Solis pretīm rītdienai

Latvijas valsts prezidents, Valdis Zatlers.
Latvijas valsts prezidents, Valdis Zatlers.

2011. gada 28. maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers teica: “Bet būsim godīgi – šo krīzi pārvarēt palīdzēja Latvijas cilvēki. Katrs no viņiem nesa kādu personīgu upuri – algas samazinājumu, nodokļu celšanos, bezdarbu. Un tad rodas jautājums: kā vārdā šie upuri tika nesti?

 Vai tiešām, lai vairotu oligarhu peļņu? Vai tiešām, lai ļautu apzagt savu valsti? Vai tiešām, lai tiesiskums kļūtu par nenozīmīgu saukli?” Izvērtējis situāciju, Valsts prezidents ierosināja Saeimas atlaišanu.

Lai apspriestu Valsts prezidenta 28. maija rīkojumu “Par Saeimas atlaišanas ierosināšanu”, 30. maijā tika sasaukta “Apvienības Iedzīvotāji” (AI) valdes un apvienības Ikšķiles domes deputātu kopējā sēde. Sēdes dalībnieki konstatēja, ka:

– valsts prezidents ir norādījis uz virkni problēmu, ar kurām saskārušies arī AI deputāti Ikšķiles novada pašvaldībā un, pēc viņu domām, pirmajā vietā jāliek tieši valdošo nesodāmības sajūta,
– iepriekšējās Saeimas un arī pašvaldību vēlēšanās notikušā deputātu korpusa atjaunošanās ir bijusi nepietiekama, lai likvidētu tā saukto oligarhu un vietējo kolhozu brigadieru postošo ietekmi uz Latvijas tautas un daudzu novadu attīstību,
– esošā valdība neatrod veiksmīgu izaugsmes ceļu Latvijas iedzīvotājiem
– Latvijas valsts pastāvēšanas vienīgajam pamatojumam.

Uzskatot, ka valsts iedzīvotājiem ir tiesības un pienākums piedalīties savas valsts pārvaldē un attīstībā, kā arī ņemot vērā to, ka katrai redzamajai darbībai ir iespējama arī slēptā motivācija, “Apvienības Iedzīvotāji” valde vienprātīgi nolēma:

– aicināt savus biedrus un atbalstītājus piedalīties 2011. gada 23. jūlija referendumā un BALSOT PAR SAEIMAS ATLAIŠANU,
– aicināt visus Latvijas iedzīvotājus aktīvi, pārdomāti un atbildīgi iesaistīties valsts attīstībā, iesaistoties politiskajās un sabiedriskajās organizācijās,
– meklēt sadarbības partnerus un startēt Saeimas vēlēšanās, lai nodrošinātu taisnīgu valsts pārvaldi, kuras galvenais mērķis ir Latvijas tautas uzplaukums.

Politiskā partija „Apvienība Iedzīvotāji” (AI) ir dibināta 2009. gadā. AI sākotnējais mērķis bija uzlabot Ikšķiles novada pašvaldības darbību. 2009. gada pašvaldību vēlēšanās AI ieguva 5 deputātu vietas Ikšķiles novadā un 2 deputātu vietas Krimuldas novadā.

„Apvienība Iedzīvotāji” priekšsēdētājs Kaspars Upaciers

8 KOMENTĀRI

  1. Vērojums ļoti precīzs, īpaši raksturīgs Ikšķiles skolai. Tomēr nevajadzētu domāt, ka visās skolās māca un mudina apzagt vecāku darbavietas. Ikšķiles skolā ir īpašas amorālas audzinās metodes. Par to liecina bērnu iesaistīšana skolotāju-teputāšu Bērziņas un Bēķes apšaubāmo ideju aizstāvībā gan skandalozā kultūras kalna projekta bīdīšanā, gan šogad birzs izpostīšanas pasākumā.

  2. Pie iepriekšējā komentāra man gribas uzjautāt, un kurš gan latvietis nav nesis A4 papīru no darba uz mājām? Tā jau pat tāda kā aksioma ieviesusies. Pat skolas vecāku sapulcē uzjautāja vai kādam no vecākiem nav iespēja atnest no darba. Nevis iespēja nopirkt un atnest savu, bet tieši vai nav iespēja atnest no darba. Un tā tas notiek visos līmeņos, tikai katram līmenim jau tās iespējas ir citas. Kam vienk. paka papīra, kam spec. likums, kam pašvaldības pasūtījums. Att. no personāliju nomaiņas praktisku labumu nebūs. Bet es nesaku, ka esošie jāatstāj. Tikai tā drīzāk sāk likties pēc tādas kā loterijas, kur iespēja vinnēt miljonu ir diezgan maza.

  3. Tad jau no patreizējiem nevienu nevajag ievēlēt. Šiem katram kaut kas sapņos rādās, āaukstošais, ne visai korekta biznesa piesegšana, kāds amatiņš vai vismaz godiņš, sīks, bet sīkiem cilvēciņiem pietiekošs.

  4. kamer mums bus uzskats:ne mana cuka,ne mana druva-nekas nemainisies.Nakosas velesanas japiedalas aktivi un nezeligi jasvitro savlabuma mekletaji.Tikai ta mes panaksim godigas pasvaldibas un zinosu valdibu.Laudis esiet aktivi un apdomigi!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu