Vai pamodīsimies citā Ikšķiles novadā?

Ikšķile.
Ikšķile.

Trīspadsmitā janvāra vakarā visu valsti satrauca ziņas no Vecrīgas. Daudzi jutās pārsteigti par mūsu sabiedrībai neraksturīgu rīcību, bet ne brīdi sabiedrībai, izņemot tā saukto „eliti

Pat dramatiskie notikumi nav rosinājuši pašapzinīgo varu izvērtēt cēloņus. Tā visaugstākajā līmenī spriedelē par sekām un kārtības uzturēšanas tehniskām niansēm. Notiekošās diskusijas liecina, ka sabiedrības un valsts intereses vēl joprojām nav aktualitāte. Diemžēl, arī pasākuma organizētāju taisnošanās, nevis sabiedrības sašutuma skaidrošana un aizstāvība atgādina populistu pozīciju. Notiekošais vairo sabiedrības neapmierinātību un izmisumu. Satraucoša ir valdošās „elites” sindroma izplatīšanās visā valstī. Tā, piemēram, Ikšķiles novada iedzīvotājiem tika liegtas telpas gadumijas ballei. Patiesais telpu izmantošanas liegums bija Ikšķiles domes nepatika pret balles organizatoru  – biedrību „Iedzīvotāji”. Šķiet, Ikšķiles domes sirdsapziņa ir ievērojami netīrāka un bailes ir lielākas par centrālās varas bailēm, ja tā liedza cilvēku pulcēšanos jau pagājušajā gadā un 6 km attālajās telpās. Aicinu apdomāties centrālās varas un īpaši pašvaldības. Vai tiešām domnieki, aizslēpušies aiz pāris policistu mugurām, sāks domāt tikai tad, kad sabiedrības tūkstošiem pacietība būs zudusi. Vēl ir iespējams nelikt sabiedrībai skarbi padzīt elitārisma iedomu pārņemtos varas un naudas pārbaudi neizturējušos cilvēkus.

 

Biedrība IEDZĪVOTĀJI turpina saraksti ar domi, kura neatļāva rīkot balli Tīnužu tautas namā.

biedribas vestule domei s

Gaidīsim, ko varas dižgari atbildēs šoreiz, ja no iepriekšējās vēstules varam secināt, ka visi kas līdz šim Tīnūžu tautas namā ir organizējuši pasākumus un par to maksājuši, var doties uz domi un pieprasīt naudu par telpu īri atpakaļ.

 

25 KOMENTĀRI

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu