MŪSU IKŠĶILE vakar, šodien un rīt

Ieva Akurāteres dzied koncertā par godu Latvijas Tautas frontes Ikšķiles un Tīnūžu atbalsta grupas dibināšanai pirms 20 gadiem!
Ieva Akurātere dzied koncertā par godu Latvijas Tautas frontes Ikšķiles un Tīnūžu atbalsta grupas dibināšanai pirms 20 gadiem!

„Ikšķiles Kultūras biedrība”

Ikšķiles un Tīnūžu atbalsta grupas dibināšanu pirms 20 gadiem.

Aicina uz tikšanos, sadziedāšanos un koncertu MŪSU IKŠĶILE vakar, šodien un rīt Ikšķiles estrādē 30. augustā 18.00

Koris „Juventus”, deju kopa „Pavards”, vīru kopa „Vilki”, Ieva Akuratere, Ikšķiles ļaudis.

Vada – Ufo. Režija – Valdis Lūriņš.

Ieeja bez maksas, līdzi ņemot labas domas un groziņus.

Pirms 20 gadiem – 1988. gada 28. augustā estrādē notika vēsturiska sapulce, kurā Ikšķiles un Tīnūžu ļaudis nodibināja Latvijas Tautas frontes atbalsta grupu. Uz vairākiem gadiem Ikšķiles estrāde kļuva par dziesmotās revolūcijas vietējo placdarmu.

Plašas manifestācijas laikā šeit iesvētīja Ikšķiles sarkanbaltsarkano karogu. Estrāde ir nacionālās atdzimšanas piemiņas vieta.

Tā ir viena no skaistākajām brīvdabas estrādēm Latvijā. Profesionāļi – režisori, aktieri, diriģenti, dejotāji, koristi – augstu vērtē estrādes brīvdabas skatuvi. Latvijas Nacionālā teātra galvenais režisors Edmunds Freibergs atzīst: „Tās arhitektūra ar dažādu līmeņu spēles laukumiem, kas apvienoti harmoniskā ansamblī, sniedz visplašākās iespējas vērienīgu brīvdabas uzvedumu iestudēšanai”.

Saistībā ar Ikšķiles estrādes nākotni Valsts prezidents Valdis Zatlers savā vēstulē lūdz Ikšķiles novada domei „nodrošināt likumības ievērošanu” un „dialogu starp pašvaldību un sabiedrību abpusēji pieņemama risinājuma izstrādāšanai”.

1 KOMENTARS

  1. Citēju:<br />
    bez komentāra 05.09.2008 21:26<br />
    “Viss notika brīvprātīgi, pat bez īpašas darbu koordinācijas”- tas jau tagad ir redzams izcili šķībajā estrādē…<br />
    <br />
    Kā nu cilvēki mācēja tā uzcēla, un nav ko pukstēt….

  2. Paldies par atsaucību tam, kuram va komentāru. Uzcelt jau mani uzcēla. Liels paldies tiem, kas to darīja. Tikai pēdējos 18 gados pie varas esošie aizmirsa, ka paši pucē zobus katru dienu, savu fasādi arī neaizmirst “labiekārtot”, piemēram, jaunu acuku vai kleitu iegādāt. Manī atpūsties nāk daudzi, un katru dienu varu vērot, kā aug nākamās paaudzes. Taāu tie, kam piedienētos par mani kaut nedaudz reizēm arī parūpēties, mani tikai savtīgi izmanto. Ar skaudību (bet ne ļaunumu) no sava pakalna noraugos uz Rīgas Mežaparka estrādi, kuruuz katriem DziesmuSVĒTKIEM sapoš. Bet laikam jau egoisms un ambīcijas vietējos pašvaldoņos ar spožiem projektiem ir stiprākas par veselo saprātu saglabāt un kot to, kas ir gadu gadiem citu mīlēts.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu