Pirmo reizi Ikšķilē notiks mākslas dienu izstāde «Radošie ikšķilieši»

Mākslas dienas
Mākslas dienas "Radošie Ikšķilieši"

Šī gada 25.aprīlī plkst. 14:00 Ikšķilē, savrupmāju ciematā „Zaļās salas

      Ikviens interesents varēs iepazīties ar Ikšķiles radošo un mākslas nozaru pārstāvju darbiem, jo Ikšķiles pilsēta var lepoties ar daudzām radošām personībām un viņu atzīstamajiem panākumiem, kā arī vēlmi darboties mākslas jomā.

      Izstādi, kas ir iekļauta iekļauta Latvijas Mākslas savienības organizēto Mākslas dienu programmā, rīko Ikšķiles novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību „Zaļās salas”. Tās norisei Ikšķiles iedzīvotāji tika aicināti iesniegt savus autordarbus, kā rezultātā izstādes organizatori saņēma atsaucību no vairāk kā 50  ikšķiliešiem.  Lielās atsaucības panākumu atslēga ir tās demokrātiskais saturs – izstādē piedalās gan profesionāli mākslinieki, gan mākslas skolu audzēkņi, būs apskatāmi dažāda formāta un izpildījuma tehnikas tēlotājmākslas, tradicionālās tautas mākslas autordarbi. Ekspozīcijas daudzveidība norāda arī uz nepieciešamību izveidot mākslas un mūzikas skolu Ikšķilē, jo šeit ir daudz radošu personību, kuras labprāt izglītotos un savas spējas attīstītu dzimtajā pilsētā. Piemēram, šī gada izstādē redzami to ikšķiliešu darbi, kuri mācās Ogres vai Salaspils skolās un citur.

      Izstādē  netrūkst arī plaši pazīstamu un atzīstamu autoru vārdi –  tajā apskatāmi Liānas Langas, Noras Ikstenas, Eduarda Kļaviņa, Elitas Grosmanes, Aijas Bremšas, Zobenu ģimenes, Astras Rubenes un viņas audzēkņu darbi.

      „Šeit ikviens darbs ir novērtēts, atļaušos teikt apmīļots, un novietots īstajā vietā. Patiešām ar apbrīnu var noraudzīties ar kādu entuziasmu Pēteris Aulmanis iekārto šo izstādi”, stāsta izstādes projekta vadītājs Ivars Zukulis. „Kā izstādes idejas autors – izsaku lielu pateicību – Ogres mākslas skolas direktoram Pēterim Aulmanim. Man ir patiess prieks strādāt kopā ar augstākās raudzes profesionāļiem”.

      Izstāde būs atvērta līdz 23.maijam, un tās apmeklētāji tiek laipni gaidīti ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 11:00-17:00. Ekspozīcijas apskatāmas divās ciemata „Zaļās salas” mājās: „Tumšajā” un „Rāmajā” salā.

4 KOMENTĀRI

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu