Aicina apmeklēt Ikšķiles novada Domes sēdi

Iedzīvotājus uzrunā Kaspars Upaciers.
Iedzīvotājus uzrunā Kaspars Upaciers.

Biedrība IEDZĪVOTĀJI aicina apmeklēt Ikšķiles novada Domes sēdi 18.februārī pl.16.00, kurā izskatīs jautājumu par sporta bāzes un aktīvās atpūtas parka ierīkošanas ieceri.

Biedrība IEDZĪVOTĀJI aicina uz diskusiju 18.februārī no pl.19.00 Ikšķiles tautas namā

par Domes sēdē dzirdēto un  pieņemto lēmumu saistībā ar sporta bāzes un aktīvās atpūtas parka ierīkošanu.

Uz diskusiju tiks aicināti Ikšķiles novada domes pārstāvji.

17 KOMENTĀRI

  1. Paldies iedzīvotāju vadībai un Laimonim Šmitam par iespēju piedalīties biedrības sanāksmē šā gada 18.februārī, lai iepazīstinātu biedrību ar sporta un atpūtas parka izveides ieceri. Konstruktīvā dialogā sadzirdējām ļoti daudz pozitīvu ideju, kuras būtu vērts padziļināti izpētīt, aptaujājot arī Ikšķiles novada iedzīvotāju vēlmes attiecībā uz pieejamajiem sporta veidiem. Ceram, ka biedrība „Iedzīvotāji

  2. Diskusijas par piedāvājuma saturu nevar būt pāragras. <br />
    “Pāragra” var būt nozīmīga projekta “bīdīšana” bez diskusijām un neņemot vērā nopietnus viedokļus, kā tas nesen pierādījās ar kādu bēdīgi slavenu projektu, jau diezgan patālu “izbīdītu”.

  3. Es domāju, ka juridiski nesaistošas diskusijas par piedāvājuma saturu nevar būt “pāragras”. Kā tad novads varēs izstrādāt to programmu? Svarīgi, lai līdz lēmuma pieņemšanas brīdim tiktu izskatīti arī projektā neiekļautie varianti un diskusijās tiktu iesaistīti (ar aktīvu rīcību – informējot un nodrošinot iespēju izteikties) arī mazāk aktīvie novada iedzīvotāji.

  4. Pievienojos Hermaņa viedoklim un cienu arī Zanes attieksmi. Hermanis ir īsi un perfekti formulējis tiesisko un taisnīgo risinājumu. Tā ir jārisina nozīmīgi attīstības un ieguldījumu projekti. Ja līdzšinējā dome nav spējusi likumīgi, labvēlīgi sabiedrībai un atklāti strādāt, tas nenozīmē, ka likumība un godaprāts ir zudis vispār un mums ir momentāli jāpieņem jebkurš piedāvājums. Aicinu nesakāpināt emocijas, nevākt aklas piekritēju, vai pretinieku masas, bet cienīt mūsu valsts likumus, zinošu cilvēku padomus un prasīt atbildīgu darbu no mūsu algotām domes amatpersonām. Šis projekts ir jāsāk ar programmu no novada puses, detālplānojumu un investoru izvēli. Par iesniegto piedāvājumu diskusijas ir pāragras. Tām nevar būt nekādu juridisku seku.

  5. Protams ideja jau nav slikta. <br />
    Man domāt, ka šāda veida būvēm jābūt vērstām un Novada vajadzībām.<br />
    Šajā gadījumā vairāk iet runa par kaut kādu mistisku plānu, jo šobrīd visur trūkst līdzekļi, pat Murjāņi iet uz grunti, bet šeit nauda āupām!

  6. Nav arī slikti, ja uztaisa šada tipa parku, bet te tikai jautājums “Kā to dara?” <br />
    <br />
    Ja pašvaldība ievēro visus normatīvus attiecībā uz detālplānojumu, un izsludina konkursu pretendentiem, veic sabiedrisko apspriešanu un labāko variantu atļauj realizēt…. un vēl jau arī cik stingri kontrolē pēc tam vai sabiedriski apspriestais variants galu galā tiek realizēts atbilstoši dokumentācijai un izvirzītajiem noteikumiem, tad jau ir OK. Vai ne?

  7. To Edgars Jaunsīlis<br />
    <br />
    No visas sirdz novēlu Jums iztūrību cīnoties ar Iksķiles “progresīvo” tautu. <br />
    Be, ja vajadzēs skaitlisko atbalstu, lūdzu informēt, mana ģimene un arī daudzas citas Ikšķilē Jūs noteikti atbalstīs.<br />

  8. Esmu iedzimta ikšķilniece un man rūp tas, kas šeit notiek. Vēl jo vairāk tāpēc, ka man rūp manu bērnu iespējas šeit vispusīgi izaugt. Zinot šīs ieceres aizsākuma ideju, gribu tikai aicināt aktīvi piedalīties šīs ieceres apspriešanā un visu nenoliegt tikai tāpēc, “domei vēl tikko neko nevajadzēja”. Īpaši jau neesat vienaldzīgi to bērnu vecāki, kuri savus lolojumus ved trennēties visur citur tikai ne Ikšķilē.

  9. Jo vairāk runās jo skaidrāk būs. Lai dominieki skaidro kādēļ to vajag un kādēļ tieši šo, jo nesen vēl, neko nevajadzēja!<br />
    Ja pareizi saprotu, tad Ikšķiles dome, vēl pagaidām neatbalsta??!!

  10. Lūdzam neveidot ažiotāžu saistībā ar ikšķilnieku ieceri izveidot Ikšķiles sporta un aktīvās atpūtas parku. Publiskā sporta un aktīvās atpūtas parka izveides un koncepcijas prezentācija notiks šī gada 26.februārī Ikšķiles vidusskolā, uz kuru ir aicināti visi sabiedriski aktīvie Ikšķiles novada iedzīvotāji, tajā skaitā, novada skolas vadība, prese, Ikšķile.com, biedrības „Iedzīvotāji

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu