Šis pavasaris, kas ieildzis līdz jūnijam, atklāja daudz jauna, kā piemēram, asfalta bedrīšu labošanu ar dolomīta šķembu kārtu bez saistvielas. Dolomīta šķembas tika bērtas asfalta bedrēs praktiski katrā no Ikšķiles vecajām ielām. Ikšķiles māja centās labot ceļa seguma bojājumus, bet ar neatbilstošiem materiāliem.

Bet ir, lūk, šāds dokuments kas visu izskaidro pat nezinātājam:
Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli

Ministru kabineta noteikumi Nr.224
Ministru kabineta noteikumi Nr.224

Šie noteikumi ir īsi un konkrēti, paredz praktiski visu, kas nepieciešams, lai uzturētu ceļus un ielas, izlasiet tos un sapratīsiet vai jūs nemuļķo ar remonta imitāciju.

Asfalta bedrīšu remonts ir stingri reglamentēts un ir pieļautas tikai sekojošas tehnoloģijas:
30. Melno segumu uzturēšana:

30.1. plaisu aizliešana ar bitumenu vai bitumena emulsiju vai aizpildīšana ar bitumena mastiku; 

30.2. bedrīšu aizpildīšana:

30.2.1. ar karsto asfaltbetonu, izmantojot pilno vai nepilno tehnoloģiju;

30.2.2. ar melnajām šķembām un bitumenu, izmantojot nepilno tehnoloģiju;

30.2.3. ar šķembām un bitumena emulsiju, izmantojot nepilno tehnoloģiju;

30.2.4. ar auksto asfaltbetonu vai melnajām šķembām, izmantojot nepilno tehnoloģiju;

30.3. bedrīšu vienlaidu remonts atsevišķās vietās sabrūkošās ceļa segās;

Lai būtu vieglāk saprast cik ļoti pārmaksājam par bedrēm, apskatīsim to uz vienas Ikšķiles ielas piemēra.

Apskatīsim Indrānu ielu posmā no Ādama līdz Ausekļa ielai, (šajā posmā deviņas mājas), Indrānu iela posmā no Ausekļa līdz Ogres ielai ir asfaltēta par iedzīvotāju privātajiem līdzekļiem.
Virtuāli izbraucot pa Indrānu ielu ar Google maps varat novērtēt ielas stāvokli un izmantotās remonta tehnoloģijas 2011.gadā.

2017.gada 20.marts.

Lai remontētu asfalta seguma bojājumus tiek atvestas dolomīta šķembas 5-8mm, kuras bēra no braucoša traktora kravas tilpnes. Izbērtais tiek līdzināts ar traktoru, kurš brauc atmuguriski un ar priekšējo kausu spiežot līdzina. Papildus divi strādnieki ar grābekļiem līdzina šķembu bēruma nelīdzenumus.

Nekādas ceļa zīmes, kas brīdina braucējus par darbiem un šķembām uz asfalta nav uzstādītas. Uzbērto kārtu mēģina blietēt ar vibro blieti kura dienas laikā divas reizes salūzt un veidojās dīkstāve. Nekāda bituma saistviela, kas sasaistītu šķembas ar asfalta segumu, darbu laikā netika izmantota.
Remonta laikā ierodas Ikšķiles novada domes deputāts Jānis Gunārs Rubenis, bet arī viņš būdams inženieris, nesaskata nekādus pārkāpumus un neatbilstības darbu veikšanas gaitā. SIA “Ikšķiles māja” darbu vadītājs Raitis Bogdanovs nebija ieradies kontrolēt dabu norisi.

2017.gada 22.marts.

Ceļa klātnē veidojās bedrītes apt. 3cm dziļumā. Veidojās lieli putekļi pēc katra auto, kurš aizbrauc pa ielu. Iet gar ielas malu ir bīstami, jo brīdī, kad nobrauc garām auto, šķebas ar auto riteņiem tiek paceltas un bīstami lido pa gaisu.

2017.gada 23.marts.

Ierodas Ikšķiles māja traktors CASE-580 SR un, braucot atmuguriski, ar priekšējo taisno lāpstu mēģina līdzināt bedrītes.

2017.gada 29.marts

Ikšķiles Domes sēdē izpilddirektoram Jurim Rudenim tika jautāts par Indrānu ielas remontu un par MK-224 noteikumu ievērošanu. Jautājumu uzdošanu izpilddirektoram nepamatoti liedza domes priekšsēdētāja vietniece Dace Kļaviņa, izpilddirektora atbilde netika saņemta arī rakstiskā formā, kā viņš to solīja.

2017.gada 31.marts

Uzsnieg slapjš sniegs, lai nebristu pa dolomītā putekļu dubļiem, cilvēki izvēlas iet pa sniegu.

2017.gada 3.aprīlis

Ielu remontēt ieradās uzņēmums Gludi LM SIA, kurš ar šķembu un bituma maisījumu aizlāpa aptuveni 20 bedrītes, tiek izmantota atbilstoša tehnoloģija un darbi tiek veikti kvalitatīvi.

2017.gada 11.maijs

Atkārtoti izveidojušās bedres ceļu ierodas remontēt Gludi LM, SIA. Klātnes remonts tiek veikts ar šķembu un bituma maisījumu. Dolomīta šķembu putekļi jau cieši pielipuši pie asfalta un darbus veikt kvalitatīvi nav iespējams.

2017.gada 13.maijs

Ikšķiles māja strādnieki un mēģina savākt dolomīta šķembas no zālāja.

2017.gada 23.maijs

Ikšķiles māja kārtējo reizi mēģina savākt šķembas. Atbrauc traktors ar ielas slaukāmo mašīnu. Milzīgs putekļu mākonis.

2017.gada 31.maijs

Pēc iedzīvotāju sūdzībām par neizturamiem putekļiem, ierodas “Ikšķiles māja” darbinieki un tehnika. Traktors ar ielu tīrāmo mašīnu Brodway mēģina noslaucīt šķembas no asfalta, atlikušo sķembu klājumu uz asfalta kaisa ar pretputekļu maisījumu Kalcija hlorīda pārslas 25kg cena aptuveni 15 eiro. Tieša jāpiebilst, šī tehnoloģija domāta grants ceļiem, nevis asfalta segumam kurš apbērts ar šķembām.

Kalcija hlorīda pārslas:
Vidējais patēriņš : 270g/m2  jeb 1.6t uz 1km garu ceļa posmu ja ceļš ir 6m plats.
Nelieliem ceļa posmiem ieteicamais apjoms 1 maiss (25kg) = 100m2

Atkarībā no grants ceļa seguma stāvokļa un transporta plūsmas intensitātes patēriņš var pieaugt līdz 300-350g/m2  (Patēriņu ietekmē grants ceļa stāvoklis un transporta plūsmas intensitāte)

Kā mēs varam redzēt, Indrānu ielas posms no Ādama līdz Ausekļa ielai jau ticis remontēts 7 reizes 2 mēnešu laikā, iesaistot daudz tehnikas un cilvēku darba spēka, rezultats joprojām ir neatbilstošs asfalta seguma ielas remontam.

Jau martā bija pieejams karstais remonta asfalts, kas maksā aptuveni 55 eiro/tonā + termo transports no Rīgas. Ieguvums būtu ielas kas salabotas atbilstoši tehnoloģijai, nebūtu cīņa ar putekļiem.

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu