Piedalies Latvijas simtgades spēlē un pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Ar saukli «Izzini Latviju!» aicinām pieteikt dalību izklaidējošai komandu erudīcijas spēlei «PRĀTA SPĒLES: SIMTGADES KAUSS», kas notiks Ikšķilē 8.septembrī plkst.12.00 Ikšķiles tautas namā.

PRĀTA SPĒLES: SIMTGADES KAUSS ir dāvana Latvijai 100 gadu svinības, kas aicina Tevi piedalīties, pārbaudīt sevi un uzzināt ko jaunu par Latviju. Turnīrs norisinās visa gada garumā ar 25 spēles posmiem visā Latvijā: Latgalē, Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Rīgā.

Spēlē var piedalīties ikviens, nav noteikts vecuma ierobežojums un dalība pasākumā ir bez maksas. Spēļu sērija veltīta tikai jautājumiem, kas saistīti ar Latviju, tās vēsturi un kultūru, un pasākuma mērķis ir kopējas svētku sajūtas veidošana, nedaudz citādā veidā svinot Latvijas simtgadi.

Tā kā “Prāta Spēles: Simtgades kauss” posmi notiks 25 pilsētās visos Latvijas reģionos, atlases spēlēs īpaši aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, jo jautājumi būs arī par attiecīgās pilsētas un novada vēsturi, tā kā erudīts var būt ikviens! Pozitīvas emocijas, jaunas zināšanas un pārsteiguma balvas.


Atlases spēles notiks Cēsīs, Gulbenē, Ikšķilē, Valmierā, Carnikavā, Balvos, Daugavpilī, Ludzā, Rēzeknē, Līvānos, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Talsos, Saldū, Jelgavā, Bauskā, Olainē, Jēkabpilī, Lapmežciemā, Rīgā, Salaspilī un Mārupē. Šo spēļu labākās komandas vispirms tiksies reģiona pusfinālos un tad cīnīsies par unikāla dizaina “Simtgades kausu” lielajā FINĀLĀ novembrī Rīgā.

 

“Simtgades kausa” uzvarētāji iegūs unikāla dizaina balvu, kuras autors ir dizaineris Henrihs Bināns. “Veidojot šo kausu, man izdevās izdzīvot veselu dzīvi, par ko es esmu ļoti pateicīgs,” saka mākslinieks. “Pamatideja bija šajā balvā apvienot trīs pamatelementus: laika plūdumu (aizvadīti 100 gadi), virzību jeb vektors (uz priekšu, attīstība, izaugsme) un līdz ar to arī trešais elements – vērtības, zināšanas, sakrālā pieredze un viedums.”

PRĀTA SPĒLES ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas — galvenais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks. Komandās, kuru nosaukumu izvēlas paši dalībnieki, aicinātas apvienoties ģimenes, darba kolektīvi, draugi vai kaimiņi — šī ir spēle visiem, lai stiprinātu latviskās piederības sajūtu.

 

Plašāku informāciju par spēles noteikumiem, norises vietām un pieteikšanās iespējām meklējiet spēles  mājas lapā internetā lv100.prataspeles.lv.

 

Piedalies Latvijas simtgades spēlē un pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Spēles organizē PRĀTA SPĒLES ar Ikšķiles novada pašvaldības atbalstu

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu