SIA «AIGUTA» plāni koģenerācijas jomā

Fragments no SIA Aiguta projekta!
Fragments no SIA Aiguta projekta!

Pirms neilga laika Ikšķiles novada ziņu portālā bija publicēta ziņa par Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas izsniegtajām atļaujām ievest koģenerācijas iekārtas.

No Ikšķiles novada šādas atļaujas saņēma divi uzņēmēji,t.sk. SIA „AIGUTA” un  SIA „SAROEL”.

2011.gada 14.martā Ikšķiles Domes telpās notika sabiedriskā apspriešana par SIA “AIGUTA” koģenerācijas stacijas būvniecības ieceri.
Šī iecere paredzēja koģenerācijas  stacijas  izbūvi elektrības ražošanai, savukārt siltumu, kas tiks saražots elektrības ražošanas procesā paredzēts izmantot SIA “AIGUTA” vajadzībām, lai nodrošinātu tehnoloģiskos procesus rūpnieciskajā lauksaimniecībā.
Sabiedriskā apspriešana bija izsludināta tikai pašvaldības telpās izstādot ieceres skici. Par sanāksmi nebija informācijas ne Ikšķiles Domes mājas lapā www.ikskile.lv , ne arī laikrakstā Ikšķiles Vēstis.

 

5 KOMENTĀRI

  1. Jā, dubultais elektrības iepirkuma tarifs ir viens no komponentiem, kas palielināja elektrības tarifu līdz šim un jau tuvākajā laikā atkal. Vēl ir arī Vienotības un ZZS nespēja veikt reformas valsts pārvaldē, kādēļ no LE tiek izslaukta visa peļņa. Arī visas iepriekšējās Saeimas, kas saražojušas diezgan nejēdzīgus likumus. utt<br />
    Citādi, protams, ja nepaņems mūsu tauk… paņems cits 🙂

  2. Tas nav saistíts ar iedzivotaju interesem, tá bús pelnjas gushana uz elektribas tarifa, principá vins plosis Latvijas ekonomiku izniekojot Eiropas fondu finansejumu + plus gustot pelnju uz dubulta elektribas tarifa.

  3. Viss kārtībā! Latvija ir bagāta valsts un var maksāt saviem lielajiem un mazākiem politbiznesmenīšiem dubulto tarifu par it kā zaļo elektrību. Zaļāka tā ir tad, ja tiek iegūta kā blakus produkts. Tomēr šī siles tarifa “efektivitāte” ir tik liela, ka tas primārais bizness, kas izmanto to saražoto siltumu, var būt mazāk rentabls vai vispār tikai formāli eksistējošs. Ideāli, ja valsts nopērk gan elektrību, gan siltumu. Kā būs pie mums? Laiks rādīs!

  4. Par kādu rūpniecisko lauksaimniecību ir runa? Vai ar to domāti apjomīgie dabas postījumi grunts izrakšanas vietās? Deviņdesmitajos notika spekulācija ar degvielu un dažādiem speķiem, tagad zemes izrakšana, dabas labumu piesavināšanās. Plāni koģenerācijas jomā – atkal kārtējais fufelis, tāpēc tāda apspriešana.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu