28.01.2009 Ikšķiles novada domes sēdes darba kārtība

Ikšķiles novada domes ēka
Ikšķiles novada domes ēka

IKŠĶILES NOVADA DOMES SĒDE Ikšķilē 2009. gada 28.janvārī Nr.1 plkst. 16.00

Darba kārtībā:

1. Par amatu vienībām un darba samaksu.

2. Par uzturdevas kompensācijas izmaiņām pašvaldības policistiem.

3. Par Ikšķiles novada 2008. gada  budžeta izpildi4. Saistošo noteikumu  Nr.1 „ Par pašvaldības budžetu 2009. gadam” apstiprināšana.

5. Par nekustamā īpašuma nodokļa par zemi parāda un nokavējuma naudas piedziņu bezstrīdu kārtībā no Ineses Čepurnajas.

6. Par detālplānojuma zemes īpašumiem „Augšdalbiņi” un „Dalbiņu ceļš” galīgās redakcijas apstiprināšanu.

7. Par detālplānojuma projekta „Begonijas” galīgās redakcijas apstiprināšanu.

8. Par detālplānojuma projekta „Drukas”4. zemes vienības galīgās redakcijas apstiprināšanu.

9. Par detālplānojuma projekta izstrādes uzsākšanu zemes īpašumam „Vīna Kalns”.

10. Par zemes ierīcības projekta apstiprināšanu zemes īpašumiem ”Straumes” un “Brieži”.

11. Par zemes ierīcības projekta apstiprināšanu zemes īpašumam ”Kozuļi” .

12. Par zemes ierīcības projekta apstiprināšanu zemes īpašumam ”Rūcenes” 2. zemes vienībai.

13. Par zemes lietošanas mērķu maiņu zemes gabalam „Avivas” un „Dzimtas”.

14. Par ielas nosaukuma piešķiršanu .

15. Par adreses, īpašuma nosaukumu, apgrūtinājumu un lietošanas mērķu noteikšanu.

16. Par  zemes lietošanas tiesību izbeigšanu lietojumā d/s „Celtnieks” Nr.1.

17. Par  zemes lietošanas tiesību izbeigšanu lietojumā Kraujas 2-3.

18. Par  zemes lietošanas tiesību izbeigšanu lietojumā Liepu 3-17.

19. Par  zemes lietošanas tiesību izbeigšanu lietojumā „Iesalnīca 1”.

20. Par  zemes lietošanas tiesību izbeigšanu lietojumā „Kapariņi”.

21. Par sporta bāzes izbūves un aktīvās atpūtas parka ierīkošanas priekšlikumu.

22. Par zemes nomu tējas namiņa ierīkošanai zemes gabalā „ Vidzeme” .

23. Par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Stadionu ielā 5, Ikšķilē kopīpašumā esošo daļu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu .

24. Par atteikumu no pirmpirkuma tiesībām  uz nekustamo īpašumu  Stacijas ielā 5A, Ikšķile.

25. Par ziņu par deklarēto dzīvesvietu anulēšanu.

26. Par atvaļinājuma piešķiršanu domes priekšsēdētājam.

Priekšsēdētājs                            J. Rudzītis

 

6 KOMENTĀRI

  1. Par Bērziņu ģimeni es tiešām neko labu nevaru teikt, it sevišķi par viņas nekrietno vīru Jāni Bērziņu, kurš no Pudānu ģimenes aizņēmās lielu naudas summu (tūkstošos), bet līdz šim nav atdevis…Protams, ka uzticējāmies cilvēkiem un kā vienmēr gribējām izpalīdzēt….<br />
    Lai Dievs viņu soda par šādu negodīgu rīcību…

  2. Par skolotājas Bērziņas nopelniem. Skolā bērni ne tikai dzied, dejo, piedalās pulciņos, bet stundu laikā arī neievēro skolnieku uzvedības noteikumus – pīpē un lieto alkoholiskos dzērienus. Un skolotāji, arī pieminētā Bērziņa, kura, starp citu, ir domes deputāte, mierīgi brien garām un izliekas ka uz viņu tas neattiecas. Un ja tuvāk papētītu sk. Bērziņas uzvedību konkrētos gadījumos, tad viņai jau ar uz doto mirkli “paveikto” nav juridisku tiesību vispār skolā strādāt. Bet sk. Bērziņa mums ir domes aktīviste visiem gadījumiem, kad kādu vajag “uzkārt” un pazemot, kad vien domes “galva” pasvilpj. Nevajag glorificēt pilsones Bērziņas personību. Skolā daudz kas notiek tikai atskaišu “ķeksīšu” pēc. Jau tas vien, ka atskaitēs tiek minēts, ka skolas pulciņu dalībnieku skaits ir stipri vairāk nekā 700, kaut gan skolā ir tikai, ja nemaldos, knapi pāri par 600 skolnieki. Kurus bērnus saskaitīja vairākas reizes? Vai arī dalībnieku skaits tiek “uzfrišināts”, kā kādreiz komjauniešu pasākumu apmeklētāju skaits?

  3. 1.Tātad pie visa vainīga skola?! Skolotāji slikti, māca, audzina slikti utt. Bet mēs aizmirstam to,ka katrs bērns nāk no ģimenes. Un tad nu tam skolotājam ir jātiek galā ar mūsu, vecāku, kļūdām audzināšanā. Vai skolai būtu “mežoņi” jāved pie prāta? Nešaubos, ka daļa “rējēju” savu atvasīti sen jau uzticējuši svešiem audzināt, jo pašiem nav laika (vai nešaubos- netiek paši galā ar savu datoratkarīgo, no tabakas atkarīgo mīluli)…<br />
    2. Vai raksts gadījumā nebija par apskādētajiem kokiem? Daudziem par šiem “domrakstiem” būtu jāliek 2- pilnīgi ne pa tēmu…<br />
    Vai padomju laiku skolotāji nebūtu iemācījuši rakstīt sacerējumus?!<br />

  4. es ar to citātu biju domājis, ka visi (atvainojos, ja kāds nē) kas ir pie varas zog (vēl šodien ziņās par 140 000Ls, ko ja nozagto atdos- laikam piedos), tikai citās pieostas pilsētās iegulda “savus” līdzekļus (apm. 30 daļu no nozagtā)pilsētas attīstībā, un tevi nāk ar puķēm sagaidīt no cietuma un esi novada varonis, bet citur visus uzskata vienkārši par zagļiem (vismaz TV gandrīz katru dienu kādu atmasko, …un, kas- ja sāktu godīgi visiem ķerties klāt…). Un nav pamata neticēt…

  5. tātadam ir grūti piedot neizdevušos KK afēru. Tagad sporta kompleksa afēra arī izgāzusies. Dižie labvēļi izrādas nemaz nav nodokļu maksātāji, apgrozījums niecīgs. Bērza k-nga informācija rāda, ka pilnīgs fufelis, bet zemi par kadastra vērtību 1 ls/m2 gan sakārojuši. Tirgus vērtība ap 25 ls/m2. Starpība 65000 pret 2 milj. Nu kā lai nedusmo.

  6. kurš nu nemaz neesat anonīms, “stāvoklis, ko var nosaukt par histērijai tuvu esošu”, gan būs Jūsu paša projekcija, ko par varītēm cenšaties uztiept citiem 😀 Pat ‘vectētiņam’, kura domā nebija nu nekā bērniem/mazbērniem bīstama 🙂

  7. patlaban anonīmie repliku autori nolēmuši demonstrēt pilnu spektru specifisko domāšanas kvalitāšu, kas cildenos dainotājus, darba tikuma kultivētājus un gara mantu glabātājus novedušas stāvoklī, ko var nosaukt par histērijai tuvu esošu.Ceru, ka “vectētiņam” pietiek ja ne veselā saprāta, tad vismaz pašsaglabāšanās instinkta, lai savas domas paturētu pie sevis, nevis paustu bērniem/mazbērniem. Bet spriežot pēc tūdaliņu piekoptā dzīvesstila, arī šis instinkts ir tuvu atrofijai. Ēdīsim desas ar sinepēm un trenēsim savus rumpjus da vienalga kur, a kas bēdu par skolu – mūsu senāi nav augstās skolās gājuši, bet tāpat cienījami cilvēki, vai ne??? 😀

  8. varbūt saņemsimies un izbeigsim kļūt muļķīgi un bārstīties ar cildeniem citātiem par krekliem, sirdsapziņām utt. utjpr.Ja “ginc” citāts :”man nav pretenziju pret to, ka valdība shēmo un zog… utt.” domāts kā provokācija vai ironija, tad vēl puslīdz…Bet ja nopietni… Nu ko, tad nav ko brīnīties, ja viss ir tā, kā ir.

  9. Katrs, piedodiet, normāls cilvēks cina gan savu profesiju, gan citas profesijas. Pats fakts, ka skolotājas (Bērziņa tikai ar bakalaura izglītības līmeni) uzskata sevi par profesionālēm arhitektūrā, plānošanā, arhitektūras un kultūras vēsturē un droši vien arī medicīnā un kosmonautikā, liek šaubīties par viņu saprātu. Piedodiet, bet savus bērnus neuzticētu tik universālām skolotājām.

  10. egles ir huligāniski nozāģētas, nevis “bez vajadzīgās atļaujas” (Tātadam).<br />
    Skolotāja Bērziņa u.c. skolotājas ar bērniem ņemas- nav ko pārmest.<br />
    <br />
    Tālāk citāts no //pods.lv<br />
    man nav pretenziju pret to, ka valdība shēmo un zog, lai viņi paņem savu daļu, bet visam jābūt saprāta robežās – ar mēru. Tas nedrīkst būt par biznesu, kā tas ir šobrīd. Izdarīji kaut ko labu valstij, nu paņem savu procentu. Man ir radies iespaids, ka līdz šim shēmas tika bīdītas ar mērķi, lai iegūtu pēc iespējas lielāku daļu no ieguldītā kāposta. Rezultātā mums ir dārgākie projekti pasaulē un nebrīnīšos, ja lielākie parādi, ko nespēsim atdot vēl ilgus gadus, jo nav jau neviens, kurš par to domātu – visi ir aizņemti ar shēmošanu.

  11. Nuja. Dzīvē tiešām notiek briesmīgākas lietas. Taāu pēc līdzīga scenārija. Tāpēc arī runas aizvirzās no krekliem (šoreiz lapeglēm) uz sirdsapziņām (arī kompetenci). Tātad aktuāli.

  12. ir tikuši bez vajadzīgās atļaujas nozāģēti divi koki, par ko darītājiem pienākas attiecīgais administratīvais sods. Un šī niecīgā notikuma sakarībā atkal ir iespēja putot murgainu patētiku pret Domē strādājošajām skolotājām. Mani nepārliecinā t.s. dabas aizstāvju traģiskais patoss un uzskatu to par liekulīgu. Nav tur nekādas dižas traģēdijas. Dzīvē šeit un tagad notiek daudz briesmīgākas lietas. Mēra sajūtai jābūt.

  13. Ja iet runa par skolotajas Bērziņas pedagoga talantiem, tad domājams kritikai nav vietas. Bērni dzied un dejo, vienīgi, dome varētu to skolas zāli labāk aprīkot, jo tie līdzekļi kas tam vajadzīgi ir nieks.

  14. Kā uz to raudzīties? – vienkārši:<br />
    muļķība + vara = ļaunums sabiedrībai<br />
    muļķība + nauda = ļaunums sabiedrībai<br />
    muļķība + vara(kaut iedomāta)+ nauda = vislielākais ļaunums sabiedrībai<br />
    P.S. Un par to labticību,-ak, jel!!!

  15. Ja nopietni, tas ir ļoti satraucoši. Biedējoša pašpietiekamība, izglītības slieksnītis neļauj tālāk par betselleru kultūru paraudzīties. Dziļā nezināšana ir tik dziļa, ka neļauj apjēgt, ka nesaprot par ko spriež. Tādēļ arī neciena zinošākos un neatzīst autoritātes. Tas ir varas sindroms komplektā ar zemapziņā mītošu maldu nojausmu.

  16. Taāu, ja nopietni par Mandino, tad varētu teikt – zemīte, atveries! Ja domes deputātes norobežojas no konstruktīvas un profesionālas kritikas KK projekta sakarā ar ezotēru betselleru autora citātiem – kā: “Atcerieties – lai kritizētu, nav vajadzīgs ne talants, ne gudrība (vai tas būtu, piemēram, par arhitektūras ekspertu J. Krastiņu?), ne raksturs, ne pašaizliedzība. Nekādām ārējām ietekmēm lai nav pār jums varas …” utt. – tad kā uz to raudzīties?

  17. Bet tai rakstā blakus garīgā guru Oga Mandino citātiem bija viena praktiska doma – ja “nevedas darbi”, tad “guli gultā un domā, ko tu dari nepareizi.” Varbūt skolotājas tā arī darīs – un izdomās?

  18. Tāds skaidrojums jau derētu, ja vien nebūtu tās kaismīgās runas un dramatiskais ziemassvētku raksts, pilns uzbrukumiem bagātākam un dziļākam viedoklim. Pēc redzētā, dzirdētā, lasītā un sarunās sajustā gan grūti ticēt, ka skolotājām piemīt goprātība, inteliģence un pietiekama izglītība.

  19. Visdrīzāk patiesība ir vienkārša: citādi jaukās un labticīgās skolotājas Domē darbojas galvenokārt kā konkrētu skolas interešu lobiji un tālab ir gatavas lieki neiedziļināties daža slīpa projekta finesēs. Uz ko arī cer tie, kam šie projekti svarīgi.

  20. Tas jau ir tas briesmīgākais. Man jau arī tas teātra sports dikti patika.<br />
    Bet kāda tad ir tāda cilvēka patiesā seja? Kas notiek viņa galvā? <br />
    Un tas,ka dziedāt māca,vēl nenozīmē, ka domāt māca.

  21. Gandrīz vai jāsāk domāt, ka skolotājas domē spēlē teātri, bet patiesībā ir pavisam citādas. Tad jājautā kāpēc tā dara. Laikam lielu honorātu tās domes aktrises saņem, ja ir gatavas ziedot savu godu nejēdzību atbalstam.

  22. Nu tad, māmulītes, aizejiet kādreiz uz skolas koncertiem un paklausieties, kā mūsu bērni dzied “laipno kundzīšu ar aukstajām acīm” vadībā. Vedu uz skolu savu pirmklasnieci, un pirms 18.novembra svētkiem skolas vestibilā gandrīz katru rītu skolas ansamblis ar dziesmām sagaidīja bērnus un vecākus, radod brīnišķigu svētku sajūtu. Jau pirms 10 gadiem, kad mans vecākais bērns mācījās Ikšķiles vidusskolā, skolēni ar milzu aizrautību un prieku piedalījās koncertos un dziesmu konkursos, un tas ļoti lielā mērā bija skolotājas Bērziņas nopelns. Bērniem ļoti patika arī teātra sports pie skolotājas Bēķes. Tā kā labāk pateiksim skolotājām paldies par viņu darbu.

  23. Mani arī pārņem šausmu sajūta, uzzinot par skolotājas aprobežotību un neinteliģento uzvedību. Videoierakstā izskatas, ka trūkst paškontroles spēju, tāds savāds nervozums kustībās, un tie teksti… Rrrr.

  24. Bīstamākas par rolfiem ir ārēji glītās, nedaudz uztēloti un vieglā pārākuma sajūtā laipnās kundzītes ar aukstajām acīm, kuras bārsta sagrābstītus citātus un aicina norobežoties no negācijām. Kad dzird viņu patiesos domu izvirdumus, paliek baisi…<br />
    Viņas taāu ir kopā ar mūsu bērniem skolā. Brrr…<br />

  25. Kam gan traucēja nevainīgi koki?! Brutāli audzinātiem, sakompleksētiem un ikdienas nejēdzību nogurdinātiem cilvēkiem. Viņi ir degradētās izglītības sistēmas rezultāts. Komentāros minētie skolotāji prata dot sirdsiltumu gudrību un spēku, tādēļ varējām pārdzīvot apspiestības gadus un civilizēti mainīt valsts iekārtu – bez graušanas un nogalināšanas. Šodienas skolās valdošā morāle tālu atpaliek no vēlamā un nepieciešamā līmeņa. Ja videoierakstā redzam un dzirdam dramatizētu skolotājas uzbrukuma runu vēsturiskām un dabas vērtībām, zūd jebkāda ticība viņas audzināšanas darba kvalitātei. Koku traģēdijas kontekstā diskusija par skolu un skolotājiem ir vietā.

  26. Tas, kas ir pastrādāts, ir truli, stulbi, debili. Bet diemžēl arī tādi indivīdi dzīvo mums līdzās. <br />
    Klausoties un skatoties kas notiek mūsu izglītības sistēmā, mani pārņem šausmas un bezcerība vai nākotnē vispārējis sabiedrības trulums tikai nevairosies. <br />
    Re kā ziņa par dažiem nocirstiem kokiem noved pie diskusijas par skolām. 🙂

  27. Labvakar!Pēc Jūsu valodas jūtu, ka latviešu valodu tiešām esat mācījies pēc Elfas Zirnes rakstītās grāmatas-tās ar balti oranžo vāku. Pēc tās jau mēs daudzi mācījamies ,un arī iemācījāmies.Varētu veidot Elfas fanu klubu, pasmieties par mūsdienu rakstītnepratējiem,atcerēties to,ko skolotāji mācīja-ne tikai pareizrakstību un daiļdarbu analīzi, bet arī par dzīvi, godīgumu, uzticību un uzticamību.Laipni aicināts Elfas klubā!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. Vārdam – skolotājs ir ļoti plaša un dziļa nozīme. Ikšķiles skola ir ar ļoti senām un cildenām tradīcijām. Te ilgus gadus strādāja skolotāji, kuru darba augļi ir jūtami vairākās paaudzēs. Gadu desmitiem visā valstī latviešu valodu mācīja no mācību grāmatas, kuras līdzautore bija mūsu skolotāja Elfa Zirne, skolotāju Pakalnu ģimene ir skolojusi vairākas novada paaudzes, to ar godbijību atceras dzaudzas ģimenes. Viņi izcēlās ar godprātību, izglītību, iejūtību, izpratni un mīlestību pret bērniem. Viņi mācīja mīlēt un cienīt valsti, dzimto novadu un visu dzīvo dabu, līdzcilvēkus un viņu paveikto. Vai skolotājas Bērziņa un Bēķe, agresīvi atbalstot Ikšķiles vēsturisko vērtību un dabas bagātību iznīcināšanu, ir Ikšķiles skolas tradīciju turpinātājas?!

  29. Būtiska nozīme manu pasaules uzskatu veidošanā bija tam, ko es redzēju skolā, ko man mācīja skolotāji, kurus tagad ,droši vien ,uzskatītu par vecmodīgiem.Koki, puķes, zāle, putni un dzīvnieki man, pilsētas meitenei,tika mācīti mīlēt, kā dabas neatņemama daļa, tas bija jāciena, jāsaudzē un jākopj. Man žēl, ka šodienas skolniekiem acu priekšā notiek kas tāds……

  30. Protams, ka domnieki nezāģēja, bet viņiem pirmajiem bija jāuztraucas par izpostīto parku un piemiņas vietu, kā arī par necienīgu eglīšu ķermenīšu izmētāšanu birzī pie skolas. Pa skolas logiem redzamās ainas pieradina bērnus redzēt dabas postījumus un uztvert tos kā pašsaprotamus. Minētās ainas labi saistās ar skolotāju – deputātu agresīvo attieksmi pret dabu Ikšķiles novadā.

  31. Ceru, ka (ja nav Domes “štelle”, kā es domāju) – šeit domāts, ka es nedomāju, ka to darīja mūsu ievēlētie.<br />
    P.S. Paskaidrojums iepriekš rakstītajam teikumam ko, ja grib, var izprast divejādi

  32. Redzēju 800-gades parkā pirms pāris dienām šos nozāģētos kociņus mētājamies. <br />
    Tiešām nav saprotams. Nedomāju, ka to dara pašvaldība- kāda jēga?? ..un tad jau būtu novākuši sekas. <br />
    Ceru, ka (ja nav Domes “štelle”, kā es domāju) tad atradīsies liecinieki vandālismam. Nedomāju, ka jāsagaida kāda slepkavība lai pamostos vietējā policija un iemigušie (vienaldzīgie) iedzīvotāji.<br />
    Domāju, ka var uz ikskile.com aizsūtīt arī anonīmu e-pastu, ja kāds ko ir redzējis… kamēr Jūsu dārzā, Jums nezinot ko nenozāģē…

  33. Par veidu kā izteikties, katrs spriežam, no sev tuvākiem veidiem, dažiem tiešām tas ir RIET. Vairumā gadījumu, gan tā ir uzrakstīta doma, jo audio āats pagaidām neiet.<br />
    <br />
    Nav būtiski kas sēž domē, ja viņš tur nedara to kas labs vairumam sabiedrības, viņš tiks kritizēts.

  34. Mājas lapai nav ne vainas!!! <br />
    …droši vien labi,ka arī žurciskie komentāri parādās, jestrāka sarakste,asumiņš/pipariņš… Bet patiesībā tas ir tik nožēlojami-kurš kuram indīgāk un pretīgāk iekodīs. <br />
    ŽURKAI – man šķiet,ka šis portāls nav veidots “apriešanai”, bet citiem mērķiem. Pieļauju,ja neesat visu laiku “traucēti” no iedzīvotāju puses, tad šobrīd Jūs arī varētu justies “aprieti”,kā no ziemas miega nelaikā pamodināti, viss atkarīgs KĀ uz lietām katrs skatās, ko vēlas redzēt…

  35. Dabas postīšana ir patreizējo deputātu un viņu atbalstītāju tīkamākā izklaide. Par viņu grandiozo izklaižu sekām var pašausmināties apskatot bijušo Ugas upi no Kaparāmura līdz Selēkām.

  36. Pašā domes logu priekšā tāda postaža. Varbūt tā iedvesmo deoutātus jaunām varonībām. Viņu lielā cerība bija redzet nocirstu visu birzi un ozolus pie estrādes un priecēt acis raugoties uz auto placi zaļās piekalnes vietā pretī skolai. Man žēl mīļās skolotājas. Viņām vēl jo projām jaredz birzs un ozoli un estrāde.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu