Ikšķiles mazā mākslinieka izstāde Rīgā

Šonedēļ Latvijas Leļļu teātra foajē atklāta piecus gadus vecā Ikšķilieša Riharda  izstādē, kas Leļļu teātrī būs aplūkojama līdz 12. maijam, eksponētas vairāk nekā 20 gleznas, kas tapušas akrila, eļļas un aplikācijas tehnikā.

Izstādes organizātoru anotācija:

Rihards, 5 gadi

Jaunais mākslinieks šo darbu tapšanas laikā bija tikai nepilnus piecus gadus vecs zēns, kurš vienmēr ļoti pārliecinoši rīkojās ar krāsām. Radās iespaids, ka autors vienmēr labi zina ko vēlās un līdz ar to rīkojās ļoti noteikti, paklausot kādai savai iekšējai izjūtai.
Par lielu pārsteigumu apkārtējiem vērotājiem, viņa drošā rīcība ar krāsām dod pārsteidzoši labu un interesantu rezultātu. Arī tajās reizēs, kad, vērojot no malas, sirds sažņaudzās un šķita ka darbs tūlīt, ar kārtējo triepienu, tiks sabojāts… 

Tomēr tā nenotika un ļaujot jaunajam māksliniekam vaļu un pilnīgu brīvību, rezultats gandrīz vienmēr bija labs un nācās atzīt, ka viņam ir taisnība. Rihards vēl nemāk lasīt un rakstīt, tāpēc varētu domāt, ka mums dota liela vaļa, runājot par viņu.
Rihards sāka zīmēt 3 gadu vecumā, kad tēta māsa Elīna dzimšanas dienā uzdāvināja brīnišķīgi krāšņus eļļas krītiņus. 
2 gadu laikā tapuši akrila darbi, akvareļi, mozaīkas, zīmējumi, daži eļļas darbi.

Kad Rihardam jautā, kāda krāsa viņam patīk vislabāk, viņš bieži saka-“visas krāsas!”. Viņam patīk krāsa , bet viņam arī futbols, dejošana un sniegs, patīk vasara.

Viņš ir mazs, drosmīgs un reizēm nebēdnīgs. Viņš ir puika, kuram patīk nedarbi, joki, televīzors un rotaļas. Kad paēd, viņš skrien svērties, vai ir smagāks, no rītiem iet mērīties, vai nav pastiepies. Viņam ļoti svarīgi ir, ka viņš aug.

Mēs zinām, ka lietas , kas viņam patīk, mainās, tādēļ gan jau, kad Rihards augs lielāks, pats pastāstīs par tām vairāk.

mamma un tētis.

Foto: foto.delfi.lv

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu