Skolas ielas rekonstrukcija posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz tiltam

Skolas ielas rekonstrukcija posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz A/C A6 mezgla pieslēgumam Ikšķiles pilsētā
Skolas ielas rekonstrukcija posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz A/C A6 mezgla pieslēgumam Ikšķiles pilsētā

Paziņojums par publisko apspriešanu būvprojekta “Skolas ielas rekonstrukcija posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz A/C A6 mezgla pieslēgumam Ikšķiles pilsētā” skiču stadijai.

Objekts: Skolas ielas rekonstrukcija posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz a/c A6 mezgla pieslēgumam Ikšķiles pilsētā.

Būvniecības ierosinātājs: Ikšķiles novada pašvaldība, reģ. Nr. 90000013714, Strēlnieku iela 10, Ikšķile, LV5052.

Projektētājs: SIA “A Vide” reģ. Nr. 40003534164, Līduma iela 31, Rīga, LV 1079, kontaktpersona Guntis Jonikāns tālr. 67525424.

Būvniecības ieceres prezentācijas sapulce notiks Ikšķiles novada domes zālē Strēlnieku ielā 10, Ikšķilē, 14.12.2009. no plkst. 17.00 līdz 19.00.

Atsauksmes iesniegt Ikšķiles novada domē būvvaldē darba laikā no 07.12.2009. līdz 08.01.2010.

Kontaktpersona izpilddirektors Guntars Kurmis tālr. 65055460.

Atsauksmes iesniegt rakstiski norādot sekojošas ziņas: iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un dzīves vieta vai juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese. Pamatot savu atbalstu vai noraidījumu iesniegtā skiču projekta priekšlikumam.

A-Vide SIA izstrādātais skiču projekts skolas ielai PDF (7,97 MB)

22 KOMENTĀRI

  1. Izveidosim Ikšķili par pilsētu, kuras centrā būs izvietotas visas ceļazīmes, kādas tik ir atrodamas grāmatiņā “Satiksmes noteikumi.Ja nav nekā cita, ar ko atšķirties no citām Latvijas mazpilsētām.

  2. nu skaisti,beidzot centrs sakopts!Visi jau nekad nebus apmierinati-ar to jarekinas.Jaizdoma,lai patilte neplustu melnie dubli uz trotuara.Lidz ar to tur vienmer ir slidens un netirs.Citadi prieks par paveikto!!!!!

  3. Kaspar, tagad, kad projekts realizēts dabā, gribu pavaicāt Tavu viedokli. Kā Tu domā, vai tās ielas un stāvvietas paralēli Skolas ielai ir dauddzīvokļu māju pagalmi? Es tagad mazliet drošāk jūtos uz maģistrālās un tranzītiskās Skolas ielas pārrejas, nevis uz Skolas ielas platuma divvirziena pagalma celiņiem…

  4. Pareizi, ja pie Skolas ielas bērnudārza kvartāla iebrauktuvēm uzliktu zīmes par dzīvojamo zonu, viss atrisinātos. Uz Skolas ielas 3 zīmes, Melioratoru – 4, Pārbrauktuves – 1. 8 stabi ar 2 zīmēm uz katra. Tad gājējiem nebūs jālec dubļos, kad pa jaunajiem pagalma ceļiem ar precīzo 2 mašīnu platumu (viena brauc, otra stāv) braukās CSN zināšanu teicamnieki. Man jau virsū nebrauc, jo krītot virsū varu pamatīgi mašīnu sabojāt. Tomēr visi nav tik smagi, tādēļ baidās un lec dubļos… <br />
    Tas ka šādas zīmes uzlikt ir grūti, man tomēr šķiet atrunas. Apaļā zīme (2 gab) par caurbraukšanas aizliegumu Skolas 7 priekšā parādījās pavisam klusi un bez uztraukumiem. Acīmredzot atjautīgie ikšķilieši šeit mēdza apbraukt sastrēgumu pie stopzīmes, bet kādam patiesi īstenajam ikšķilietim tas nav paticis. Cik tā zīme tur lietderīga, ja ceļu policija Ikšķilē atbrauc tikai avārijas pierakstīt? Bet ir!

  5. ja skatās pēc CSN tad tas kas ir daudzdzīvokļu namu pagalms arī ir daudzdzīvokļu namu pagalms un ir pilnīgi vienalga par ko to uzskata dome. Ja pagamos saliks zīmes (es nerunāju par zīmēm “dzīvojamā zona”, tās varētu arī būt, dubults neplīst un tie 500 Ls nemaz nav tik daudz) un sastrīpos pagamus ar gājēju pārejām u.t.t. tad autobraucējiem būs iespēja uzskatīt ka gājējs uz braucamās daļas ārpus svītrām ir nevietā.

  6. Par dzīvojamo zonu. Kaspar, ceļu pie mūsu mājas būvēja kā piebrauktuvi bērnudārzam. Arī iedzīvotāju ieteikumus no paša sākuma noraidīja tieši ar to motivāciju, ka mājai piederošā zeme beidzas pirms ceļš sākas. <br />
    <br />
    Šķiet, ka Ikšķiles dome to neatzīst par daudzdzīvokļu mājas pagalmu. Kāpēc lai kāds cits te (un, piemēram, pa Stacijas ielu pie Pārgrauktuves ielas) braukātu ar satiksmes noteikumu grāmatiņu rokās?<br />
    <br />
    Visās vietās, kur krustojās gājēju, velobraucēju un automašīnu plūsmas, ir jābūt skaidriem apzīmējumiem par to, kam šajā vietā ir priekšroka. Ne vienmēr vajag zīmi. Izbrauktuvēm no “pagalmiem”, stāvvietām un arī tirgus laukuma pāri zīmē sarkano gājēju/velo celiņu, un lieta darīta. <br />
    <br />
    Tie nav kosmiski finanšu ieguldījumi, tā ir attieksme!

  7. piekrītu, kļūdijos, tagad noteikumos par to nekas nav rakstīts un varbūt arī nekad nav bijis rakstīts, laikam nosapņoju bet pārlasot noteikumus atklāju citu jaunumu, proti, daudzdzīvokļu namu pagalmi ir pielīdzināmi dzīvojamajai zonai, tātad zīme “dzīvojamā zona” iebraucot daudzstāveņu pagalmos nav nepieciešama!

  8. Ja nekļūdos tad arī šobrīd pārbraucot pāri pārbrauktuvei nav atļauts kreisais pagrieziens, zīmes gan tur nav bet CSN kādreiz, kad es liku tiesības, bija punkts ka kautkādu metru attālumā aiz dzelzceļa pārbrauktuvēm nav atļauts ne stāvēt ne griezties. Varbūt kļūdos būs laiks paskatīšos noteikumos.

  9. Pārbraucot pāri pārbrauktuvei no Tīnūžu puses, vairs nebūs kreisais pagrieziens. It kā jau loģiski, bet tiem, kas grib aizbraukt uz staciju sanāk braukt līdz aplim un tad atpakaļ. … Var arī tā, bet patīkami nav.

  10. Lai gan uz monitora apskatīt nav viegli, jo liels formāts, pirmais iespaids ir labs. Pat neticās, ka Ikšķilē varētu ko tādu paveikt. Zīmes gan nav taupītas, lai gan skaidrs, ka tām ir jābūt. Par gājēju celiņiem pār zaļo zonu – tie ir jātaisa tādi, kā tagad iet cilvēki. Vai tiešām kāds tagad iet pa dioganāli? Šķiet Birzes un Skolas ielas aplis vairs nav aktuāls? 🙂

  11. Piekrītu kasparsf, ka vajadzētu vēl salikt zīmes dzīvojamās zonas sākums pie iebrauktuvēm uz daudzdzīvokļu mājām vai arī jāveido trotuāru sistēma gar šīm mājām. Izskatās, ka salikt zīmes būs lētāk nekā izbūvēt trotuārus.

  12. manuprāt aplītis varētu būt mazāks, pēc Norvēģu parauga (krustojumā pa vidu nolikts puķupods), ja tomēr paliek tikpat liels kā zīmējumā tad tomēr labāk lai bez kokiem un krūmiem. Ceļazīmes baigi daudz, ja precīzi saskaitīju tad 117 zīmes uz 580 metriem bet gribētos pielikt vēl 4, proti dzīvojamā zona (vai kā viņu tur sauc) pie iebrauktuvēm uz daudzsāvu mājām.

  13. Viss jau ir ļoti skaisti un jauki,kad cilvēki domā, plāno un dara visu mūsu labā, bet atliek vien cerēt, ka kāds ir aizdomājies arī par: kā apturēt šo “ātrumposmu” pa jauki taisno Skolas ielu?!

  14. 1. Šķiet, ka nav visai funkcionāls tas sarkanais gājēju celiņš, kas pa diagonāli šķērso zaļo zonu iepretim daudzstāvu mājām.<br />
    2. Pāreja pie tirgus te vairs neeksistē/pārbīdīta loģiskajā vietā iepretim Maximas gājēju pārejai. Bet pamēģiniet iztēloties, kāds ceļš, nepārkāpjot satiksmes noteikumus, jāveic kādam, kurš no daudzstāvenēm vakarpusē gribēs aizstaigāt līdz fitnesa centram. Droša prognoze: diebs pāri vecajā vietā 🙂

  15. Manuprāt šī ir valsts nozīmes tranzītiela un rekonstrukcija būtu veicama par valsts vai Eiropas naudu . Projekts vizuāli labs . Domei maksimāli jāpiesaista valsts un Eiropas naudas , kur vien tas iespējams . Savu vienmēr būs kur tērēt un daudz racionālāk .

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu