeļi nebūs fasādes noformējumā. Kā arī dzīvokļu ēkas, ceru, kādreiz tomēr iegūs citu fasādi. Tā kā jaunais kultūras centrs varētu aizsākt laba tēla tradīciju, lai ir kam sekot.

  6. Piedāvātais projekts liecina, ka principā jau, ja vajag (pasūta), cilvēks ar speciālo izglītību var radīt rekonstrukcijas plānu jebkam. Bet vai vajag?<br />
    <br />
    Interesants šķita rekonstrukcijas plāna paskaidrojuma 6. punkts: “Īpaši nepārveidojot, saglabāt ēkas arhitektonisko risinājumu atbilstoši tās funkcijai un apkārtējās apbūves īpatnībām.

  7. Izskatās, ka iepriekšējam izpilddirektoram tik tiešām taisnība. In publiski “sunī” , un “uzbrauc” Jan tā, ka nabaga Jan tik tikko klusi murmina kaut ko sev zem deguna. Pēc dažām nedēļām In & Jan jau ir kā viens vesels kopā saaudzis veidojums. Arī In atbalstītāji seko savam In – līderis taāu. Jan atbalstītāji neatpaliek – Jan ,kā ne kā. IŅ un JAŅ būtu skaidrs – pretpoli , kas pievelkas . Uz mūžu mūžiem. Taāu ar Ikšķiles personāžiņiem skaidrs ir viens . Metiens būs. Drīz , ļoti drīz , redzēsim… Ap- , uz- , pār- , to arī redzēsim , tas gan vairs nebūs tik svarīgi.

  8. Plānojums izskatās ērts un labs, bet jāpiekrīt, ka nav jēgas dublēt skolas aktu zāli. Kultūras namam, manuprāt, vajadzētu vismaz 500 sēdvietas – būtu arī risinājums izlaidumiem/žetonvakariem, kuros parasti trūkst vietas skolas aktu zālē. <br />
    Arhitektūras stils gan nav pieņemams – pietrūkst vienotības un gaumes. Pārāk dažādu elementu mikslis… Labāk gan par iepriekšējo kultūras stikla kalnu ir…<br />
    Lielākais šoks gan par autostāvvietu – pļaviņu, kur regulāri notiek gadatirgi, svētki, kur Lieldienās ir šūpoles, bet ziemā eglīte. Vai tiešām nav cita risinājuma, kā vien pārvērst Ikšķiles centru par vienu milzīgu autostāvvietu? Tiešām nezinu, varbūt vajag padomāt par pazemes autostāvvietu zem nākotnes skolas stadiona vai kultūras nama piebūves…<br />

  9. Kā tu Induli domā, vai tie pārējie pieci arī ir domes deputāti?<br />
    <br />
    Vai arī tikai tu, kā priekšsēdētajs esi vajadzīgs?<br />
    <br />
    Cik tev samaksāja Tamovics, par tik aprobežotu darījumu?

  10. “vispār man viss šitais riebjās” – vai tev jau piedāvāja aizbraukt?<br />
    “uzbūvējiet jel kautko” – to nevajag būvēt, tas ir visapkārt un jau gatavs<br />

  11. nu ja, lai atbilstu “kopējam centra stilam” viņam būtu jābūt no baltiem vai sarkaniem ķieģeļiem, vispār man viss šitais riebjās, ja neviens negrib Ikšķilē normālas telpas kūltūrai tad tā arī pasakiet! Domnieki, beidziet klausīt visādus pamuļķus un parādiet savu stipro gribu, uzbūvējiet jel kautko.<br />
    Visiem mīļš nebūsi, tas ir fakts! Vienmēr būs kāds kam vajadzēs zaļu un kāds kam zaļš riebjas!

  12. Pilnīgi noteikti šis nav mans mīļākais arhitektūras stils. Vienīgā asociācija saistās ar kolhozu kantorēkām (pagājušais gadsimts). Tas pat nav “stilīgs vecais”. Piekrītu Andrim par nesaderību ar kopējo centra stilu. Ceru,ka prezentācijā varēs redzēt paredzēto telpu pielietojumu (vai bibliotēka būs iekšā? Zāle ar līdzenu vai slīpu grīdu?…)

  13. Projektam nav ne vainas, ja tas ir viesu nams meža ielokā pie ezera. Ja šo ēku apskata kopumā ar centra apbūvi – skola, pašvaldība (ex bērnudārzs), Maxima, viss dauddzīvokļu kvartāls, tad es kā nespeciālists apmulstu. Pat ja ņem kontekstā Ikšķiles privātmāju apbūvi, kas šajā teritorijā ir saskatāma tikai caur kokiem, tad diez vai arī atradīsies kāda kopēja līnija ar 20.gs. 3.ceturkšņa arhitektūru. Un labi ka tā :)<br />
    <br />
    Es iebilstu pret apjomu – tāda izmēra zāle Iksķilē jau ir, turklāt tikai 200 m attālumā no šīs. Tā ir skolas aktu zāle! Pārējās piebūves ir tikai palīgtelpas, kuras nevar izšķirt šī projekta virzību, jo līdzvērtīgas palīgtelpas ir arī skolā. Varbūt tikai kafejnīca ar alkoholu skolā nebūtu iespējama…<br />
    <br />
    Iesniegsim priekšlikumus pašvaldībai, kas centrā vajadzīgs (funkcijas), tad varēs izvērtēt resursu pieejamību (ēkas un zemes) un lemt par būvniecību. Pašlaik mēs daram pretējo – atrodam ēkas un tad mēģinam piemeklēt funkcijas, lai attaisnotu ieguldījmus. Turklāt atseviķi pašvaldības speciālisti pat ir par kūtru, lai palīdzētu saviem priekšniekiem, piemēram, Daugavas pr.34 apsaimniekošanā. Lai velk sabiedrikie – gan jaunatni un pensionārus pulcējot, gan maznodrošināto un kultūras izsalkumu remdinot.

  14. Kas vainas šim projektam? Par izmaksām grūti spriest, bet vizuāli un funkcionāli liekas, ka ir pieņemami. Protams, Ikšķiles domei varētu novēlēt caurspīdīgāku lēmumu pieņemšanu.

  15. Vispārīgie personas datu apstrādes principi<br />
    6.pants. Ikvienai fiziskajai personai ir tiesības uz savu personas datu aizsardzību.<br />
    7.pants. Personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem: <br />
    <br />
    1) ir datu subjekta piekrišana; <br />
    <br />
    2) datu apstrāde izriet no datu subjekta līgumsaistībām vai, ievērojot datu subjekta lūgumu, datu apstrāde nepieciešama, lai noslēgtu attiecīgu līgumu; <br />
    <br />
    3) datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai; <br />
    <br />
    4) datu apstrāde nepieciešama, lai aizsargātu datu subjekta vitāli svarīgas intereses, tajā skaitā dzīvību un veselību; <br />
    <br />
    5) datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati ir nodoti pārzinim vai pārraidīti trešajai personai; <br />
    <br />
    6) datu apstrāde ir nepieciešama, lai, ievērojot datu subjekta pamattiesības un brīvības, realizētu pārziņa vai tās trešās personas likumiskās intereses, kurai personas dati atklāti.<br />
    <br />
    (Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 24.10.2002. un 01.03.2007. likumu, kas stājas spēkā no 01.09.2007.)<br />
    8.pants. (1) Iegūstot personas datus no datu subjekta, pārzinim ir pienākums sniegt datu subjektam šādu informāciju, ja vien tā jau nav datu subjekta rīcībā: <br />
    <br />
    1) pārziņa un personas datu operatora nosaukums vai vārds un uzvārds, kā arī adrese; <br />
    <br />
    2) paredzētais personas datu apstrādes mērķis un pamatojums. <br />
    <br />
    (2) Pēc datu subjekta pieprasījuma pārzinim ir pienākums sniegt arī šādu informāciju: <br />
    <br />
    1) iespējamie personas datu saņēmēji; <br />
    <br />
    2) datu subjekta tiesības piekļūt saviem personas datiem un izdarīt tajos labojumus; <br />
    <br />
    3) vai atbildes sniegšana ir obligāta vai brīvprātīga, kā arī iespējamās sekas par atbildes nesniegšanu. <br />
    Pārzinis — fiziskā vai juridiskā persona, valsts vai pašvaldību institūcija, kura nosaka personas datu apstrādes mērķus un apstrādes līdzekļus, kā arī atbild par personas datu apstrādi saskaņā ar šo likumu.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu