Vidzemes ledus halle bankrota priekšvakarā?

Vidzemes ledus halle.
Vidzemes ledus halle.

Pie Ogres pilsētas robežas esošās Vidzemes ledus halles pārstāvji vērsušies Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldībās, piedāvājot ledus halli nodot pašvaldību īpašumā.

Tiesa gan, līdz ar ledus halli pašvaldībām nāktos pārņemt arī tās kredītsaistības un parādus apmēram 1,2 – 1,6 miljonu latu apmērā. Pretējā gadījumā halles darbība jau tuvākajā laikā var tikt pārtraukta, kas praktiski nozīmētu arī Ogres hokeja tradīciju beigas.

Šobrīd Ogres un Ikšķiles pašvaldību deputāti izvērtē iespēju pārņemt ledus halli un skaidrība šajā jautājumā varētu būt jau tuvākajā laikā. Līdz šim Latvijā bijis tikai viens gadījums, kad pašvaldība pārņem ledus halli noprivātpersonām, proti, 2007.gadā vietējo ledus halli par 2 250 000 latiem iegādājās Tukuma pašvaldība. Pateicoties šim darījumam, šobrīd Tukuma ledus halle veiksmīgi turpina darbību.

Šobrīd nav zināms par kādu summu pašvaldības varētu pārņemt Vidzemes ledus halli un vai šāda iespēja varētu gūt atbalstu deputātu vidū. Kāda amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, pauž viedokli, ka halles cena būtu jānosaka sertificēta vērtējuma ceļā, ņemot vērā esošo ekonomisko situāciju, uzkrātos parādus un kredītsaistības.

2 KOMENTĀRI

  1. Es līdz šim nebiju šadas bildes redzējusi, un esmu pārsteigta!<br />
    Tiešām milzonīgs paldies tiem cilvēkiem kas to ir dabūjuši gatavu!<br />
    Un no sirds žēl, ka pašvaldība to visu grib iznīcināt vienā rokas vēzienā!

  2. Sirsnīgs paldies visiem estrādes būvētājiem, attēlos redzamajiem un visiem pārējiem. Toreizējie novada dzīves vadītāji Ansis Trapiņš un Gunārs Freidenfelds bija kopā ar cilvēkiem. Viņiem nebija jāslēpjas aiz varas bruņām, viņi bija savējie.

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu