Latvijas dievnamos izskanēs Aigara Voitišķa ziemas dziesmu cikls ‘’Leduspuķes Tavā logā’’
Klausītāju sirdis priecēs aktrišu Ditas Lūriņas un Zanes Dombrovskas dziedājums

Aicinot ieraudzīt leduspuķes savā logā un ieklausīties sevī, Nacionālā teātra aktrises – Dita Lūriņa un Zane Dombrovska – decembrī dosies pie klausītājiem, lai Ziemassvētku klusumā īpašā kamersastāvā Latvijas dievnamos izdziedātu mūziķa Aigara Voitišķa dziesmu ciklu ‘’Leduspuķes Tavā logā’’.

Tie būs akustiski koncerti, kuros skanēs dažādos laikos tapuši Aigara Voitišķa ziemas un Ziemassvētku tematikai veltīti skaņdarbi ar dzejnieka Pētera Brūvera, Vizmas Belševicas, Ingus Ulmaņa un citu autoru vārdiem. Aktrišu dziedājumu papildinās ne vien paša autora Aigara Voitišķa, bet arī Ginta Solas ģitāras akustiskais skanējums. Koncerta laikā izskanēs arī vairāki instrumentālie skaņdarbi no Ginta Solas albuma ‘’Ziema’’.

„Katrs mākslinieks ar savu klātbūtni kopējā skanējumā un sajūtās ienes kaut ko jaunu un nebijušu. Mūziķu un aktieru kopdarbā, ko radīs jaunais kamersastāvs, vēlamies klausītājā raisīt sajūtas, kas aicina uz pārdomām šajā laikā, neieslīgstot skumjās, bet radot katrā personīgu spēcīgu pārdzīvojumu,” saka Aigars Votišķis.

Savukārt dziedošā aktrise Dita Lūriņa gaidāmo koncertu sajūtas raksturo šādi: „Mūsdienās palicis tik maz logu, kuros vēl zied leduspuķes.. Leduspuķes man atgādina bērnību, liek ilgoties pēc sniegotas ziemas. Tas ir stāsts par mūsu ilgām, par to, ko mēs katrs meklējam, par ieklausīšanos sevī, par to, kā piepildīt savu dzīvi, esot patiesam pret sevi..”

Jau sākot ar 15. decembri koncerti izskanēs dažādu Latvijas pilsētu skaistajos Dievnamos, decembrī paredzēti 7 koncerti, bet nu ir izsludināti arī papildkoncerti 2016. gada ieskaņai vēl trīs Latvijas pilsētās:
4. janvārī, plkst.19 – Ikšķiles Svētā Meinarda baznīcā,
5. janvārī, plkst.19 – Tukuma Sv. Trīsvienības baznīcā,
8. janvārī, plkst.19 – Bauskas Svētā Gara baznīcā.

Plašāka informācija par visām koncertu norises vietām un laikiem Biļešu Paradīzes kasēs vai mājas lapā.
Organozatori aicina biļetes iegādāties savlaicīgi pirms koncerta, jo klausītāju vietu skaits baznīcās ir ierobežots un biļetes var kļūt dārgākas.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu