Ikšķilē, cerības tikai uz nano tehnoloģijām

5.martā, Ikšķilē ietves bija nočupotas ar
5.martā, Ikšķilē ietves bija nočupotas ar "Nano sāli", Foto: ©

Ikšķilē vairāk kā divas nedēļas ir saulains un sauss laiks, sniegs nokusis un smiltis sāk griezt virpuļus ikreiz, kad garām pabrauc auto. Ielas ir ļoti netīras.

Netīras ielu apmales, Ikšķile.  Foto: ©
Netīras ielu apmales, Ikšķile. Foto: ©

Pašvaldības uzņēmums bakstās ar “klasiskajām slotām”, kas nenodrošina ielu braucamas daļas apmaļu un gājēju celiņu tīrību.

Kā jau mēs zinām, lai sasniegtu jaunu tīrības līmeni galvaspilsētas autobusos, “Rīgas Satiksme” bija spiesta sākt izmantot “nano” tehnoloģijas, Ikšķile ir ceļā uz to.

Pēc 5.marta, kad notika pirmais vērienīgais “nano sāls” čupu, pielietošanas eksperiments, augstas raudzes speciālistiem bija cerības, ka pazudīs ari putekļi un netīrumi no ielu malām, līdzīgi kā sāls to dara trauku mazgāšanas mašīnā, kad noskalo traukus, diemžēl tas nenotiek.

Viena no daudzajām "nano" sāls čupa.
Viena no daudzajām “nano” sāls čupa.

Tagad tiek meklēts jauns “nano absorbents” lai savāktu smiltis no ielu malām, jo speciāli apmācīti un par 800 eiro gadā apģērbti un apauti darbinieki ar klasiskajām metodēm, slota un lāpsta nespēj to paveikt.

SIA "Ikšķiles Māja", Ielu uzkopšanas komanda.
SIA “Ikšķiles Māja”, Ielu uzkopšanas komanda.

SIA “Ikšķiles Māja”, kas ir atbildīga par ielu uzkopšanu, ir pieejams arī “traktor I-robots”, kas kopā ar kādu no Ikšķiles astronautiem reizi gadā pavizinās pa Ikšķiles ielām, jo izmaksas šai kosmiskajai programmai, grauj visa novada vērienīgo attīstību.

Ielu slaukāmā mašīna INP SIA "Ikšķiles māja", teritorijā.
Ielu slaukāmā mašīna INP SIA “Ikšķiles māja”, teritorijā.

Pašvaldības amatpersonas!
Ielu tīrīšana pavasarī ir ļoti svarīga, jo visos tajos Eiropas kūrortos, kuros jūs mīlat atpūsties, pavasaros ielas slauka un pat mazgā.

p.s/ Rakstā minētais nav attiecināms uz daudzdzīvokļu māju rajonu, jo tur par teritoriju atbild sētnieki, kas to dara daudz kārtīgāk.

2 KOMENTĀRI

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu