“Vērienīga” diskusija ar uzņēmējiem

Foto: Ogrenet.lv
Foto: Ogrenet.lv

29. aprīlī pašvaldības telpās notika Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra un Ikšķiles novada pašvaldības organizētā diskusija novada uzņēmējiem.

“Vērienīgajā” diskusijā piedalījās Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvji – Ogres nodaļas vadītāja Anita Anševica, uzņēmējdarbības konsultante Liene Dreiska un Ikšķiles novada lauku attīstības konsultante Dzidra Dombrovska, Ikšķiles novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Indra Leja un domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Uz diskusiju 29.aprīlī plkst. 11:00, bija aicināti aptuveni 80 uzņēmēji, gan jaunie uzņēmēji, gan esošie, kā arī tie, kas tikai vēl plāno uzsākt uzņēmējdarbību. Diemžēl, nav skaidrs kādā veidā tika aicināti uzņēmēji, bet  ieradās tikai 4 uzņēmēji.

“Tas ir tikai mīts, ka visu paveiks pašvaldība. Valsts varai vispirms ir jāmaina attieksme pret uzņēmējiem gan saistībā ar nodokļu politiku, gan jādod iespēja pašvaldībām daudz elastīgāk rīkoties ar savu budžetu un atbalstīt uzņēmējdarbību,” norāda I.Trapiņš.Uz tikšanos nebija ieradies arī neviens no Ikšķiles pašvaldības 2010.gada februārī izveidotās Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijas.

Ikšķiles pašvaldības Uzņēmējdarbības veicināšanas komisija:

priekšsēdētājs – Nauris Zutis

komisijas locekļi – Ģirts Plakans, Valdis Kupčs, Aigars Taukulis, Jānis Jakubovs

Acīmredzami pašvaldības pusē pietrūkst izpratnes par uzņēmējdarbību, to nespēj kompensēt pat vesela komisija, jo organizējot diskusiju pirmdienā plkst. 11:00 diezin vai vajadzētu cerēt uz lielu atsaucību.
Protams, arī uzņēmēji saprot – ja diskusija nav notikusi 3 gadus, tad šobrīd nav objektīva iemesla cerēt, ka ledus sakustēsies jo ir vēlēšanu laiks un neko vairāk kā populismu nedzirdēt.

Foto: Ogrenet.lv

2 KOMENTĀRI

  1. Nauris Zutis – ZZS naudas pārmijējs, atkatu karalis, cilvēku un firmu metējs, vairākus miljonus bankrotējušu firmu, tai skaitā Info Būve u.c. vadītājs komisijā 🙂
    Ikšķile !?
    Labrīt, mosties pagrimusī vide!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu