Biedrība „Iedzīvotāji” par piketu pie Ikšķiles pašvaldības domes.

Pašvaldība apgalvo, ka pikets pie domes bijis politiskas aģitācijas ierocis.

Ar šo noraidām apgalvojumu, ka BMX Freestyle apvienības aktivitātes saistītas ar politiku.

Lūdzam sabiedrību vērst uzmanību, ka Ikšķiles vidusskolas vecāku padomes priekšsēdētāja Dace Čekele Ikšķiles novada domes sēdē paziņoja, ka notiek nepilngadīgu bērnu maldināšana, kas esot civillikuma un bērnu tiesību pārkāpums. Arī izglītības likums aizliedzot prasīt jebkādu informāciju no bērniem bez noteikta mērķa un skolas vadības saskaņojuma. Kā arī, ir noticis Bērnu tiesību aizsardzības likuma pārkāpums.

Visa paziņotā informācija ir vispārīga un nepamatota.

Šajā sakarā vēlamies norādīt, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 13.panta 1. punkts, nosaka: „(1) Bērnam ir tiesības brīvi izteikt savas domas, šajā nolūkā saņemt un sniegt jebkāda veida informāciju, tiesības tikt uzklausītam, kā arī tiesības uz apziņas un ticības brīvību. Bērna reliģisko piederību nosaka vecāki.”

Aicinām Ikšķiles vidusskolas vecāku padomi un administrāciju ATBALSTĪT BMX Freestyle apvienību un novērtēt jauniešu iniciatīvu un vēlmi darboties interešu grupās.

9 KOMENTĀRI

  1. Ja abas skolas darbinieces nestrādātu Domē, tad viņas tik traki neraustītu parakstu vākšana, un viņas nedomātu tik daudz par politisko pusi, bet gan vairāk par bērnu/iedzīvotāju izteikto viedokli, par to ko vispār kāds vēlējās panākt ar visu šo, nevis tikai nosodītu.

  2. Vajadzētu priecāties, ka ir jaunieši, kuri organizējas paši un kaut ko dara, nevis vazājas pa ielām un dauza spuldzes jeb smērē tuneļu sienas. Saprotams, ka direktores un skolotāju algas cietīs bez pašvaldības piemaksām, bet tik atklāti un stulbi zemoties domes priekšsēdētāja priekšā… un tik jaukai skolotājai kā Z.Bēķe…

  3. Labs skolotājs nejauc pedagoga darbu ar politiskām aktivitātēm. Nožēlojami, ja skolotājs skolā uzsāk politisku darbošanos, bet personīgi izdevīgas politikas dēļ aizmirst pedagoga ētiku jau ir noziegums.

  4. Es gan nedomāju, ka viņas ir sliktas izglītības sistēmas darbinieces. Tas gan diez vai ir patiesi. Vienkārši politiskās spēles nu jau ļoti ir sajaukušās ar izglītību. Diemžēl, Ikšķilē tas laikam nevar būt nodalīts… jo cietīs tā pati skola. Tātad mūsu bērni. Žēl ka tā.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu