“Ingverīns”, bezalkoholiskais sildošais dzēriens no Ikšķiles

Mājražotājs Jānis Smelters, Ikšķiles novada iedzīvotājs, ir radījis produktu, kurš ir gan veselīgs, gan vērtīgs. Tā galvenā sastāvdaļa ir ingvers.
Izstādē “Riga Food” 2017 ieguva „Tautas garšas” nomināciju, sadaļā dzērieni!

Produktu var iegadāties piemēram “Labumu bodē”, Ikšķilē, vai kontaktējoties ar ražotaju http://www.ingvers.lv/

Ingverīns – dzēriens, kura galvenā sastāvdaļa ir ingvers. Sastāvā ir liepziedu tēja un rozīnes. To var lietot atsevišķi, pasniedzot vīna glāzē, kā aizvietotāju alkoholiskiem dzērieniem – droši var dzert šoferi un citi, kuri nelieto alkoholu. Ingverīns ir izteikts aukstā laika dzēriens, bet garšos arī vasarā – atdzesēts ar ledu un gāzētu minerālūdeni. Ziemā iesaku pievienot karstai tējai vai grokam. Uzsildot sulu, pievienojot Ingverīnu un karstvīna garšvielas, iegūsiet lielisku sildošu un gardu Ziemassvētku laika dzērienu. (ingvers.lv)

Ingveru jau no seniem laikiem dēvē par dzīvības, veselības un skaistuma sakni, kā arī par zelta garšaugu. Ingvers galvenokārt tiek audzēts tropu klimata teritorijās. Tā unikālās īpašības pazīst jau trīs tūkstošus gadu. Tas uzlabo vielmaiņu, stimulē asinsriti, to izmanto veselības uzlabošanā. Ingvera sastāvā ir C, E, B vitamīni, magnijs, fosfors, kālijs, silīcijs, nātrijs, dzelzs, cinks, kalcijs un beta karotīns. (Dzidra Dombrovska, LLK)

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu