Ikšķiliešiem veiksmīgs starts piedzīvojuma sacensībās Triatel xRace otrajā posmā

Ikšķiles XRACE komanda.
Ikšķiles XRACE komanda.

13.jūnijā, Tukumā un tās apkārtnē notika lielāko Latvijas piedzīvojumu sacensību “Triatel xRace

Sacensības norisinājās Tukuma apkārtnē, kur dalībniekiem bija jāveic dažādi orientēšanās uzdevumi, jābrauc ar laivām, jābrauc ar velosipēdu un jārēķina dažādi interesanti uzdevumi. Sacensību starts tika dots Milzkalnē, kur sacensību dalībniekus tika nogādāti ar vilcieniem. Sacensību ekstrēmākais uzdevums bija Latvijā vēl nebijusi disciplīna piedzīvojumu sacensībās – Isostar lēciens, kur dalībniekiem Durbes muižas parkā no 7m augstuma bija jālec piepūšamajā pūslī. Dažām komandām tas bija nepārvarams šķērslis, un par tā neizpildīšanu tās saņēma soda minūtes. Šo posmu noskatījās arī daudz vietējo skatītāju, kuriem tika dota iespēja pamēģināt ekstrēmo uzdevumu un sajust piedzīvojumu garšu

Vislabāko laiku sporta klasē – 7h 40min – uzrādīja komanda Nu MOINS!  (Sindija Mudure (K), Jānis Zaļaiskalns, Gints Ikavnieks). Otro vietu absolūtajā vērtējumā ieguva komanda Tukuma ledus halle, kurā divi no trim dalībniekiem ir trīskārtējie Olimpisko spēļu dalībnieki – Anita Liepiņa, Modris Liepiņš. Guntars Mankus bija šīs komandas kapteinis. Trešo vietu ieguva komanda bahati ya kuwa na furaha (Gatis Dzērve (K), Uldis Dzērve, Gints Gritāns).

Tautas klasē godalgoto pirmo vietu ieguva mix komanda no Rīgas – RajA (Rihards Volfs (K), Agnese Kadiķe, Jānis Bormeisters), kuri nedaudz īsāko un vieglāko distanci veica 4h 53min.

Pirmā vieta Tukuma posmā vīriešu tautas grupā – Trīs vīri laivā (Artis Dobulis (K), Atis Liepkalns, Jānis Romanovskis).
Otro vietu tautas klases kopvērtējumā ieņēma komanda no Ikšķiles – Trīs vīri laivā (Artis Dobulis (K), Atis Liepkalns, Jānis Romanovskis).
Trešā vieta Tukuma posmā vīriešu tautas grupā – DANZKA sport (Jānis Dreiškins (K), Iļja Sinagins, Edgars Ziedonis).

Bronzas godalgu ieguva komanda Latviešu radio fanu komanda (Dina Zobena (K), Ieva Krūmiņa, Toms Veits).

Sacensību organizatori saka, ka šis posms prasīja vēl lielāku atbildību, jo sacensībām bija pieteikušies 387 dalībnieki. Lielais dalībnieku skaits prasīja lielākus resursus precīzākas distances plānošanai, lai nerasots sastrēgumi un sacensību kvalitātes saglabāšanai, lai dalībnieki būtu apmierināti. "Ir aizvadīti divi no pieciem sacensību posmiem un varam teikt, ka esam tikuši galā ar galveno – izveidojuši sacensības, kurās baudu un pozitīvas emocijas gūst visi – gan pieredzējuši sportisti, gan visi pārējie, kam sports nav ikdiena. Paldies sakām visiem mūsu sponsoriem, atbalstītājiem un draugiem kas palīdzēja noorganizēt sacensības. Bez palīgiem mums tas neizdotos. Paldies par pozitīvajām atsauksmēm un uzticīgajiem sacensību dalībniekiem. Madonas posmu centīsimies izveidot vēl interesantāku, jo Madona ir mūsu dzimtā puse un distances plānošanā tā ir priekšrocība. Aicinām apmeklēt mūsu mājas lapu www.xrace.lv, kur varat pieteikties nākamajiem posmiem, iepazīties ar video no Tukuma posma, bildēm un jaunāko informāciju par sacensībām.” – tā sacensību organizators Juris Dzenītis.

Sacensību trešais posms notiks 18.jūlijā Madonā, kur turpināsies cīņa par Triatel xRace piedzīvojumu sacensību seriāla kopvērtējumu un galveno balvu 1000 Ls vērtībā, ko dāvina tūrisma preāu veikals "Gandrs”. Sacensību kopvērtējumā tiek skaitīti komandas 4 labākie sacensību posmi.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Isostar, Salomon, Gandrs, Laima, Vichy, Park MV, Ķeizarmežs, Vitamax, Red Bull, Rīgas piena kombināts, Fazer, Garnier, VIP Sport, Dr. Lūkina acu klīnika.

www.xrace.lv

1 KOMENTARS

  1. Paldies visiem 168 dalībniekiem, kas ir aizpildījuši anketu. Aptauja turpinās un aicinām arī citus piedalīties, jo Jūsu atbildes mums ļoti palīdz. Prieks par to, ka 35% no aptaujas respondentiem ir daiļā dzimuma pārstāves! Jūs mums esat īpašā vērtē. Lai saulaina svētdiena. <a href=”http://bit.ly/9RcW1T” target=_blank>bit.ly/9RcW1T</a>

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu