Ikšķiles dome informē iedzīvotājus par labiekārtošanas darbiem. 26.10.2008

Līvciema ielā darbi jau norit pilnā sparā.
Līvciema ielā darbi jau norit pilnā sparā.

Priecīga ziņa. Ikšķiles domes mājas lapā ir parādījušās ziņas par labiekārtošanas darbu aktualitātēm

Atļaušos uzskatīt, ka www.ikskile.com palīdz novada vadībai saprast iedzīvotāju vajadzību saņemt informāciju. Iespējams, tiks atrasts arī kāds programmēšanas lietpratējs, kas palīdzēs izlabot elementāro kļūdu mājas lapas kodā un lasāms būs viss ievietotās informācijas saturs. Pameklējiet speciālistu vidusskolas klasēs!

Ikšķiles dome ziņo par autostāvvietas izbūvi Melioratoru ielā pie bērnudārza. Vajadzīga lieta, un labāk vēlāk nekā nekad. Paldies Ikšķiles iedzīvotāju vārdā. Ja šo lasa būvniecības eksperti, tad, lūdzu, komentējiet izmaksas.

Stāvvietas kopā ar laukakmeņiem (?) bruģēto laukumu pie barjeras platība ir aptuveni 90 x 2,2 m, tātad viena kvadrātmetra aptuvenās izmaksas ir Ls 11 066.40 uz 200 kv.m jeb Ls 55 (kopā ar PVN). Summa ir tuva maksimālajai, kurai atļauta vienkāršākā iepirkuma procedūra.

Ir arī informācija par bērnudārza piebrauktuves izbūvi Skolas ielā 9 (faktiski arī Skolas 11), kas papildināta ar dažiem attēliem, tomēr lietderīgāka būtu bijusi projekta grafiskā faila pievienošana. Riskēšu pieņemt, jo mērīt ir tehniski sarežģīti, ka projekta apjoms ir 10 reizes lielāks nekā Melioratoru ielas stāvvietai jeb vismaz 2000 kv.m. Patīkami, ka sarežģītākos apstākļos veicami darbi, kas ietver arī komunikāciju tīklu pārsegumu rekonstrukciju, par kvadrātmetru maksā 2 reizes lētāk. Diemžēl gaisa temperatūra šorīt ir tikai 6 grādi, tādēļ esmu neziņā par iespēju šo projektu pabeigt šogad, ja tiek ievērota pareiza tehnoloģija.

Trešais pieminētais objekts ir Līvciema ielas posms. Tā ir vecā Rīgas šoseja Saulkalnes virzienā. Šeit ir pēdējo gadu laikā ir izveidojies jauns privātmāju masīvs. Tā celtniecības laikā uz vecā ceļa uzbērtas šķembas, un pašlaik stāvoklis nav iepriecinošs. Daļa Līvciema ielas izbūvēta jau iepriekš un tā noteikti priecē dārziņu lietotājus, jauno māju iedzīvotājus un vēl nepārdoto zemes gabalu vecos un pārdoto jaunos īpašniekus. Būtu labi, ja šīm ieinteresētajām personām projekta realizācija nesagādātu vilšanos. Šo problēmu gan vēl var novērst, ievietojot projekta grafisko daļu internetā un piedāvājot konkrētas priekšlikumu iesniegšanas iespējas. Ja tas saistīts ar tehniskām problēmām, www.ikskile.com labprāt sniegs palīdzīgu roku, izvietos materiālus un piedāvās atklātas diskusijas iespējas. Cerams, ka pa jau izbūvēto ceļu un apkārtnes bruģētajiem ceļiem pārvietosies ceļu nestspējai atbilstoša smaguma tehnika un darīs to uzmanīgi, neizbraukājot apmales. Starp citu, ārzemēs no celtniecības objektiem drīkst izbraukt tikai ar nomazgātiem riteņiem … Vēlos vērst uz to domes amatpersonu uzmanību jau tagad!

Apsveicami ieguldījumi arī Tīnūžu attīstībā. Ikšķiles novads ir plašs un valdošajās aprindās tik populārā centralizācija palielina “izmirušas zemes” risku. Perspektīvāka ir cilvēku attīstībai un dabiskajam pieaugumam labvēlīgas vides radīšana visā teritorijā, tad nebūs jāslēdz skolas bērnu un nodokļu maksātāju trūkuma dēļ. Ieguldījumi Tīnūžu Tautas namā un pilnīgi cita ceļa iešana pašā Ikšķilē man rada neizpratni par domes kultūras stratēģiju, tomēr šis jautājums pašlaik lai paliek atklāts informācijas trūkuma dēļ. Vai Ikšķiles novada domei ir kādi plāni arī Turkalnē?

Ceru, ka www.ikskile.lv drīz sniegs jaunu informāciju, un tās apspriešana www.ikskile.com tiks uztverta kā vēl viens viedoklis, kas tuvina konsensusam jeb saskaņotam un visām pusēm pieņemamam attīstības redzējumam.

4 KOMENTĀRI

  1. Brīnišķīgi, ka būvējot ceļu gar Daugavu, tiek domāts arī par velosipēdistiem, taāu, ne līdz galam – uzbrauktuves ir pārāk augstas!!! Nav iespējams uz tām raiti uzbraukt, lai nelauztu braucamos! Kamēr vēl šie celiņi bruģējas, varbūt darbu vadītāju var ņemt pie rokas un uzbrauktuves pazemināt?

  2. Piemēram man nav saprotama restveida bruģīša izvēle Meliorātoru iela stāvietai, šādus materiālus izmanto vietās kur nav liela noslodze. <br />
    <br />
    Varu saderēt ka pēc ziemas tā stāvvieta būs gatavā bēdu ieleja. <br />
    <br />
    Bet dievs dod man kļūdīties ar saviem prātojumiem un lai 100 gadi viss kalpo.<br />

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu