Meklējam telpas «Mantu placim»

Lietototu mantu apmaiņas punkts.
Lietototu mantu apmaiņas punkts.

Par lielu pārsteigumu, ārā temperatūra ir noslīdējusi zem 0 grādiem pēc Celsija un līdz ar to – tuvojas ziema. It kā, pa „lielam

Ar šo ievadu, es mēģināju pateikt, ka sakarā ar to, ka daudzi pēdējā gada laikā ir palikuši bez darba un nespēj nopirkt ne sev, ne bērniem jaunas drēbes un apavus šādā vai citādā veidā ir nonākuši materiālās grūtībās. Lielai daļai Latvijas iedzīvotāju, mazturības statuss ir visu dzīvi, un risinājums ne vienmēr ir tuvā nākotnē.

Tāpēc, ja Jums, vai Jums pazīstamajiem mājās ir liekas drēbes, apavi, saimniecības lietas un trauki, Jūs to varat dāvāt tiem lieliem un maziem, kam tas šobrīd ir vairāk nepieciešams!

KUR VISU NEST?

Šobrīd „APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI” iesāktais projekts ir norisinājies jau sešas reizes Ikšķiles Tautas namā, bet turpmāk mēs meklējam jaunas pastāvīgas telpas.

JO TĀS IR VAJADZĪGAS TAGAD! Diemžēl Ikšķiles pašvaldība telpas šobrīd atteica, tāpēc meklējot  risnājumus jautājam Jums – Ikšķiles novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Ja Jums šobrīd ir brīvas un neizmantotas telpas kurās varētu pārejas periodā līdz pašvaldība atradīs risinājumu no savas puses, noritēt „Mantu apmaiņas plaāa” regulāra darbība, darīt mums zināmu. Telpas varētu būt gan Ikšķilē, gan Tīnūžos. Telpai vajadzētu būt sausai, ar ventilāciju un pieejamai elektrībai. Iespējams, būtu nepieciešams arī transports, lai drēbītes varētu nogādāt Ikšķiles novada iedzīvotājiem, kas sabiedriskā transporta neesamības dēļ netiek ārā no mājām.

KO MĒS  VĒLAMIES DARĪT?

  • pieņemt atnestās mantas;
  • piedāvāt mainīt/saņemto no atnestā piedāvājuma;
  • sagatavot konkrētas drēbītes, apavus un citu mantu „paciņas” konkrētiem Ikškiles novada iedzīvotājiem, sadarbībā ar Ikšķiles pašvaldības Sociālo dienestu

Jau konkrēti ir vajadzīgas:

      • Zīdaiņu drēbītes;
      • Zīdaiņu gultiņa;
      • Ziemas jaciņas uz 100cm auguma;
      • Dažādi ziemas apavi no 1992.-2006.gadā dzimušiem berniem.
  • labprāt pieņemsim sadzīves priekšmetus un traukus mūsu Ikšķiles bērniem kas nākuši no bērnu nama, un sāks pastāvīgu dzīvi jaunos, bet diemžēl tukšos dzīvokļos.
  • pieņemsim sludinājumus, ja kādam mājās ir kāda lielāka gabarīta manta, ko grūti atnest, piem.dīvāns.
  • Pieņemsim pakalpojuma sludinājumus, ja kādam vajag ko salabot, pagatavot un no otras puses kāds šo pakalpojumu var nodrošināt, atstājot tālruņa numuru mūsu izveidotā plaāa mantu pārzinim.

PIEDĀVĀJUMS  UZŅĒMĒJIEM

– ja Jums ir vēlme ziedot savus ražojumus vai pakalpojumus, tad variet sazināties ar mums vai Ikšķiles novada Sociālo dienestu.

Variet piedāvāt arī  ko pavisam neparastu – kā piemēram iespēju Ikšķiles novada bērniem saņemt dzimšanas dienas kliņģeri vai biļetes uz koncertu, izrādi.

Līdz šim brīdim atnestās mantas ir atraduši savus jaunos saimniekus Ikšķiles pilsētā, un liela daļa šonedeļ devās pie Madlienas pansionāta iedzīvotājiem un darbiniekiem. Šajā pansionātā dzīvo arī daudzi Ikšķilieši un Ikšķiles novada ļaudis kas ir pateicīgi par sarūpēto.

Ja jaunas telpas tuvākā  laikā neatradīsim, tad lūgsim Kultūras biedrībai turpināt sadarbību Tautas nama telpās.

Arī turpmāk, ikskile.com varēsiet atrast jaunāko informāciju ko un kam būtu nepieciešams sarūpēt.

PALDIES, visiem dāvātājiem un lai Mums labi dzīvojas!

 

1 KOMENTARS

  1. 1. Pašvaldība paskaidroja, ka tā nedrīkst nodot telpas nenosakāmāmai personai (iesniegumā nebija norādīts, kas būs līguma slēdzējs) bezmaksas lietošanā, vienlaicīgi arī paskaidrojot, ka, ja konkrēta juridiska persona saņems sabiedriskā labuma organizācijas statusu, telpas varēs saņemt bezatlīdzības lietošanā. Jebkurā gadījumā ir iespējams risināt jautājumu par telpu nomu (par samaksu).<br />
    2. Jūs nevarat lūgt Kultūras biedrībai izmatot tautas nama telpas, jo tās tai vars nepieder un šī darbība nav saistīta ar kultūru.<br />
    3. Bet kopumā (ja noņem šajā rakstā ielikto ironijas devu par telpām), aprakstāmā darbība ir vairāk kā apsveicama un visu cieņu! Noteikti izvērtēšu savas iespējas piedalīties.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu