Atgriezies no festivāla Turcijā, «Ikšķiles» pašvaldības policijas priekšnieks rīko Ķekavas deputātu sacensības šaušanā.

Ikšķiles pašvaldības policijas priekšnieks rīko šaušanu.
Ikšķiles pašvaldības policijas priekšnieks rīko šaušanu.

Šķiet, Ķekavas novada pašvaldības vadības pārstāvji dara visu iespējamo, lai savu pašvaldību padarītu par vienu no pazīstamākajām visā valstī:

Pietiek jau aprakstīja gan pašvaldības īpatnās aktivitātes juridisko pakalpojumu jomā, ko tagad pārbauda KNAB, gan komandējumu uz Pleskavu, kurp ceļš diviem deputātiem prasījis nevis dažas stundas, bet vairākas dienas. Nu, atgriezies no pašvaldības apmaksāta brauciena uz sporta festivālu Turcijā, Reģionālās  pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš ķēries pie deputātu sacensību organizēšanas ar moto „Māki šaut? Pārbaudi sevi!”.

Pašvaldības vadītājs Roberts Jurķis par šo tēmu vispār nevēlējās izteikties, un,Pietiek sazvanīts, piektdien ārkārtīgi nerunīgs izrādījās arī Bomiņš – visvairāk pašvaldības policijas priekšnieku samulsināja jautājums par to, kas šo interesanto pasākumu apmaksā un cik tieši lielas ir šīs izmaksas.

Pēc ilgākas minstināšanās Bomiņš atrada iemeslu, kura dēļ piektdien šāda un arī nekāda citāda informācija par ieplānoto pasākumu noteikti neesot atklājama, – „šodien nē, jo darba diena ir tikai līdz 14”.Tikmēr pats pasākums sākās jau piektdien pulksten 15 – kā liecina paša Bomiņa izsūtīta elektroniskā pasta vēstule, runa ir par „gadskārtējām Ķekavas novada pašvaldības iestāžu darbinieku un deputātu sacensībām šaušanā”.

Ne Jurķis, ne Bomiņš nevēlējās atklāt, cik liels ir bruņoto pašvaldības amatpersonu daudzums Ķekavā un ar kādiem ieroāiem plānots pierādīt savu varēšanu. Bomiņš vienīgi ieminējās, ka „mēs regulāri rīkojama dažādus pasākumus, lai saliedētu kolektīvu, iepazītos, atpūstos. Tas var būt peintbols, basketbols, dažādi”.

Nav zināms, vai šīs kolektīva saliedēšanas idejas Bomiņš varētu būt apguvis, šā gada maijā uz veselām astoņām dienām par pašvaldības līdzekļiem dodoties komandējumā uz 11. internacionālo sporta festivālu Niluferā (Turcijā).

Jau vairākas dienas Pietiek nav izdevies no pašvaldības saņemt skaidrojumu, ko šādā pasākumā būtu jādara pašvaldības policijas priekšniekam. Neoficiāli avoti pašvaldībā tikmēr norādījuši, ka „minētais bija nevis komandējums, bet gan interesantā veidā sniegts atalgojums par domes priekšsēdētājam sniegtajiem pakalpojumiem”.

Pietiek.com raksta beigas.

Ikskile.com
Iespējams Ikšķiles novada deputāti arī ir piedalījušies.

11 KOMENTĀRI

  1. toties Ikšķiles centrā joprojām dedzina visu, kas ienāk prātā, un pašvaldības policiju ne redzēt.Tūliņ sāksies slapjo lapu kūpināšanas laiks, un viss joprojām paliks pa vecam. Vai tērējām 60000 ls gadā, vai 95000 ls gadā, rezutāts vienāds. Vienīgi parādījusies drusku liekā naudiņa, ko saņemt atpakaļ.

  2. Demokrātija Ķekavā zeļ un plaukst – pietiek.com aizliegts! Smiekli līdz asarām :)<br />
    <a href=”http://www.pietiek.com/raksti/kekavas_novada_pasvaldiba_pietiek_turpmak_aizliegts” target=_blank>www.pietiek.com/raksti/kekavas_novada_pasvaldiba_pietiek_turpmak_aizliegts</a> <br />

  3. Piekrītu, ka mašīnas un policisti Ikšķilē tagad ir redzami, bet man nez kādēļ liekas, ka par šo redzamību mēs maksājam daudz, daudz vairāk nekā pirms tam. Principā jau mēs arī Brūsu Villisu varētu nolīgt kārtības uzturēšanai – bosikiem būtu bail un Ikšķilei šiki.<br />
    <br />
    Māri, vai vari pateikt precīzas mūsu, nodokļu maksātāju, izmaksas par iepriekšējo un par šo patrulēšanu?<br />
    <br />
    “Tas kā Reģionālā PP saliedē savu kolektīvu un tērē uzņēmuma naudu lai paliek viņu ziņā” Savu naudu lai tērē 🙂

  4. Ja tā padomā, tad pašvaldības ideja pirkt kārtības uzturēšanas pakalpojumus novadā kā ārpakalpojumu ir loģiska un saprotama, jo nav vairs jāuztraucas par darbinieku slimībām, dekrētiem, atvaļinājumiem utt. Tās visas jau ir pakalpojuma sniedzēja problēmas, – viens darbinieks saslimst, citu liek vietā un pakalpojuma saņēmējs savu pakalpojumu saņem tāpat, nevis kā iepriekš, dežūru grafikus sastādot jāžonglē ar stipri ierobežotu darbinieku skaitu un vienam no aprites izkrītot visi plāni izjūk. Arī izmaksas ir prognozējamas, jo paredzētas līgumā un papildus tēriņiem būtu jābūt pakalpojuma sniedzēju, nevis pašvaldības(t.i. nodokļu maksātāju)problēmai. Visbeidzot, ikdienā redzams, ka policisti strādā, balti-zaļās mašīnas redzamas pat biežāk kā iepriekš, tāpēc varbūt ļausim viņiem darīt savu darbu un beigsim “rakt”. Tas kā Reģionālā PP saliedē savu kolektīvu un tērē uzņēmuma naudu lai paliek viņu ziņā. Mūsu priekšstāvjiem/deputātiem tikai vienreiz gadā budžetu apstiprinot un līgumu pārskatot jāiedziļinās piestādīto rēķinu pamatotībā un jāseko, lai policisti ikdienā strādā, nevis jāseko tam, ko viņi dara brīvajā laikā.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu