Viens pret četri

Vienstāvu ēkas “rekonstrukcija” Ikšķilē var maksāt vairāk nekā Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas četru stāvu ēkas renovācija.

Rīgas dome (RD) plāno iztērēt 780 000 latu Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolas renovācijai, vakar informēja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs. Atjaunošanas darbi sākti jau martā, un četrstāvu ēku Aspazijas bulvārī plāno nodot augustā, pirms jaunā mācību gada sākuma.
“Ēka celta 19. gadsimta otrajā pusē, un skaidri redzams, ka tā savu mūžu nokalpojusi, – krīt sienu apmetums, nolietojusies santehnika, turklāt sporta zālē kādreiz bijis ugunsgrēks,” stāsta skolas direktore Aija Neilande. Viņa piebilst, ka renovācijas darbos atjaunos skolas fasādi, logus, arī telpas, elektroinstalāciju un vēsturiskās durvis.
“Esmu gandarīts, ka vēl viena vēsturiska Vecrīgas ēka tiks savesta kārtībā. Labums būs gan tiem 300 skolēniem, kuri šeit mācās, gan arī visiem iedzīvotājiem un pilsētas tūristiem, kuri ikdienā redzēs sakopto fasādi,” teica Rīgas mērs, pats aplūkojot atjaunošanas darbu norisi un aprunājoties ar būvniekiem par paveikto.
Neatkarīgās aptaujātie būvindustrijas pārstāvji atzīst, ka 780 000 latu par ēkas savešanu kārtībā ir saprātīga cena. Arī Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes profesors Juris Noviks domā, ka “remontdarbu izmaksas ir atbilstošas tirgus cenām, tāpēc man personīgi nav lielu bažu par nelietderīgu līdzekļu izšķērdēšanu. Ēka nav pārāk liela, tomēr jārēķinās, ka Vecrīgas namam tiek veikts kapitālais remonts un šādas izmaksas parasti nav mazas.”
Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskola dibināta 1992. gadā, un tā atrodas ēkā Aspazijas bulvārī 34. Atjaunošanas darbus veic būvniecības firma SIA Velve. N. Ušakovs informēja, ka arī turpmāk pašvaldība remontēs skolas gan Rīgas centrā, gan arī mikrorajonos. Vēl šogad plānots atjaunot arhitektūras pieminekļu sarakstā iekļauto pamatskolas Rīdze ēku K. Valdemāra ielā 2 un O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas ēku Skrindu ielā 1.

Informācija par Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolas renovāciju:

http://www.riga.lv/LV/Channels/Riga_Municipality/Rigas_pashv_iepirk/Ipasuma_departaments/RD%C4%AAD+2010_77.htm

Ikšķiles dienas centra rekonstrukcija Ls838 957,42:
http://ikskile.com/zinas/novada/2011/04/14/dienas_centrs_vai_sociala_eka_ar_krizes_dzivokliem/

Sociālās ēkas ar krīzes dzīvokļiem rekonstrukcija Ikšķilē. To nav iespējams redzēt ne sēdes darba kārtībā, ne deputātiem iesniegtajā lēmumprojektā, to deputātiem pat neizdodas noskaidrot Domes sēdē – sociālā ēka ar krīzes dzīvokļiem ir tas pats sākotnēji jauniešiem pirktais dienas centrs Daugavas prospektā 34. Ēkas sākotnēji izdevīgā cena no Ls 100.000 ar šo rekonstrukcijas ieguldījumiem strauji tuvojas 1.000.000. Rekonstrukcijas izmaksas pārsniedz pat trekno gadu murgu – Ls 1.300 par kvadrātmetru!

10 KOMENTĀRI

  1. skarbi ir jau šobrīd – lai kāds jautājums arī nebūtu, no vadītāju puses skan – nav naudas. tas nozīmē, ka Dienas centram ir iztērēta tā nauda, kuras, iespējams, nemaz nebūs.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu