Tīnūžnieks Roberts Beikmanis izcīna uzvaru Latvijas čempionātā kalnu slēpošanā

Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā norisinājās Somijas pilsētā Pihē no 13. līdz 16. martam. Šajās sacensībās piedalījās un godalgotās vietas savās vecuma grupās izcīnīja arī Ikšķiles novada sportisti Roberts Beikmanis (U14) no Tīnūžiem un Georgs Šmalcs (U12) no Ikšķiles.
1

Sacensības sākās ar ātruma disciplīnu – Supergigantu (SG), kur Roberts Beikmanis piekāpās tikai savam komandas biedram Georgam Daukulim, izcīnot Latvijas vicečempiona titulu. Savukārt Baltijas kausa ieskaitē Robertam astotā vieta, kur ātrāki bija vairāki Krievijas un Igaunijas sportisti. Georgam Šmalcam 5. vieta Latvijas ieskaitē un 8. vieta Baltijas kausā. Pēcpusdienā sportisti sacentās jau nākamajā disciplīnā – Alpu kombinācija (AC), kura sastāv no SG un slaloma (SL) nobraucieniem. Pēc pirmā brauciena SG Roberts ieņēma 3. vietu Latvijas ieskaitē, bet labi veicot otro braucienu (SL) spēja pacelties par vienu vietu augstāk un izcīnīt otru vicečempiona titulu uzreiz aiz Daukuļa. Savukārt Georgs Šmalcs šajā disciplīnā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionāta medaļu, ieņemot trešo vietu! Baltijas kausa ieskaitē Šmalcam 4., bet Beikmanim 7. vieta.

2Nākamajā sacensību dienā sportisti sacentās Milzu Slaloma (GS) disciplīnā. Arī šajā disciplīnā Roberts pirmajā braucienā uzrādīja 3. ātrāko rezultātu, bet ar ātrāko otro braucienu spēja pakāpties uz 2. vietu un izcīnīt vēl vienu Latvijas čempionāta sudraba medaļu. Šmalcs arī šajā distancē spēja izcīnīt vēl vienu trešo vietu, saņemot bronzas medaļu. Baltijas ieskaitē Georgam 4. vieta, Robertam 6. vieta.

3Trešajā sacensību dienā sportisti sacentās tehniskajā distancē slalomā (SL). Roberts uz starta izgāja noskaņojies cīnīties par uzvaru un pēc pirmā brauciena atradās otrajā pozīcijā, tikai 0,19 sekundes aiz līdera Daukuļa, bet otro braucienu Beikmanis nobrauca par 2 sekundēm ātrāk nekā konkurenti un pelnīti izcīnīja uzvaru Latvijas čempionātā! Arī Baltijas kausa ieskaitē Robertam beidzot izdevās uzkāpt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, piekāpjoties tikai Krievijas pārstāvim Derznovenko. Diemžēl Georgam kļūda pirmajā trasē un diskvalifikācija liedza turpināt cīņu. Šīs dienas rezultāti solīja spraigas  cīņas Baltijas kausa noslēguma sacensībās paralēlajā slalomā.

4Noslēdzošā sacensību diena sākās ar kvalifikācijas braucieniem paralēlajā slalomā (PSL), kur bija nepieciešams iekļūt atrāko astoņniekā. Savu kvalifikācijas braucienu pārliecinoši veica Georgs Šmalcs un uzrādot 3. ātrāko laiku kvalificējās PSL. Savukārt tīnūžnieks Beikmanis nokavēja savu starta laiku, bet tika pielaists startēt pēc visiem savas grupas dalībniekiem un braucienā uzrādot astoto rezultātu, kā pēdējais kvalificējās PSL. Ļoti labi un pārliecinoši savus PSL braucienus aizvadīja Šmalcs un pelnīti izcīnīja vienu no savām lielākajām uzvarām! Robertam pirmajā kārtā pretī stājās kvalifikācijas uzvarētājs no Krievijas, kuru izdevās pārspēt divu braucienu summā un iekļūt pusfinālā, kur pretī stājās komandas biedrs un divkārtējais Latvijas čempions ātrumdisciplīnās Daukuls. Šajos braucienos Roberts izcīnīja uzvaras un iekļuva finālā, kur pret mājinieku KEMPPAINEN vairs nepietika spēka un nācās samierināties ar otro vietu.

Šīs sezonas sacensības Latvijas un Baltijas ieskaitē ir noslēgušās un sezonas kopvērtējumā Latvijā Robertam Beikmanim pirmā vieta U14 grupā, bet Georgam Šmalcam trešā vieta U12 grupā. Baltijas kausa kopvērtējumā Beikmanis ir otrais, piekāpjoties tikai mūsu ziemeļu kaimiņam MÄGI, bet Šmalcam piektā vieta.

Papildus informācija:

Rezultāti http://www.infoski.lv/kalnusleposana/rezultati/2018/

Rangi http://www.infoski.lv/kalnusleposana/rangi/

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu