Ikšķile uzvar un iekļūst pusfinālā

Florbola komanda Ikšķile.
Florbola komanda Ikšķile.

Divās ļoti smagās spēlēs tika noskaidrots, kura no komandām – “Ikšķile

 Parādot lielisku komandas spēli aizsardzībā un izmantojot savus momentus uzbrukumā, 2 spēļu summā ar 9:8 (5:4 un 4:4) uzvaru izcīnīja ikšķilieši.

Pirms 1/4 fināla
Par favorītiem tiek uzskatīti “AFK”, kuri sezonu noslēguši 3. vietā, savukārt “Ikšķile” palikuši vien sestie. Armijnieku vadību uzņēmies pazīstamais Guntis Šverns, un sastāvā ir spēlētāji ar Virslīgas pieredzi. Abās savstarpējās sezonas spēlēs uzvaras svinējuši “AFK”, savā laukumā uzvarot ar 7:3 un izbraukumā ar 6:3 (arī pirmssezonas draudzības spēlē pārliecinošu uzvaru ar 10:1 izcīnīja armijnieki).

Pirmā spēle. Ikšķile.
Lai arī mājinieki ir “Ikšķile”, tomēr viesu sastāvs ir kuplākā skaitā. Priecē lielais skatītāju daudzums tribīnēs.  Noskaņojums pirms spēles visnopietnākais abās laukuma pusēs, vien pāris spēlētāji rāda nenopietnu seju. Paiet vien 3 minūtes kopš spēles sākuma, kad ikšķilieši pazaudē savu vārtu priekšā O.Kozlovski, un ļauj viesiem izvirzīties vadībā. Spēles 8. minūtē veiksmīgu pretuzbrukumu uzsāk J.Tauriņš, pēc kura piespēles cīņa iesaistās J.Lazdiņš un neviena nepiesegto bumbiņu pievāc K.Tauriņš, kurš pārceļ bumbiņu garām pretiniekam un uzreiz no gaisa raida to vārtos (1:1). Spēles turpinājumā spilgi izpaužas play-off florbols – komandas spēlē uzmanīgi, cenšoties nepieļaut liekas kļūdas.
Līdz nākamajiem vārtiem jāgaida nākamais periods. Uzreiz pēc uzvarēta iemetiena un veiksmīgas pretinieka apspēles, K.Tauriņš izdara spēcīgu metienu no laukuma vidus, bumbiņa atsitas pret bortu un izlec vārtu pretējā stūrī, kur to vārtos raida J.Tauriņš (2:1). Aizturētā soda laikā tika pagrūsts mūsu spēlētājs. Noraidījums un izspēle savu vārtu priekšā mums. Tomēr šoreiz uzreiz nedomājam ierakties aizsardzībā – pēc lieliskas K.Dudareva piespēles pāri visam laukumam veiksme stāv klāt K.Tauriņam – sanāk lieliski pārvirzīt bumbiņu no laukuma stūra, ar sitienu no neērtās puses cauri savām kājām, bumbiņa savā ceļā vēl izlido cauri pretinieku spēlētāja kājām un pārsteidz nesagatavoto vārtsargu. Vārti mazākumā (3:1). Kādu laiciņu vēlāk ātri zaudējam vārtus un rezultāts jau 3:2. Tomēr pretinieku priekus pretuzbrukumā sabojā ikšķilieši, K.Tauriņš laukuma vidū apspēlēdams pretinieku spēlētāj!
 u virzās uz vārtiem un pēdējā brīdī atrod brīvo J.Tauriņu, kurš panāk 4:2.
Trešais periods pagāja izteiktā armijnieku zīmē. Mājinieki tika iespiesti savā laukuma pusē un tik vien kā M.Vilka gūtie vārti pretuzbrukumā bija bīstamākais, ko varējām parādīt. Spēles beigās AFK pievilka līdz 5:4, tomēr uzvaru noturēt izdevās kopīgiem spēkiem.
Rezultatīvākie spēlētāji: Kaspars Tauriņš (2+2), J.Tauriņš (2+0)

Otrā spēle. NBS s/k, Rīga.
Pirms spēles satraukuma pilns noskaņojums. Pārsteigums, lai arī iekšēji justs, ka varam uzvarēt šo pretinieku, un saprašana, ka nu viss ir mūsu rokās – noslēgt sezonu vai arī aizvadīt vēl 3 spēles.
Šoreiz spēle sākās vēl uzmanīgāk, lai gan abas komandas pieļāva pa kādai rupjai kļūdai. Rezultātu atklāj N.Solovjovs izvirzot ikšķiliešus vadībā. Tad sekoja 1:1, kārtējais N.Solovjova klasiskais gols (1:2), daudz dažādi noraidījumi (arī nesaprašanu izraisoši) un 3 armijnieku vārtu guvumu vilnis (4:2). Nu jau satraukums viesu sastāvā. Tik smagi strādāts un izcīnīts pārsvars tik viegli izlaists no rokām. Pusminūtes pārtraukums, kura laikā nolemts pāriet uz 2 maiņām, tādejādi uzliekot vēl lielāku slodzi šajā fiziski smagajā cīņā. Ko A.Kusiņš neizdarīja mirkli iepriekš, kad pēc skaistas apspēles patraucēja vārtu stabiņš, to viņš izdarīja pēc tam – vārtu guvums un panākts jau derīgāks (4:3). K.Dudareva saskriešanās ar pretinieku vārtsargu (nevarēja izvairīties) un vien pēc pretinieku kliedziena pieredzējušākais šīs spēles tiesnesis piešķir noraidījumu. Jau tā sagurušajiem spēlētājiem atkal jāspēlē mazākumā. Pēc izturētā mazākuma viesi dodas uzbrukumā un pēc izspēles ar rokām pietur iepriekš sagrēkojušos K.Dudarevu – seko noraidījums. Un šoreiz vairākuma izspēli vārtu guvumā pārvērš pieredzējušais E.Mednis (4:4). Nu jau AFK ir nepieciešams vārtu guvums, lai paildzinātu šo spēli. Pēdējās 5 šīs spēles minūtes – pašaizliedzīga cīņa, pēdējo spēku netaupīšana. Noraidījumu nopelna komandas kapteinis K.Vidzis, taāu tiesneši palaiž garām, kā pēc aizturētā soda beigām tīšu sitienu mūsu spēlētājam izdara mājinieku #22. Kārtējais mazākums, kura laikā vārtsarga atsisto bumbiņu gaisā ar ķermeni uz laukuma stūri novada E.Mednis, ar vienu kāju atrazdamies vārtsarga laukumā. Visu cieņu jaunajam tiesnesim, kurš nenobijās iedot noraidījumu un nozīmēt uz vārtiem soda metienu. Satraukuma pilns moments, jo cīņā ar G.Plūmi dodas Virslīgas pieredzi guvušais R.Eglītis. Tomēr Gustavs ir labāks šajā divcīņā, jo nospēlē līdz galam un izvelk soda metienu!

Taāu pēc šī emocionālā pacēluma miers vēl neiestājas. Jāspēlē trijiem pret pieciem, tas izturēts un spēles pēdējā minūte aizrit āetratā pret sešiem pretiniekiem. Vēl pēdējās sekundes, kad sirds gandrīz apstājas pie K.Tauriņa bumbiņas izmešanas no zonas, jo tik minimāli aizskar bortu un paliek laukumā. Pēdējie pretinieku centieni, kurus likvidē Gustavs un pārējie, pretiniekiem vicinot nūju vārtu virzienā vienalga vai ir, vai nav tur bumbiņa. Skan sirēna un ir izcīnīta uzvara.
Prieks un nogurums vienuviet.
Rezultatīvākie spēlētāji: Nauris Solovjovs (2+0).

Autora piezīme: lai arī protokolā atzīmējas vien punktu guvēji un mazie grēkotāji, tomēr nedrīkst aizmirst visus, kas šajās spēlēs darīja melno darbu: Gustavu, kurš neļāva pretiniekiem priecāties vairāk reizes kā mums, aizsardzības balstiem – Jānim V., Edgaram, Kristapam V., Valdim, kuri pretiniekiem parādīja, ka mūsu laukuma pusē nebūs nekāda zīmēšanās – Ansim, kurš otrajā spēlē noķēra uz sava ķermeņa daudz pretinieku šāvienus, Kristapam D., kurš guldīja pretinieku spēlētājus aiz bortiem un darīja melno darbu, Jurim, kurš pirmajā spēlē organizēja savas maiņas uzbrukumu un bija īstajā laikā, īstajā vietā, Jānim L., Aivaram, Riāardam un Mārtiņam, kuri bija gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, nežēloja ne sevi, ne pretinieku, Kasparam, kurš grāva pretinieku ilūzijas pirmajā spēlē, Rūdolfam, kurš vienmēr paspēja aizsardzībā un nebija tik tālu no pretinieku sarūgtināšanas, kā arī Oskaram, kurš šoreiz iedvesmoja komandu no soliņa un neļāva atslābt atbildes spēlē!

Pēc spēles.
Prieks par labi padarītu darbu, ballīte Bar I Love You, kā arī turpinājums ceļam pēc godalgām.

2 KOMENTĀRI

  1. super,super ziņa…..pozitīva ziņa…man prieks par aprakstu,pilnīgi uzbūrās spēles ainiņas,spriedze un gars….paldies. <br />
    jāapsveic arī Lielvārdieši ar 3.vietu Latvijas āempī….

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu