Ziemassvētku priekšvakarā Ikšķiles pašvaldība samazina maksu par ēdināšanu bērnudārzā

Pirmsskolas izglītības iestāde
Pirmsskolas izglītības iestāde "Urdaviņa"

Vakar, 22.decembrī, Ikšķiles novada domes sēdē deputāti pieņēma lēmumsu samazināt dienas ēdināšanas naudu no Ls 1,50 līdz Ls 1,20, ko vecāki patiešām var uzskatīt par īstu Ziemassvētku dāvanu.

Kā informē PII “Urdaviņa” vadītīja Valda Krinkele, šāda iespēja radusies pašreizējā ekonomiskajā situācijā samazinoties pārtikas cenām.

Radušos naudas līdzekļu atlikumu citiem mērķiem likums izmantot neparedz, jo maksu par ēdināšanu sedz vecāki. Tas ir arī vienīgās viņu pastāvīgās izmaksas pašvaldības bērnudārzā.Tāpēc V.Krinkele vērsās ar iesniegumu pašvaldībā, lai dome pārskata maksu par bērnu ēdināšanu.

Ja mazulis bērnudārzu apmeklē katru dienu,  rēķins vecākiem samazināsies no Ls33 uz Ls 26.40. Ģimenēm, kas ir atzītas Ikšķiles novada sociālajā dienestā par mazturīgām, ir iespēja saņemt atlaidi līdz 100% ēdināšanas maksai bērnudārzā.

Tagad Ikšķiles bērnu vecāki maksās par savu atvašu ēdināšanu tikpat, cik Ķeguma novada pašvaldības bernudārzā “Gaismiņa”, kur dienas maksa noteikta Ls 1,20. Par 10 santīmiem mazāk – Ls 1,10 – par bērnu ēdināšanu maksā mazo jumpraviešu vecāki, kuru bērni apmeklē PII “Zvaniņš”.

Salīdzinoši dārgāka bērnu ēdināšana ir Lielvārdes novada PII “Pūt, vējiņi!” – Ls,150. Maksa par bērnu ēdināšanu vienmēr ir bijusi problemātiska Ogres pilsētas bērnudārzos.Tikai pēc neatlaidīgām cīņām vecākiem izdevās panākt, lai Ogres pilsētas bērnudārzos samazinātu maksu par ēdināšanu no Ls 1,95 līdz Ls 1,80.

Pēc Ogrenet rīcībā esošajām ziņām viena no vizzemākajām maksām par ēdināšanu  noteikta Ķeguma novada Birzgales pagasta bērnudārzā “Birztaliņa” – Ls 0,85.

Arī Ikšķiles domes sēdē izskanēja priekšlikums samazināt  maksu līdz Ls 0,85 dienā, kā tas, piemēram, esot Cēsu pusē. Tomēr V.Krinkele norādīja, ka Ikšķilē tas neesot iespējams, jo tā var ciest ēdināšanas kvalitāte, cita starpā atzīstot, ka Ikšķilē ir arī ļoti izvēlīgi vecāki, kas rūpīgi seko bērnu ēdienkartei.

7 KOMENTĀRI

  1. Nedaudz viešot skaidrību par pelmeņiem mana meita teica, ka mazā porcija 6-8 pelmeņi maksā 0.45Ls, bet lielā porcija 10-12 gabali pa 0.85Ls.<br />
    <br />
    Kopgalda ēšana arī nav ideāla un ir problēmas ar ēdiena atdzišanu. <br />
    <br />
    <br />

  2. Par maksas samazināšanu Ikšķiles skolā varam tikai sapņot. Tāds peļņas avots Kaņāai un viņas radiem, bet citas alternatīvas nav, berniem paliek vai nu 6 pelmeņi par 1 Ls, vai Maxima veikals. Direktore, atšķirība no bērnu dārza vadītājas,par to neuztraucas, jo tas viņai droši vien izdevīgi.

  3. Par bērnudārzu – labi.<br />
    <br />
    Par skolu. Pirmkārt, jāorganizē kopgalds arī 5. un nākošajām klasēm. Tad, kad būs apgrozījums, varēs runāt par cenām. Un arī piedāvājuma kvalitāti. Pēc maniem novērojumiem gadu atpakaļ pieprasītākie produkti bija sāls un keāups pie kases…

  4. PRIECĪGUS, SIRDS SILTUMA PIEPILDĪTUS ZIEMASSVĒTKUS JUMS VISIEM! LAI UZ BRĪDI AIZMIRSTAS LIKSTAS, SĀPES, NESASKAŅAS UN SPĒJAM DĀVĀT VIENS OTRAM ĪSTUS SVĒTKUS, KUROS OBLIGĀTS NOSACĪJUMS NAV NO ĒDIENIEM UN DZĒRIENIEM LŪZTOŠI GALDI, BET GAN NO MĪLESTĪBAS PĀRPILNĪBAS KŅUDOŠAS SIRDIS!!!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu