LR 1- Gatavo Martinsonu ģimene no Ikšķiles

Radio ciemos pie Martinsoniem! Foto: Agnese Drunka
Radio ciemos pie Martinsoniem!


Ciemojamies Ikšķilē pie Martinsonu ģimenes. Pie Inetas un Marisa un viņu trim bērniem – Kristapa, Sabīnes un Paulas. Četri no šīs ģimenes ir bijuši cieši saistīti ar bērnu vokālo ansambli “Dzeguzīte”. Un tas nav nejauši, jo Mariss ir šī kolektīva vadītājas Dailas Martinsones dēls.

Tikko atgriezušies no Jaunā gada sagaidīšanas ceļojuma pa Eiropu, Martinsonu ģimene stāsta par savu savā ceļošanas pieredzi un gatavo ģimenes iecienīto maltīti no piemājas dārza veltēm.

Martinsonu ķirbju zupa

Sastāvdaļas: kilograms ķirbja (īpaši garda zupa sanāk ar muskatķirbi), pieci burkāni, viens kālis, paprika, 15 mazi sīpoliņi, ķiploka galviņa, zaļumi: pētersīļi, selerijas, timiāns un dilles, kausētais siers, kaltēti tomāti, sāls, pipari, cukurs pēc patikas.

Pagatavošana: Visas zupas sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kad tās mīkstas, pievieno garšaugus un kaltētus tomātus. Visu sablenderē un pievieno sieru.

Kad zupa uzmet burbuli, tā gatava. Lej zupas šķīvjos un pasniedz, rotājot ar anšova šķēlīti.  Klāt piekož Marisa pašcepto maizi.

Ogu kūka ar pekanriekstiem

Sastāvdaļas: oga – 1,5 kg  liks ķirbis, 200 g  kviešu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, četras olas, 160 g cukura, puspaciņa auksta sviesta, 200 g sadrupinātu pekanriekstu, sauja rumā izmērcētu rozīņu, 2 tējkarotes kanēļa, 2 tējkarotes muskatrieksta.

Ķirbi sagriež nelielos kubiņos, liek ar cepampapīru izklātā plātī, pa virsu uzrīvē sviestu, liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz ķirbis kļūst caurspīdīgs.

Pa tam lāgam pagatavo mīklu: sadrupina pekanriekstus, sakuļ olas ar cukuru un klāt pievieno sausās sastāvdaļas, rozīnes un sadrupinātos riekstus.

Sacepto ķirbi nedaudz atdzesē un pievieno mīklai. Liek cepeškrāsnī 185 grādos un cep aptuveni stundu. Pasniedz siltu ar saldējumu.

Lai jums izdodas! Baudiet un priecājieties par dzīvi!

Foto: Agnese Drunka

Latvijas Radio, http://lr1.latvijasradio.lv/lv/raksts/gimenes-studija/gatavo-martinsonu-gjimene-no-ikshkjiles.a32853/

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu