Pašvaldības īpašumā zāģē kokus bez ciršanas atļaujas

Daugavas prospekts
Daugavas prospekts

Pirmdien 4.jūnijā Daugavas prospektā netālu no tuneļa, kā arī pie Ikšķiles pašvaldības ēkas, darbinieki nozāģēja vismaz 2 kokus, neievērojot darba drošības noteikumus un bez ciršanas atļaujas.

 Uz jautājumu, vai ir izsniegta ciršanas atļauja, Apstādījumu saglabāšanas komisijas priekšsēdētājs Valentīns Špēlis atbildēja: "Pašvaldības īpašumā mēs darām ko gribam".

PIC_2408;left;4;
PIC_2409;left;4;
PIC_2410;left;4;

Apstādījumu saglabāšanas komisija, priekšsēdētājs – Valentīns Špēlis, komisijas locekļi – Lilija Sulojeva, Jānis Lazdāns, Ināra Laganovska.

 

Un atkal pašvaldība darbojas pēc principa: „Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim”.

23 KOMENTĀRI

  1. Ja sabiedrībai būtu detalizētāk un saprotamāk izskaidroti pašvaldības lēmumi un projekti, tad varbūt iedzīvotāji ar neuzticību neraudzītos arī uz tādām visiem nepieciešamām lietām, kā stadiona izbūve pie Ikšķiles vidusskolas. Rodas iespaids, ka cilvēkiem vēl neviens līdz galam tā arī nav paskaidrojis, cirtīs tos bērzus pie domes vai necirtīs? I.Trapiņš tikšanās dalībniekeim solīja, ka necirtīs..

  2. Kārtējā spekulācija par bērnu drošību??? Kā jūs tik labi zināt, kā bija patiesībā? Un, ja jau lēmums bija, kur tad papīrītis palika? Mēģini iedomāties privāto šajā situācijā – arī papīrīti nepaprasītu? Runājot par riskiem – nozāģēsim visus kokus? Aizliegsim satiksmi? Noliksim visur spilvenus, lai bērniņi ceļgalus nenobrāž?

  3. Par bērzu birzi! <a href=”http://ikskile.com/news/pilseta/Ikskiles_novada_domes_priekssedetaja_pretenzija_raidijumam_.html<br” target=_blank>ikskile.com/news/pilseta/Ikskiles_novada_domes_priekssedetaja_pretenzija_raidijumam_.html<br</a> />

  4. Apstādījumu saglabāšanas komisija<br />
    <br />
    Komisijas priekšsēdētājs – Valentīns Špēlis, komisijas locekļi – Lilija Sulojeva, Jānis Lazdāns, Ināra Laganovska.

  5. Komisijas sastāvs nav pareizs, ja kas… Lilija Sulojeva tajā vairs nesastāv. Zem tiem bezlapu sapuvušajiem bērziem ik dienu rotaļājas mūsu nākotne – bērneļi. Vai tiešā, vajadzēja sagaidīt nelaimi un tad zāģēt? Malaāi, savlaicīgi noreaģējāt. Par pasvaldības atļauju pašvaldībai – tā absurdi jau sanāk, ka pašai pašvaldībai jāsniedz sev atļauja kokus zāģēt. Domāju, ka pārkāpuma būtība – komisijas lēmums ir, bet nepaspēja uzrakstīt atļauju, ir niecīga, salīdzinot ar risku, ko sevī ietvēra tie koki. Arī es redzēju to milzu zaru uz ietves, labi, ka tas nelēma neviena likteni.

  6. Pamēģini savai mājai plāksnīti ar ielas nosaukumu pielikt ne zaļā krāsā, un, kad būsi samaksājis administratīvo sodu 250- ls apmērā, tad, varbūt, šim rakstam jēgu ieraudzīsi:)Nu – kokus bez ciršanas atļaujas arī vari mēģināt zāģēt – tad uzzināsi, kādu sodu var saņemt par šādu rīcību (ja vien nesarunāsi ar Špēli)

  7. Nopietni ? tas nekas, ka raksta autors nav pieminējis to, ka pirms pāris dienām no nozāģētā bērza nolūza pamatīgs zars. Uzminat nu, bija sapuvis! Tākā nez, laikam jau cilvēku drošība ikskile.com radošajai grupai ir pie kājas, ka tik kaut ko pateikt sliktu par pašvaldību. Preikā!

  8. Vētrā zars nolūza, sapuvis nebija. Šis koks vietā kur sadalās lapotne bija nedaudz bojāts, ko varēja novērst. <br />
    <br />
    Pats koka nozāģēšanas fakts nav slikts, ja viss būtu bijis izdarīts pareizi un saņemta ciršanas atļauja pirms koka nozāģēšanas.<br />
    <br />
    Ierodoties Daugavas prospektā zāģētājiem tika jautāts par ciršanas atļauju, uz ko saņēmu atbildi, jā esot, ar ko varēja beigties šī notikums.<br />
    Nedaudz vēlāk tika saņemta informācija, ka puiši zāģētāji melo.<br />
    <br />
    Juris

  9. Nopietni ? tas nekas, ka raksta autors nav pieminējis to, ka pirms pāris dienām no nozāģētā bērza nolūza pamatīgs zars. Uzminat nu, bija sapuvis! Tākā nez, laikam jau cilvēku drošība ikskile.com radošajai grupai ir pie kājas, ka tik kaut ko pateikt sliktu par pašvaldību. Preikā!

  10. Gadiem sola kompensēt nocirsto ar stādījumiem. Būšot jauni, spēcīgi, ar LIELO resursu apveltīti jauniestādītie koki. Pagaidām gan vecie, protams, “nekam nederīgie, nolietoti, sapuvušie, ļoti bīstamie, līdzcilvēkus apdraudošie”, tātad sliktie koki, nu tādi kā birztaliņa nozāģētā stadiona vietā krājas tepat. Ne burtiski tepat, nu tur aiz deputāta Baķa, netālos kaimiņos, pie āoma mana.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu