Cicerons kas Cicerons

Indulis Trapiņš
Indulis Trapiņš

Ikšķiles pašvaldības mājaslapā lasot ko tādu, “Ikšķiles novada pašvaldības pārstāvji saņem SIA „Rīgas meži” atzinības rakstu“, saprotams, ka atzinība būs pašvaldībai un to saņems pašvaldības pārstāvji, jo par to sākotnēji liecina foto attēls, bet te nu bija.  Goda raksts pasniegts privātpersonai Indulim Trapiņam, kura nesaprotamā veidā palīdzējusi SIA “Rīgas Meži”, ja nu vienīgi iekļaujot vienotības sarakstā SIA “Rīgas Meži” pārstāvi Elgu Zēģeli.

Nesaprotamu iemeslu dēļ Ikskile.lv nepiemin citus citus Ikšķiles novada pašvaldības pārstāvjus kuri piedalījās, bet īpaši izceļ Elgu Zēģeli kas tikai kandidē uz Ikšķiles pašvaldības domes deputāta amatu.
Pēc raksta Ikšķiles pašvaldības mājaslapā pilnīgi pašsaprotami būtu lasīt kādu pateicības vārdu arī SIA “Rīgas Meži” mājaslapa, bet nekā http://www.rigasmezi.lv/lv/aktualitates/jaunumi/?doc=4190

Redzot šādas publikācijas, kļūst saprotams kādēļ J.Rudzītis un Z.Bēķe atkāpās no Ikskile.lv un avīzes “Ikšķiles Vēstis” redkolēģijas.

P.S.

Par Ciceronu, kad ekstāze noplakusi.

90 gados kad tikko sākām sajust brīvības garšu un dibināt kooperatīvus* bija populāri saņemt visādas “Eiropas balvas”,  bet nedomājiet tās nebija saistītas ar Eiropas Savienību, tie bija veikli darboņi kas par vairākiem tūkstošiem piedāvāja iegūt šādas balvas, pārsvarā lielākas vai mazākas formas objekti apvīti ar zvaigznēm,  lai uzņēmējam būtu iespēja sevi slavināt par “sasniegumiem”. Miervalža Mozera manipulēšana ar Cicerona un Merfija balvām man atsauc atmiņā “Eiro balvas” un līdzinās tādai neveiklai PR žonglēšanai.

Kā labs piemērs nejēdzībai redzams arī LTV uzdotajā jautajumā,  Kas kopīgs bijušajam Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Bilam Klintonam un Ikšķiles mēram Indulim Trapiņam?  Laikam nekas, jo Monika Levinska nekad nav bijusi Ikšķilē.

Abi šie politiķi, tāpat kā vēl četri sabiedrībā labi zināmi cilvēki, šodien saņēma Cicerona balvu. Tā ir sabiedrības uzticības balva, kuru ik gadu pasniedz politiķiem, zinātniekiem un publicistiem par prasmi uzrunāt un saliedēt. Ne tikai pašmāju, bet arī starptautiskā līmenī.

«Cicerona balvai Lembergs izvirzīts, jo, pēc Mozera teiktā, Cicerona laiks bija demokrātijas noriets. «Cicerons prata juridiskas lietas pierādīt Romas Senātā kā otrādas, un viņš attaisnoja daudzus,» norādīja Mozers.

Savukārt uz Mērfija balvu Lembergs pretendē «par vārdu un darbu nesaskaņu», jo «ir daudzi Ventspils iedzīvotāji, kas šīs pilsētas attīstību redz citādāk nekā domes priekšsēdētājs», teica Mozers.»

Paiet divi gadi pēc šiem Mozera spriedelējumiem. Un kas nu pa to laiku notiek? Izrādās, ka Mozers pats bijis atbildīgais par Latvijas trakāko skandālu starptautiskajā arēnā — Slaktera interviju Bloomberg kanālā!!!


Finansu ministrija maksājusi Mozeram labu labo naudiņu kā PR un mediju ekspertam!

Tad nu šajā sakarā ierosinu Mērfija balvu pārdēvēt par Mozera balvu. Mozera  profesionālais «pienesums» mūsdienu Latvijas labā runā pats par sevi. Piemēram, The Economist salīdzināja Slakteri ar Boratu. Lai dzīvo Mozers — Latvijas lielākās publiskās neslavas līdzautors! 😉

Apollo.lv rakstija

Lembergs pretendē gan uz Cicerona, gan uz Mērfija balvu

Izmantotie materiāli:
http://www.alberts.lv/?name=blogs&mid=210


Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu