Juceklis Ikšķiles ceļu būvniecībā VI. Ziemas triecienceltnes

Kāpņu būvlaukums Skolals ielā aiz Ikšķiles kultūras biedrības nama.
Kāpņu būvlaukums Skolals ielā aiz Ikšķiles kultūras biedrības nama.

Jaunumu maz – tiek turpināti oktobrī un novembrī iesāktie darbi. Ir vispārīga informācija no domes par jaunu projektu virzīšanu,
diemžēl neko konkrētu paziņot nevaru.

Meklēju arī domes mājas lapā, diemžēl, bez rezultātiem.

Kā jau iepriekš esmu rakstījis, pašlaik būvniecība norit trīs objektos. Bērnudārza piebraucamais ceļš Skolas ielā piesnidzis, un vakar tika aizvests arī strādnieku dzīvojamais konteineris. Celtniekiem esot pietrūkušas divas dienas. Pēc līguma darbi jāpabeidz līdz gada beigām, tādēļ jācer, ka liels sals nebūs, bet pēc atkušņa būs arī vairākas dienas bez nokrišņiem.

Vismazāk pamanāmais objekts ir Skolas ielas turpinājums aiz Ikšķiles kultūras biedrības nama. Tur tiek būvētas kāpnes. Šis ir mazs objekts, bet paveikto darbu apjoms ir vēl mazāks. Iemesls acīmredzot ir samērā lielais roku darba apjoms, kuru sliktos laika apstākļos veikt ir ļoti sarežģīti.

Līvciema ielā pie Zaļajām salām strādā smagā tehnika. Biezā sniega kārta (otrdien) neļauj vizuāli novērtēt paveiktā darba apjomu. Aktuālais darbs – sniega segas noņemšana no gājēju celiņa pamatnes. Ziemā tā mēdz gadīties. Interesanti, cik mēs maksājam par šāda augstas klases sētnieku darba stundu? Lai arī par to nebūs atsevišķa rēķina, varam būt pārliecināti, ka būvnieki savās tāmēs ziemas pasūtījumiem šos ciparus ieliek jau iepriekš.

Vēlēsim meistariem veiksmīgus laika apstākļus, jo līgumi jau noslēgti un sabiedrības nauda ceļā pie darbu veicējiem. Ja būs labi laika apstākļi, tad būs arī pieņemama kvalitāte.

3 KOMENTĀRI

  1. Prieks par labajiem ļaudīm, kuri aizveda suni uz patversmi. Paldies!<br />
    Autovadītāju gan var droši nemeklēt, jo mūsu likumdošana neparedz sodu par šādu negadījumu. Par uzbraukšanu diez vai var īpaši vainot cilvēku, bet par aizbraukšanu – kā nu tēvs ar māti audzinājuši, tāds tad arī rezultāts …

  2. Paldies Dievam, ka ir atsaucīgi cilvēki, kas nepaiet garām āetrkājaino draugu ciešanām, bet autovadītāju gan vajadzētu sameklēt, jo ja dzīvnieka notriekšana neko nenozīmē, tad arī cilvēks ir bez vērtības!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu