Skolēni iekāpj Ikšķiles skolēnu autobusā. Rīgas iela, Ikšķile. Foto: Maris
Skolēni iekāpj Ikšķiles skolēnu autobusā. Rīgas iela, Ikšķile. Foto: Maris

Ikšķilietis Māris: Man ir šāds jautājums vai ierosinājums sakarā ar skolnieku uzņemšanas pieturu Rīgas ielas un Parka ielas krustojumā, kas netālu no Ikšķiles novada domes.

Kā zināms Rīgas iela mums Ikšķilē ir ātrgaitas šoseja, kur it sevišķi brīvdienās daudzi autovadītāji ievērojami pārsniedz atļauto ātrumu. Uz Rīgas ielas nezin kāpēc nav neviena “guļošā policista”, kaut gan pie kapiem uz Klusās ielas ir veseli divi?
Bērni uz šo pieturu iet pa abām ielas pusēm, skrien uz autobusu, lai nenokavētu, bet tur nav pat izbūvēta pietura, ziemā ir jāstāv sniegā vai arī uz brauktuves malas. Varbūt būtu laiks Ikšķiles Domei kaut ko darīt lietas labā.

RESURSSMāris

8 KOMENTĀRI

  1. Jup, ta ir padomju laika domashana kopa ar vienaldzibu un nezinashanu. Par visiem soferiem protams nevar spriest, bet ieteitku griezties pie skolotajiem kas vada ekskursijas, ka ari pie tiem kas noma autobusu un shoferi.

  2. Jup, ta ir padomju laika domashana kopa ar vienaldzibu un nezinashanu. Par visiem soferiem protams nevar spriest, bet ieteitku griezties pie skolotajiem kas vada ekskursijas, ka ari pie tiem kas noma autobusu un shoferi.

  3. Pie reizes iesaku pakontrolēt, lai šoferis nodrošina, ka bērni izmanto modernā autobusa priekšrocības un PIESPRĀDZĒJAS. Katra sēdvieta aprīkota ar drošības siksnu, bet, ar bērnudārza grupiņu (!!) braucot ekskursijā (uz citu pilsētu), šoferis pat neiedomājās pateikt, lai bērni piesprādzējas. Vai tā ir kāda padomjlaika domāšana vai vienkārši nezināšana/vienaldzība, bet reāli pēc noteikumiem tieši šoferis ir atbildīgs par to, lai visi pasažieri piesprādzētos, ja vietas ir aprīkotas ar drošības siksnām. Domāju, ka šajā gadījumā, šoferim izbraucot uz šosejas ar pilnu autobusu nepiesprādzētu bērnu, pienākas pamatīgs sods! Kas to kontrolē?

    • Pieņemsim absurdu situāciju – visi piesprādzējušies, bet autobuss aizdegās. Cik no bērniem būs tādi, kas uztraukumā tiks momentāli no siksnām vaļā, ja iepriekš nebūs patrenējušies. Lielai daļai būs aizmirsies kā tas jādara.

  4. Pie reizes iesaku pakontrolēt, lai šoferis nodrošina, ka bērni izmanto modernā autobusa priekšrocības un PIESPRĀDZĒJAS. Katra sēdvieta aprīkota ar drošības siksnu, bet, ar bērnudārza grupiņu (!!) braucot ekskursijā (uz citu pilsētu), šoferis pat neiedomājās pateikt, lai bērni piesprādzējas. Vai tā ir kāda padomjlaika domāšana vai vienkārši nezināšana/vienaldzība, bet reāli pēc noteikumiem tieši šoferis ir atbildīgs par to, lai visi pasažieri piesprādzētos, ja vietas ir aprīkotas ar drošības siksnām. Domāju, ka šajā gadījumā, šoferim izbraucot uz šosejas ar pilnu autobusu nepiesprādzētu bērnu, pienākas pamatīgs sods! Kas to kontrolē?

    • Pieņemsim absurdu situāciju – visi piesprādzējušies, bet autobuss aizdegās. Cik no bērniem būs tādi, kas uztraukumā tiks momentāli no siksnām vaļā, ja iepriekš nebūs patrenējušies. Lielai daļai būs aizmirsies kā tas jādara.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu