Amatpersona darbu nedara, bet algu saņem

Tīnūžu pamatskola centrālā ieeja!
Tīnūžu pamatskola centrālā ieeja!

Šodien jau ir 21 diena kopš Tīnūžu pamatskolai nav derīga akreditācija licencētajās izglītības programmās.

Tīnūžu pamatskolas direktores amata pienākumus kopš 2016.gada 12.augusta pilda Juris Saratovs (šobrīd Vienotības deputāta kandidāts), vienlaicīgi vadot Ikšķiles novada Veselības un sociālo lietu pārvaldi. 2016.gada atalgojums saskaņā ar amatpersonas deklarāciju 22546.50 EUR (Divdesmit divi tūkstoši pieci simti četrdesmit seši eiro un piecdesmit centi).

Ieskatoties amatpersonas deklarācijā, nav skaidrs, kas tik zinošam politiskajam “vingrotājam” liedzis laicīgi sakārtot ar akreditāciju saistīto dokumentāciju jo 11 gadus ir vadījis Jumpravas vidusskolu.

Juris Saratovs, kurš iepriekš bijis arī Apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ģenerālsekretārs, Latvijas Republikas Saeimas konsultants un atradies daudzās uzņēmumu valdēs un amatos, vienlaicīgi līdz pat deviņiem amatiem (Kārtējā gada deklarācija – par 2009. gadu),  ģenerālsekretāra amats, gan arī citi amati tika zaudēti dēļ 2009.gada vēlēšanu laikā pieļautajām kļūdām, par ko ir arī tiesas lēmums.

Lūk daži amati no Jura Saratova amatpersonas deklarācijas:

  1. Padomes loceklis  Valsts akciju sabiedrība “Elektroniskie sakari” 2002-2004.gads;
  2. Padomes loceklis  Satiksmes ministrija 2001-2003.gads;
  3. Padomes priekšsēdētājs  Akciju sabiedrība “CEĻU PĀRVALDE” 2005-2009.gads;
  4. Valdes loceklis  Valsts akciju sabiedrība “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” 2010.gads;
  5. Tehniskā atbalsta pārvaldes vadītājs  SIA “Rīgas pilsētbūvnieks” 2013.gads;
  6. Iepirkumu komisijas loceklis SIA “Rīgas pilsētbūvnieks” 2013.gads;

Vienīgais loģiskais skaidrojums kādēļ laicīgi nebija pagarināta akreditācija, amatpersona bija aizņemta ar SIA “WANDOS” juridiskās adreses un nosaukumu maiņu, 2016.gada 15.decembrī uz “SERGATO” ar adresi Lielvārdē un jau 2017.gada 23.februārī uz  SIA “Aveline” ar juridisko adresi Olainē.

Vienīgais loģiskais skaidrojums, kādēļ laicīgi netika atjaunota akreditācija, amatpersona bija aizņemta ar SIA “WANDOS” juridiskās adreses un nosaukumu maiņu, 2016.gada 15.decembrī uz “SERGATO” ar adresi Lielvārdē un jau 2017.gada 23.februārī uz  SIA “Aveline” ar juridisko adresi Olainē.

 

Esam nosūtījuši jautājumus Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietniecei Dacei Kļaviņai, kas vada Izglītības, kultūras un sporta komiteju, lai noskaidrotu, vai sekos Tīnūžu pamatskolas direktora pienākumu vietas izpildītāja Jura Saratova rīcības izvērtējums.

 

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu