Stikla melodijas, Oksana Guka

Oksanas Gukas personālizstāde, Stikla skaņas.
Oksanas Gukas personālizstāde, Stikla skaņas.

No.10.decembra Tīnūžu tautas namā būs apskatāma Oksanas Gukas stikla
apgleznojumu izstāde “Stikla melodijas”. Šī ir mākslinieces pirmā izstāde – kā
sākums jaunam piedzīvojumam, jaunai dzīvei, jaunam izaicinājumam.

Oksana sevi piesaka kā klusu un trauslu, kā jūtīgu un sentimentālu pasaules vērotāju. Viņas darbi vēl tikai meklē savu skatītāju, vēl tikai piesaka savu pirmo ienākšanu pasaulē. Tajā pašā laikā tie jau ir sākuši paši savu dzīvi – neatkarīgu un patstāvīgu. Katram māksliniekam tas ir izaicinājums – palaist savus darbus pasaulē, ļaut tiem satikties ar skatītāju, kurš parasti ir kritisks, vērtējošs un dažkārt skarbs un noraidošs.

 Ietekmējusies no gorodeckas stilizēta apgleznojuma, no ķīniešu tradicionālā gleznojuma (gleznojumā ir jābūt noteikti divām krāsām, ota veido zigzaga kustību uz plaknes) – Oksana rada pati savu līniju un krāsu simfoniju, kura spēlējas
uz stikla šķautnēm un virsmām. Katrs darbs ir pieteikums sievišķīgām jūtām, skaistā mūžībai. Kaut arī īslaicīgs ir viss, ko mēs veidojam, krājam, tomēr Oksanas zīmējumi liek pierimt dzīves straujajam skrējienam, piestāt un ļauties valdzinājumam, kuru sniedz priekšmeti, kurus parasti ikdienā uztveram kā tukšus un pat nevajadzīgus. Tukšas pudeles tiek lemtas iznīcībai, taāu Oksanas otas pieskārieni liek tām uzsākt jaunu dzīvi, liek noticēt tauriņa piedzimšanai no neizskatīgas kūniņas.

"Stikla melodijas" ļauj saklausīt neparastu dzidru skaņu, ļauj noticēt katra spējai satikt savu aicinājumu.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu