Vai būs “MC Drive” Ikšķiles vidusskolai

Automašīnas pie Lībiešu ielas gājēju pārejas
Automašīnas pie Lībiešu ielas gājēju pārejas

Nu jau 2 nedēļas pagājušas, kopš sācies jaunais mācību gads. Ikšķiles vidusskolā šogad jau 980 bērnu, gandrīz 120 pirmklasnieku. Katram sava “briljanta podziņa” no rīta uz skolu aizvedama un mājās paņemama. Vai tas ir pamatots iemesls “noparkot” vai apgriezt mašīnu uz gājēju pārejas? Protams! Pie nepārtrauktās līnijas – bez problēmām! Pašvaldības policistu nemitīgās pārrunas bez rezultāta. Varbūt tomēr skola šo varētu atrisināt ar MC Drive elementu un noalgot kādu, kurš visas “briljanta podziņas” sasēdina uz slīdošās lentas? Jo vienīgais, ko vēl neesmu redzējusi kā bezkaunības augstāko izpausmi- kā ar auto uzbrauc pa trepēm un skolā iekšā!

Nav šaubu, ka mūsu bērni mums ir svarīgi, bet tad veltīsim viņiem 3 minūtes dienā vairāk! Novietojiet savu auto stāvvietā pie pasta (starp pastu un autoceļu A6) un dodieties kopīgā pastaigā, kas ilgs 1 minūti turp un vienu atpakaļ.
Tie mēs, kas šobrīd nepalaiž gājēju, apstājas uz gājēju pārejas, piebrauc ar auto līdz jebkurām durvīm, nevar cerēt, ka bērni darīs citādi, jo jau no mazotnes mēs viņiem rādām vislabāko piemēru.

P.S. Attēli uzņemti dažādās dienās!

 

RESURSS"Briļjantiņa" Ome"

2 KOMENTĀRI

  1. Ne par tēmu. Bet vai nevienam nav sūdzību par to, ka uz Dārza un Lībiešu ielas krustojuma regulāri notiek avārijas dēļ tā, ka krustojumā esošā ceļa zīme – “dodiet ceļu” nav redzama, jo priekšā aug ceriņš.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu