Novadu kultūras centros – koncertakcija «Ziemassvētku Roze»

Vitrāža.
Vitrāža.

Jau sesto gadu pašvaldību kultūras centros notiks sabiedrībā iecienītu mūziķu un Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas organizēta koncertakcija «Ziemassvētku Roze».

   Ar pašvaldību atbalstu «Ziemassvētku Roze» koncerti ir kā dāvana Latvijas novados dzīvojošajiem cilvēkiem Ziemsvētku laikā, un tie notiks 13 Latvijas vietās. Arī Ikšķiles novada dome dāvina sava novada iedzīvotājiem koncertu «Ziemassvētku Roze», kas notiks svētdien, 27.decembrī plkst.13.00 Ikšķiles kultūras biedrības namā.

   Koncertā  piedalīsies komponists Uģis Prauliņš kopā ar Loriju Vudu un Ivaru Cinkusu.

   Dziedātāja un projekta koordinatore Lorija Vuda atzīst: „Roze, tas ir krāšņs pilnības un mīlestības simbols. Tā nezied tikai vasarā, bet pārnestā nozīmē tā zied arī laikā, kad gaidāma Kristus, paša mīlestības iemiesojuma, dzimšana”. Tāpēc koncerta mūziķi katrs sev vien raksturīgajā izpausmē, papildus ierastajam repertuāram, sagatavojuši īpašu Adventam un Ziemsvētku laikam piemērotu programmu, kurā ietilpst garīgās dziesmas no luterāņu dziesmu grāmatas.” Māksliniece arī uzsver, ka tieši garīgās dziesmas, to teksti un melodijas gadu simtiem ir uzrunājušas un aicinājušas cilvēku dvēseles ar gaišu sirdi gatavoties gada tumšākajam laikam, lai ikkatrs spētu saņemt un sniegt mīlestības dāvanas.

   Koncerta ieskaņas daļā uzrunu klausītājiem teiks Ikšķiles evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Dzintars Laugalis.  

   Vairāk informācijas lasīt: www.lelb.lv

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu