Trapiņa uzņemtais Rīgas cūku praids ārdās Tīnūžos

Rīgas cūku praida rakumi Ikšķiles novada, Tīnūžu pagastā. Foto: Delfi.lv aculiecinieks
Rīgas cūku praida rakumi Ikšķiles novada, Tīnūžu pagastā. Foto: Delfi.lv aculiecinieks

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs I.Trapiņš izplātījās, ka gatavs uzņemt  Rīgas cūku praidu,  “Lai tik Rīga ved mežacūkas uz mūsu mežiem. Mums ir divi aktīvi klubi, kas nodarbojās ar medībām. Visa kārtība ir tāda, kāda ir mūsu valstī, ar visām licencēm un pārējo. Meža masīvi mums ir lieli – Kangarkalni līdz Kangariem. Lai tikai ved, viss ir kārtībā,” sacīja Trapiņš.

Domes priekšsēdētājs norādīja, ka Ikšķiles novadā mednieki aktīvi piebaro meža dzīvniekus, tāpēc barības bāze būs pietiekama. (BNS, 16. jūnijs, 2015)

Video ar Rīgas cūku praida izlaišanu brīvībā Ikšķiles novadā..

Kā stāsta aculiecinieki, tagad Rīgas cūku praids plosās Ikšķiles nov., Tīnūžu pag.,  “Brieži”  izvandot  tur zālāju un izēdot suņa bļodu.  Cik noprotams I.Trapiņa solītā barības bāze nav pietiekama, vai arī Rīgas cūkas nav informētas par barības bāzes atrašanās vietu.

Tagad Ikšķiles novada pašvaldības pārstāvjiem būs ko darīt, piedalīsies Rīgas domes komisijās.

Latvijas Avīze, Ko Rīgā glābj, to laukos šaus. Rīgas cūkas jau šiverē pa Tīnūžu pagalmiem.: ….Par mežacūkām, kas droši rosījušās pa pagalmu, R. Fridvaldam ziņojusi pati nama saimniece. Tās nav baidījušās ne no cilvēkiem, ne suņa pie ķēdes, rukši pat izēduši viņa bļodu. Zvanītāja nezinājusi, kā šādā situācijā rīkoties, jo tik nekaunīgas meža viešņas līdz šim viņpusē nebija redzētas. Dažas dienas iepriekš rīdzinieces bija izmetušas loku arī pa pagasta centru, stāsta VMD pārstāvis.

Šī bija tikai pirmā pilsētas cūku porcija, kuru ķērājiem – Pierīgas mednieku kluba vīriem Kaspara Šuikovska vadībā – izdevies iedabūt būrī un nogādāt aptuveni 20 kilometrus attālajā SIA “Rīgas meži” teritorijā. Pirmās noķēruši bez īpašas gatavošanās “ekspresvariantā”, jo saņemts zvans no pašvaldības policijas, ka cūkas ieklīdušas privātmāju teritorijā Mežciemā un uzvedas mierīgi, stāsta Šuikovskis. Viņš spriež, ka notverts bariņš, kas uzturējies starp Juglas skolu, bērnu un pieaugušo slimnīcām Gaiļezerā.

Tajā pašā laikā, īstais Rīgas cūku praida saimnieks Nils Ušakovs profesionāli norobežojās no savu cūku praida problēmām.

Ушаков рассказал о провокации с целью очернения рижских свиней (ru.focus.lv)

“Мы выслали 2 взрослых свиней и 13 мелких. А в Икшкиле жалуются на 3 взрослых свиней и неизвестное количество детенышей. Так что свиньи не наши. Возможно, это провокация с целью очернения рижских свиней” , – прокомментировал новость об икшкелских гостях мэр Риги Нил Ушаков.

Ziņa sagatavota izmantojot:
bns.lv
Latvijas avīze
delfi.lv
ru.focus.lv

2 KOMENTĀRI

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu