Pie manas mājas būvē ceļu V

Apmales iezīmē faktisko ceļa platumu. Vai pietiks ērtai piebraukšanai rīta sastrēguma laikā?
Apmales iezīmē faktisko ceļa platumu. Vai pietiks ērtai piebraukšanai rīta sastrēguma laikā?

Novembra pirmā nedēļa bija sausa. Diennakts temperatūras svārstījās no -2 līdz +5.

Nedēļas nogale bija siltāka, un svētdiena Skolas ielas pagalma šoseju aplaimoja ar nelielu lietu. Šajā laikā darbi tiek turpināti saskaņā ar projektu un pat sestdienā. Celtnieki tiešām cenšas mazināt domes iepirkuma kalendāra radīto pēkšņās ziemas risku.

Šīs nedēļas darbs ir ceļa apmales. Skaistā rindā saliktas un nostiprinātas. Atbilstoši projektā zīmētajam. Arī vietās, kur to nepieciešamība man liekas diskutējama. Iedzīvotāju viedoklis (šo rakstu pamatā ir arī citu iedzīvotāju novērojumi un spriedumi) vēl joprojām domi neinteresē, tomēr turpināšu rakstīt, lai domei būtu iespēja nodrošināt augstāku iedzīvotāju apmierinātību citu pagalmu uzlabojumos, saglabājot arī savās acīs vienmēr pareizo un nekļūdīgo darītāju tēlu.

Pēc apmaļu uzstādīšanas kļūst redzams ceļa seguma augstums. Vecais, sliktās kvalitātes ceļš bija zems un bez apmalēm, tādēļ lietus ūdeņu peļķe veidojās uz ceļa un daļēji uz zālāja mājas galā, appludinot pēdējās kāpņu telpas pagrabus. Tagad ceļš ir augstāks un ar apmalēm, tādēļ mājas jumta lietus ūdeņiem no notekām uz ceļa vairs nenokļūs jau 3 kāpņu telpu platumā. Domājams, ka uz ceļa peļķe būs mazāka, bet kas notiks pie mājas pamatiem un pagrabos, ja 40 kvadrātmetru zālājā tiks savākti 400 kvadrātmetru jumta lietus ūdeņi?

Šī ceļa izbūve varētu veicināt vienādu un augstu vides kvalitāti visos mājas pagrabos. Šķiet, ka Ikšķilei pašlaik raksturīgā veidā, tiks nodrošināta tikai vienāda pagrabu vides kvalitāte, un visi pagrabi varēs saņemt noteiktu lietus un sniega ūdeņu devu. Protams, iedzīvotājiem vienmēr paliek iespēja cerēt …

4 KOMENTĀRI

  1. “Ikšķiles vēstis”raksta:”…Darbi notiek arī Skolas ielā 9,kurā paredzēts paplašināt PII “Urdaviņa” piebrauktuvi,izveidot TROTUĀRU un jaunu ielas segumu…”(3.lpp.)Vietu jaunajaj šosejaj jau var manīt,bet KUR BŪS ilgi gaidītais TROTUĀRS,pa kuru varētu mierīgi pārvietoties māmiņas ar bērnu ratiņiem,paši bērni,pensionāri un mēs(pārējie).Var būt es slikti redzu vai slikti skatos?

  2. Šodien būvniekiem operatīvā apspriede pie zemākās notekas. Projektētāja žesti liecināja, ka viņam neviens ar pirkstu nav parādījis, ka tā noteka kaut kā ceļa virsmā jāieplāno nevis aiz apmales dubļos. Viens vīrs šoreiz ar pirkstu parādīja, kur to apmali likt. Nez’ vai arī kaut ko par mājas notekām otrā ceļa pusē arī izdomāja?<br />
    Kas mums iedzīvotājiem atliek – gaidīsm, rakstīsim un cerēsim 🙂

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu