Ikšķilē plāno piešķirt kompensāciju rindā gaidošo bērnu vecākiem

PII Urdaviņa direktore Valda Krinkele, Ikšķiles sporta un atpūtas parka projekta prezentācija.
PII Urdaviņa direktore Valda Krinkele, Ikšķiles sporta un atpūtas parka projekta prezentācija.

Ikšķilē deklarēto bērnu vecākiem, kuri uz vietu bērnudārzā gaida rindā, tiks piešķita pašvaldības kompensācija 100 vai 50 latu apmērā, šādu pavisam jaunu kārtību paredz sagatavotie Ikšķiles pašvaldības saistošie noteikumi.

 Lēmumprojekts tika skatīts 14. aprīļa Ikšķiles pašvaldības Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē.

Jau vairākkārt esam informējuši par vietu trūkumu Ikšķiles pašvaldības pirmskolas izglītības iestādē. Lai risinātu problēmu pašvaldība piedāvā vecākiem līdzfinansēt privātās pirmskolas izglītības iestādes "Ķiparu nams" apmeklēšanu,  kā arī plāno atvērt "Urdaviņas" filiāli Tīnūžos.

Tomēr neskatoties uz jau paveiktajiem darbiem, rinda uz bērnudārzu "Urdaviņa" mērāma vairākos simtos bērnu, norāda iestādes vadītāja Valda Krinkele

Saistošie noteikumi un jaunā kārtība spēkā stāties varētu sākot ar jauno mācību gadu, prognozē Valda Krinkele. Normatīvos noteikumus pēc atbalsta gūšanas pašvaldībā vajadzēs saskaņot arī augstākstāvošajās institūcijās. Pozitīva iznākuma rezultātā, iespējams, jau jūnijā tiks apzināts bērnu skaits, kam nepieciešama kompensācija un veikti budžeta grozījumi, informē pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Saistošie noteikumi par kompensāciju piešķiršanas kārtību vēl jāapstiprina Ikšķiles pašvaldības sēdē, 21. aprīlī.

6 KOMENTĀRI

  1. Viens bērns PII izmaksā, šķiet Ls 150 mēnesī. Visas kompensācijas zem šīs summas pašvaldībai ir izdevīgas. Rindu ātri varētu likvidēt, ja kompensāciju maksātu arī par bērniem, kas sēž mājās. Domāju, ka pašlaik diemžēl vai par laimi ir daudz vecāku, kuri paši tāpat sēž mājās un šajā variantā viņi varbūt savu vienu vai divas vietas bērnudārzā atbrīvotu. <br />
    Diemžēl demogrāfiskā līkne nemaz nav tik droši augoša, lai ieguldītu bērnudārza būvniecībā miljonu vai otru. Mums taāu tikai viena Dome un tā jau bērnudārzā dzīvo. Ko mēs pēc tiem pāris gadiem liksim vēl vienā bērnudārzā?

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu