Ziemassvētki

Ikšķiles pilsētas egle 2010.
Ikšķiles pilsētas egle 2010.

Ar Ziemassvētku baltajām kamanām

Eglīšu svecīšu gaismā

Brauksim Jaungadam pretī,

Līdzi ņemot tik labās dienas,

Gaišās domas un cerību putnus.

Ir pienākušas dienas, kad mēs visu sākam redzēt Ziemassvētku gaismā.

Sniegs aizpūš ceļus, eņģeļi piesprauž pie aizsalušām rūtīm ledus zvaigznes, domas apstājas – miers. Uz īsu mirkli… tikai, jo dzīves cīņām nav un nebūs gala.

Sniegs apklāj pelēko rudens kailumu un mēs varam tikai priecāties, cik daiļuma pilnas ir debesis. Uz viegliem sniega pārslu spārniem pār zemi nolaižas sapnis par cilvēcību, kura apsedz visus trūkumus.

Atceroties pagājušo, domas apstājas pie mūsu tautas atstātā kultūras mantojuma. Saglabāsim un sargāsim to, un kopsim latviešu tautas tradīcijas, nacionālo identitāti un latvisko dzīves veidu.

Mīļi sveicu Ziemassvētkos – Ritu Pakalni, Juri Kļaviņu, Dzidru Ramuti, Līgu Dziedātāju, Lieni Kārkliņu, Jāni Rijnieku, Gintu Baumani, Ojāru Grasi, Inesi Bartkeviāu, Ilviju Strepmani, Gundegu Spūli, Valdi Lūriņu, Edmundu Freibergu, Voldemāru Šoriņu, Miervaldi Mozeru, Nauri Klētnieku, Dagmāru un Valdi Villerušus, Daci – Megni Pelši, Jāni Pelši, Dagmāru un Valdi Dišlerus, Valdi Kaprāli, Zobenu ģimeni, Žaneti Žvīguri, Pāvilu Leperi, Leopoldu Mozgi, Intu Kožemjakinu, Natāliju Loginu, Tiju Siliņu, Laimu Dreimani, Ilgu Ķimeni – novēlu veiksmīgu un spožām idejām bagātu Jauno gadu. Gaišus un mīļus Ziemassvētkus, labu veselību Rasmai un Robertam Jansoniem.

Vislabākie novēlējumi svētkos visiem, visiem pašdarbības kolektīvu dalībniekiem.

Silvija Ķeze
Iksķiles Kultūras biedrības valdes locekle

 

Iesim viens otram tuvāk ar tīrām domām,

Iesim viens otram pretī ar mīlestību.

Dvēseles dzīlēs tik daudz mirdzošu dārgakmeņu,

Iziesim cauri visiem biezokņiem brīnumu pilnā pasaulē.

M.Oša

 

Lai baltie Saulgrieži atnāk klusā vakarā ar mieru, labestību, brīnumu un mīlestības mirdzumu. Vēlu veiksmīgu, radošu un darbīgu Jauno gadu visiem kultūras biedrības biedriem.

Lelde Sāmite
Ikšķiles Kultūras biedrības valdes priekšsēdātāja

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu