Pie manas mājas būvē ceļu!

Rudenīgais ielas remonts Skolas 9, Ikšķile
Rudenīgais ielas remonts Skolas 9, Ikšķile

Ikšķilē, pie Skolas ielas 9. nama, kādā jaukā 2008.gada oktobra dienā uzradās iespaidīga izmēra ekskavators un ceļu būves pašizgāzējs.

 Kā „labi informēts” Ikšķiles iedzīvotājs nodomāju, ka notiek darbi lielā ūdensvada un/vai kanalizācijas projekta ietvaros. Nu, kas jādara, jādara, vēl jo vairāk par Eiropas naudu. Tomēr darbu apjoms un mērķis izrādās cits. To noskaidroju sarunā ar strādniekiem pēc tam, kad ekskavators bija uzlauzis ceļa segumu gan virs pazemes komunikācijām, gan visā pārējā ceļa garumā.

Atgriežoties pavisam nesenā pagātnē, pirms ekskavatora atbraukšanas, jāsaka, ka iekšpagalma ceļš pie Skolas ielas 9. nama patiešām bija sliktā stāvoklī. Kā visā Ikšķiles daudzdzīvokļu māju kvartālā. Tomēr šis bija vienīgais ceļš, kura platums bija tikai nedaudz vairāk par 2 metriem. Tātad, pie šī nama nav iespējama iedzīvotāju transporta novietošana ne tikai ilgstošai stāvēšanai, bet arī iepirkumu tīkliņu izkraušanai, jo tādējādi tika bloķēta intensīvā satiksme.

Kas tad šī par „maģistrālo” sētas ielu? Šī maģistrālā sētas iela nodrošina satiksmi uz Ikšķiles bērnudārzu, kurā ar stingru vadības norādījumu bērni drīkst ienākt tikai pa savai grupiņai vistuvākajām ārdurvīm. Piekrītu, ka tas ir saprātīgs lēmums gan bērnudārza darba organizācijai, gan tīrības nodrošināšanai ēkā.

Tādēļ šīs „maģistrālās” sētas ielas izbūvi labprāt uzskatu par lielas Ikšķiles sabiedrības daļas interesēm atbilstošu risinājumu, lai gan arī nokavētu. Tas bija jāizdara jau bērnudārza paplašināšanas laikā.

Par ko tad šis raksts? Vai tad latvietis pēkšņi būtu kļuvis tik āakls, lai tik daudz uzrakstītu aiz prieka par vēl nepabeigtu projektu? Skumji, bet latvietis vēl ir tas pats vecais un raksta nobažījies un pat sašutis.

  1. Es pats un arī citi mājas un apkārtnes iedzīvotāji ir sašutuši par to, ka mums nepajautāja, ko mēs vēlamies šeit redzēt. Skolas ielas iedzīvotāji nezin, kas šeit tiks uzbūvēts. Vai ceļa platums būs piemērots drošai automašīnu kustībai, novietošanai? Vai uz ceļa pietiks vietas divām automašīnām un gājējiem? Vai Dome uz izbūvējamās brauktuves iecerējusi arī kādus ierobežojumus? Kāds būs mūsu ieguvums no šīm ievērojamām investīcijām – sakārtotāka vide ar papildus iespējām vai intensīvāka satiksme ar papildus apdraudējumiem bērniem un īpašumam?
  2. Informācija par darbu sākumu parādījās pēc tam, kad ceļš jau pilnībā bija uzrakts. Pie mājas durvīm parādījās aicinājums nenovietot automašīnas pagalmā. Smieklīgi, jo automašīnas šeit nekad nav bijis iespējams novietot un šai brīdī tas būtu pa spēkam tikai „Hummer” īpašniekam.
  3. Oktobris mūsu klimatiskajā zonā ir gan nokrišņu, gan zemu temperatūru mēnesis. Rakšanas un smilšu ieklāšanas laikā tas vēl netraucēja, bet kad atveda slapjas sliktas kvalitātes šķembas … Tās pārvērtās putrā un to blietēšanas agregāts darba laikā atgādināja kuģi, kas peld pa dubļu jūru. Par strādniekiem es varu teikt tikai to labāko, jo viņi iegulda savu laiku un darbu, lai atrastu projektā neatzīmētās komunikācijas un nodrošinātu to saglabāšanu. Tomēr nedēļas laikā neesmu redzējis nevienu pazīstamu seju ne no Domes, ne no PA „Līvi”. Kas notiks, ja strādnieku sirdsapziņa neizturēs termiņu spiedienu? Vai ceļu uzliks uz šīs dolomīta putras?

Es nosaucu savus objektīvos novērojumus, kur katram pretī prasās vismaz viena atbildīgā persona no pasūtītāja puses. Bet ir arī subjektīvais. Iedomājoties, ka ceļš ved uz bērnudārzu, prātā nāk bērnudārza 3 mēnešos iecerētā rekonstrukcija, kura notika 3 gadus. Lieki runāt par citiem Ikšķiles teritorijā notiekošiem darbiem, kuros tiek noņemts esošais ceļu segums …

Es kā Ikšķiles iedzīvotājs nu jau drīz 10 gadus, esmu atkārtoti kontaktējies gan ar PA „Līvi”, gan ar Domes priekšsēdētāju. Kādēļ no tā konstruktīvās sadarbības ar Domi pirms 4-5 gadiem (mana nama pieredze), kad sarunās atradām kompromisu, šodien izveidojusies situācija, kad iedzīvotāju intereses neņem vērā un atklāti ignorē?
Skolas iela 9, Ikšķile

9 KOMENTĀRI

  1. Pakalau, ja jau esi izvēlējies sev atbilstošu niku, tad lieto to pastāvīgi. Ja Tu (mēs taāu mazā jaukā pilsētā dzīvojam un varam iztikt bez Jūsošanas) man taisies kaut ko mācīt, tad Tev vajadzēs sevi nosaukt. Ikšķile nav Rīga, taāu gudru cilvēku arī te ir vairāk kā viens un es negribētu kādu velti aizvainot, sakot: “Atvainojos, vai jūs esat tas gudrais Blablabla?”<br />
    Man daudzas lietas labas šai pilsētā šķiet, bet maz no tām ir novada vadības nopelns. Un ir daudzas tādas, kuras nepatīk, un nevaru es citu atbildīgo tām ieraudzīt, kā tikai novada vadību. Es neesmu pigu azotē turējis, esmu gan ar “Līviem” sadarbojies, gan ar novadu mēģinājis. Ar novadu ir grūtāk, īpaši “treknajos” gados …

  2. Jautājums ir šāds: Vai domes gudrie ir painteresējušies, cik cilvēku reāli pieslēgsies pie jaunajām kanalizācijas trubām, piemēram Lazdu ielā vai Daugavas prospektā? Cilvēki savas mājas cēluši vai iegādājuši ar asenizācijas bedrēm. Nav noslēpums, ka 4 vai 5 cilvēku mājai pat pie pašreizējās inflācijas ir izdevīgāk bedri izvest, nevis maksāt apmēram par 30 – 35% vairāk par “pastāvīgo pieslēgumu”. Turklāt, ja tādēļ jāuzrok gadiem kopts dārzs, arī jāuzlauž asfalts vai bruģis, kas nu kuram ir. Arī bruģētāji un asfaltētāji maksā naudu. Nezin vai jaunās mājas un kotedžas Lazdu ielā tika celtas bez bedrēm.

  3. Pasaki savu adresi un es aizieshu tavu seetu sakaartot. Ne jau speciaali slikti, bet taa, kaa es saprotu “labi”. Buus tev daavana bez maksas. Un noteikti es to dariishu ar domu, lai tas buutu eerti visiem, kas tavai seetai cauri saigaa 🙂

  4. 2.foto redzamā ūdenstilpne vienmēr ir rotajusi šo vietu, kautkā neredzās lietus ūdens kanalizācija kas varētu mainīt situāciju. Tuvākajā nākotnē var paredzēt ka pagraba plūdi pie šīs kāpņu telpas būs ikdienišķa lieta.

  5. Pēdējo 4-5 gadu budzēts ir dāsni stimulējis domes augstprātības, cinisma un visatļautības augšanu, tādēļ tagad iedzīvotāju intereses vairs nav vērā ņemamas. Pateicoties pārspīlētajai pašvaldību<br />
    patstāvībai un ar likumu sistēmu izveidotajai viatļautībai atklāti var ieviest visā novadā haosu. Laimējies ir tām pašvaldībām kur iedzīvotāji ir uzmanīgāk un kritiskāk izvēlējušies savus priekšstāvjus. Ikšķile šai ziņā arvien biežāk tiek pieminēta kā viena no visneveiksmīgākajām Latvijas vietām. Ikšķilē ir vērojama īpaša vienotība pozicija-opozicija-izpildvara. Budžets ir izturējis visu intereses, tādēļ rūpēties par sabiedrības interesēm nav motivācijas. Cerēsim uz jaunu asfaltu nākošvasar, bet šoziem būs vien jāiztiek ar aizsalušu dubļu segumu.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu