Dome it kā aicina izteikt viedokli par projektu

Ikšķiles ielas. Kartes fragments.
Ikšķiles ielas. Kartes fragments.

Ikskile.lv ievietots sludinājums ar aicinājumu izteikt viedokli par plānoto pilsētas maģistrālās Rīgas un Līvciema ielas rekonstrukciju.

Pilsētas "tēvi" apspriešanas iespēju piedāvā tikai "minēto ielu posmu iedzīvotājiem". Arī viņiem noteikti jāierodas domē un laikam jau noteikti tieši domes darba laikā.
 
Paldies par informāciju! Laikam jau tādēļ Līvciema ielas izbūve iztikusi praktiski bez nekādas apspriešanas, jo tur gandrīz neviens nedzīvo. Arī Rīgas ielas posmā līdz Meidropam, škiet, ir tikai 14 numuri pāra pusē, bet nepāra pusē pat varbūt nav neviena. Faktiski šeit tieši pie ielas ir tikai 3 jaunbūvētas mājas, divas no tām rindu. Un kāpēc gan lai jaunie Ikšķiles iedzīvotāji uzbāztos ar jebkādiem priekšlikumiem, ja viņiem jau pirmajā gadā tiks kapitāli izbūvēta iela? Laipni aicināti Ikšķilē, tomēr ņemiet vērā, ka mūsu domes bezmaksas sieram ļoti ātri beidzas derīguma termiņš. Atļaušos domāt, ka Meidropa kompleksa priekšlikumi jau ņemti vērā – pludojoša stāvvieta tiešām neveicina biznesu.  

Pilnīgi visiem vecās Ikšķiles iedzīvotājiem šī projekta ietvaros vajadzēs rēķināties ar būtiskām satiksmes plūsmas izmaiņām. Klusās ieliņas gadu, bet varbūt divus vai trīs, būs gan kaimiņu, gan smagās tehnikas apvedceļi. Vai ir izstrādāta transporta shēma, vai ir paredzēts nostiprināt potenciālos apvedceļus? Kāds būs šo ieguldījumu liktenis pēc Rīgas ielas pabeigšanas? Galu galā, kāpēc izbūve tikai līdz Pils ielai, vai 200m līdz pilsētas robežai ir neaizsniedzami? 

Pilsētas ieguldījumi nav "kaimiņu projekti", it īpaši maģistrālo ielu izbūve, tādēļ mēģinājums ar šo paziņojumu ierobežot interesentu loku ir izcila nekaunība no domes amatpersonu puses. 
 
Kā Ikšķiles novada nodokļu maksātājs pieprasu nodrošināt domes ēkā izkarināto dokumentu elektronisku publikāciju. Man nav iespējas iepazīties ar projektu domes ēkā darba dienās darba laikā – šajā laikā Rīgā pelnu naudu domes algām. Ja tas ir par grūtu par nodokļu naudu apmaksātiem darbiniekiem, tad atsūtiet man vai Ikskile.com – izdarīsim bez maksas! 
 
[email protected] 

Paziņojuma teksts Ikskile.lv 
http://www.ikskile.lv/lv/novads/aktualitates/?view=article&aid=12218 
 
Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli 
Ievietots: 26. marts, 11:51 ; Apskatīts: 91 reizes 
 
Tiek izstrādāti Rīgas un Ozolu ielas rekonstrukcijas projekti. 
 
Sakarā ar to, ka šogad paredzēts izbūvēt centralizētās kanalizācijas maģistrālo ielasvadu tīklu Ikšķiles pilsētā, paralēli tiek izstrādāti arī ielu rekonstrukcijas projekti: 
 
"RĪGAS UN LĪVCIEMA IELAS (posmā no Ziedu ielas līdz Pils ielai) REKONSTRUKCIJA (paredzot ceļa seguma pilnīgu vai daļēju nomaiņu, gājēju ietves izbūvi ar veloceliņu, ielas apgaismojumu, virsūdeņu novadīšanu)" un 
 
"OZOLU IELAS (posmā no Lībiešu ielas līdz Rīgas ielai) REKONSTRUKCIJA (paredzot ceļa seguma nomaiņu, gājēju ietves izbūvi, ielas apgaismojumu, kanalizācijas maģistrālā ielasvada izbūvi un virsūdeņu novadīšanu)". 
 
Visi šo minēto ielu posmu iedzīvotāji aicināti iepazīties ar ielu rekonstrukcijas projektu skicēm un izteikt savu viedokli minētajā jautājumā. Ar projekta materiāliem var iepazīties Ikšķiles novada domes zālē, sīkāku informāciju var saņemt domes būvvaldē darbinieku pieņemšanas laikā. 
 
Projekta autors: SIA "Ceļu komforts", tālrunis 29129063.

9 KOMENTĀRI

  1. Noteikti jaunajai domei būs jānodrošina vurdalakas vēlēšanās – pašvaldības policijai jāstrādā 7×24 režīmā un ar atbilstošu aprīkojumu, lai sniegtu vurdalakam piemērotu servisu.

  2. “Kaut ko” katrs par savu naudu savā privātīpašumā var darīt. Un arī tad – saskaņā ar normatīviem un dažreiz arī tikai ar kaimiņu piekrišanu. Ja ir vēlēšanās un spēja tikai “kaut ko”darīt, tad labāk to “kaut kur” citur darīt 🙂

  3. baac, neko nedara slikti, kaut ko dara arī slikti. Izskatās, ka kādam skauž, ka tieši tās ielas un nevis citas. Un arguments par ielu stiprināšanu neiztur nekādu kritiku. nauda ko iztērēs stiprināšanai noteikti būs salīdzināma ar šo ielu kapitālo remontu. Izvēlies ko vēlies.

  4. Visnotaļ atbalstu “iedzīvotāja” viedokli. Tik vien vēlos teikt, ka galvenā ir MANA sēta. Un kūtiņa arī. Turklāt es kā naktsdarbu speciālists aktivizējos laikā no pl.20.00 līdz pl. 1.00, kamdēļ kategoriski lūdzu to ņemt vērā, nosakot attiecīgo institūciju darbalaiku.

  5. Tā vien šķit, ka dzeguze lido par ārtu…ierosinājums…domes darba laikupārcelt uz nakts stundām…jāpieķerās arī pasu daļas, VSAA un citu institūciju darba laikam, lai mēs visi pēc 19.00 varētu savas “ģēlas” nokārtot…ak mēs nabadziņi…man vienkārši gribas vemt…

  6. Esmu kategoriski pret darbiem jebkur citur pilsētā pirms nav sakārtoti visi tie ceļi, kas no Rīgas ved uz manu sētu, kā neapšaubāmi paši svarīgākie. Otrkārt darbi nevienu brīdi nekādā veidā un ne mazākajā mērā nedrīkst traucēt manu pārvietošanos, darbu, atpūtu vai naktsmieru. Kamēr mani ierosinājumi pilnā apmērā nebūs apmierināti būšu kategoriski pret jebkādām šīs noziedzīgās domes apšaubāmajām aktivitātēm.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu