Ufo neizslēdz iespēju, ka nāksies nolikt mandātu

Kaspars Upaciers
Kaspars Upaciers

Ikšķiles novada domes deputāts Kaspars Upaciers, Radio SWH klausītājiem un izklaides pasākumu apmeklētājiem pazīstams kā Ufo, jau gadu neapmeklē domes sēdes darba dēļ.

Lai arī domes vadība ir informēta par to, ka K. Upaciers nevar domē ierasties deviņos no rīta, tā neplāno mainīt sēžu laiku, tāpēc deputāts neizslēdz iespēju, ka nāksies nolikt mandātu.

Domē K. Upaciers pārstāv partiju Apvienība Iedzīvotāji, kuras priekšsēdētājs viņš ir. 2009. gada pašvaldību vēlēšanās šī jaunizveidotā vietējā partija ieguva 1050 balsis no 3912, tas ir, 26,44%, un no 15 vietām domē tai tika piecas, tikpat arī apvienības sīvākajiem konkurentiem – Zaļo un Zemnieku savienībai. K. Upacieru ievēlēja ar vislielāko plusiņu skaitu, kaut sarakstā viņam bija pēdējais numurs.

Būdams otrais populārākais saraksts Ikšķilē, Apvienība Iedzīvotāji gan palika opozīcijā. «Mēs esam mazākumā. Arī citi partijas biedri protestēja, bet neviens man neprasīja, vai es varēšu tikt uz domes sēdēm – nostādīja fakta priekšā, un viss. Uzskatu, ka starp domes deputātiem ir daudz tādu, kam no rītiem vajadzētu būt darbā, nevis domes sēdē,» izteicās K. Upaciers.

Ja domes vadība neko nemainīs, deputāts apsver iespēju nolikt mandātu vai arī mēģināt vienoties ar darba devēju, ka divas reizes mēnesī no rītiem radio ēterā nebūs. K. Upaciers neapmeklē arī Kultūras komitejas sēdes, jo arī tās notiek no rītiem. «Domes vadība parāda savu varu. Tomēr esmu informēts par to, kas notiek domē un novadā, reizi mēnesī tiekos ar vēlētājiem, partijas valdes sēdes ir atklātas,» par savu darbību stāsta deputāts.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rudzītis (ZZS) atzina, ka K. Upaciers nav bijis gandrīz nevienā domes sēdē un nestrādā arī komitejā. «Sēdēm jānotiek no rītiem, jo jāizskata daudz jautājumu. Sēdēs jāpiedalās daudziem domes darbiniekiem, un, ja tās notiks vakarā, nāksies maksāt par virsstundām,» argumentēja J. Rudzītis. Tā kā K. Upaciers sēdes neapmeklē, tomēr «kaut kādu darbu dara», viņam nemaksā pilnu atalgojumu, bet tikai pusi – 40 latu mēnesī. «Nebūtu godīgi nemaksāt viņam nemaz. Viņš tomēr ar savu mašīnu brauc tikties ar vēlētājiem, piedalās frakcijas sēdēs,» norādīja J. Rudzītis.

Katra pašvaldība ir tiesīga noteikt domes sēžu un komiteju sēžu laikus, savstarpēji vienojoties deputātiem. Piemēram, Rīgā domes sēdes notiek pēcpusdienās, bet komiteju sēdes – visai atšķirīgos laikos, gan deviņos un desmitos no rīta, gan 13.00 un 14.00. Savukārt Jūrmalā domes sēdes tradicionāli sasauc no rītiem, bet komiteju – pēcpusdienās.

Atis Rozentāls, Diena.lv
Ikskile.com:

Ņemot vērā J.Rudzīša komentāru rakstā,  rodas jautājums, vai J.Rudzītis, būdams Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs, ir pieļāvis pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu 18 gadu garumā, maksājot saviem darbiniekiem par virsstundām, vai arī gluži otrādi – apkrāpis viņus, to nedarot, jo domes sēdes iepriekš taāu notika 17:00 pēcpusdienā!

Vai tiešām I.Bērziņai, V. Krinkelei, I.Viļumam, Z.Bēķei un J.G.Rubenim savā darba laikā nav ko darīt,  un var atrasties domes sēdē, par komisijām nemaz nerunāsim?

36 KOMENTĀRI

  1. Ak,kungs, būtu jāsauc 🙂 <br />
    <br />
    Ome tiešām vecuma marasmā (lai man piedod lielākā daļa citu gados vecu cilvēku, kuriem nav nekādu problēmu)<br />
    <br />
    Šausmīgā ideja izveidot bērnudārzu Elkšņos pieder tieši pašvaldībai un tās vadoņiem, bet Andris piedāvā pārcelt uz Elkšņiem Domi un pašvaldības institūcijas komplektā. Jo tām tāpat ir bērnudārza domāšanas līmenis – skaidrs un tīrs, un bērnudārza vecuma spriestspējai atbilstošs.<br />
    <br />
    Priekā!<br />
    <br />

  2. Skaidrs, ka Andris grib atņemt UFO deputāta krēslu. Visi ļoti lūdz UFO neatkāpties un pasargāt Ikšķili no Andra šausmīgajām idejām pārcelt bērnudārzu uz Elkšņiem.

  3. Tavā komentārā ir atslēgas vārds – būvēt! <br />
    <br />
    Iespējams, ka jautājumam par nepietiekamu paš-policijas klātbūtni kādā novada galā steidzami tiktu atrasts risinājums, ja būtu iedzīvotāju pieprasījums un atrastos īpašnieks un it kā piemērots grausts, atvainojiet, būvapjoms 🙂 Kā Daugavas 34. <br />
    <br />
    Kā mēģinājums Elkšņos ar 100 iedzīvotājiem izveidot bērnudārzu ar 100 vietām. Varbūt Domi uz tiem Elkšņiem pārcelt, jo ar iedzīvotājiem tāpat viņi patiesībā satikties negrib. Gan bērnudārzu atbrīvotu no pāraugušajiem bērndārzniekiem, gan pašiem miers un vide netraucētam darbam 🙂

  4. Es neesmu paranojas nomākts! Jums gan liekas, ka Jūsu iztēle ir perfekta. Tā nav kā Jūs izteicāties.<br />
    <br />
    No Jūsu teiktā saprotu, ka Jūs jūtaties aizvainots par to, ka atļāvos uzjautāt Domei to, kā tiek iespējoti saistošie noteikumi “Ikšķiles novada teritorijas un būvju uzturēšanas un kopšanas noteikumi”. Ja jau ir pieņemti šie noteikumi, tad nav grūti ielikt informāciju informatīvajā telpā par pašvaldības policijas aktivitātēm šai sakarā? Bet ja nenotiek neviena aktivitāte, lai kontrolētu šo noteikumu izpildi, tad varbūt nevajadzēja tos pieņemt?

  5. Izmantoju citu ceļu, devos uz pašvaldību un uzrunāju personīgi, solija veseli trīs vadītāji. Pagājušas 6 nedēļas, satiekot uz ielas atkal sola, ir pat stāsts par redzējumu.

  6. Atkal jāsmaida – šī tava atbilde ir tieši tāda, kā Ikšķilē pieņemts risināt problēmas. Panākt, lai prasītājs savu problēmu izsaka mierīgi un tad ļaut izteiktajam iesūnot. Redz, Andris izklāstīja, un anonīmais devās prom. Pat nekādi nekomentējot teikto :)<br />
    <br />
    Hermani, piekrītu, ka ir jākustina un jāraksta. Es piesakos rudenī uzrakstīt Ikskile.lv par nepieciešamību novākt lapas, bet ziemā – tīrīt sniegu 🙂 Domāju, ka man pat atbildēs – darīts! :):):)

  7. Es arī strādāju Rīgā, un arī nav laika komunicēt ar Domes amatpersonām pa tiešo, bet jaunajā Domes mājas lapā ikskile.lv ir iespēja uzdot jautājumus izmantojot sadaļu “Rakstiet mums”. <br />
    <br />
    Jāsaka, ka pieredze nav īpaši liela man, ir tikai trīs jautājumi uzdoti… 1) par pēcziemas bedrītēm manā ielā. Atbildes nebija, bet pēc nedēļas pazuda bedrītes 🙂 2) Par fūru kustības ierobežojumu uzlikšanu Ādamlaukā. Jau mēnesis garām atbildes nav 🙁 3) Par pašvaldības policistu reidu apjomu Ādamlaukā iespējojot saistošos noteikumus “Ikšķiles novada teritorijas un būvju uzturēšanas un kopšanas noteikumi”. Mēnesis garām, bet atbildes nav :(<br />
    <br />
    Aicinātu visus, kam kaut kas aktuāls izmantot šo ceļu, man ir tāda sajūta, ka tas darbojas (sk. gadījumu par bedrītēm)…

  8. Sveicināts, anonīmais un personīgi uzrunājošais!<br />
    <br />
    Es, tāpat kā Upaciers strādāju un nodokļus novada kasei pelnu Rīgā, tādēļ Domes vai komitejas sēdes apmeklējums man izmaksātu pārāk dārgi. Tu taāu zini, ka tās šedes pārceltas tieši tādēļ, lai mēs tur nebūtu :)<br />
    <br />
    Esmu arī piedalījies vēl šā gada pavasarī organizētajās it kā novada attīstības stratēģijas izstrādes darba grupas sanākšanās (vakaros!). Divās no trim. Vai tu, anonīmais saucēj, esi redzējis tās darba rezultātu apkopojumu? Es neesmu :)<br />
    <br />
    PROBLĒMAS NEVAR ATRISINĀT CILVĒKI, KAS PROBLĒMAS RADĪJUŠI. <br />
    Es jau esmu runājis ar praktiski visiem minētajiem cilvēkiem. Tikai Kurmis ir konkrēti teicis, ka “viss būs kā būs, un ja nepatīk, brauc prom”. Pārējie saka “jā, jā” vai “mēs jau neko nevaram”. Tādēļ es vairs neceru, ka šī Ikšķiles valdošā šķira kaut ko mainīs. Vienkārši šad un tad pabakstu, lai viņi nesastrādātu pārāk daudz muļķības līdz tam laikam, kad viņi dosies pelnītā un arī nepelnītā atpūtā 🙂

  9. saņemies drosmi, aizej uz domes sēdi un pasaki visiem pēc kārtas savas pretenzijas tieši acīs. Vai ir problēmas ar kulturālu uzvedību vai pretenziju pamatotību, ka visādus apvainojumus gāz virsū publiski – portālā, tā lai visi uzzin cik gudrs un godīgs esi Tu, bet visi pārējie pēdējie nelieši. Kā ir patiesībā?

  10. Es par saviem vārdiem atbildu. Ja kas no “uzlietā” ir nepelnītas “samazgas un mēsli”, varu arī atbildēt. Gan ZS (Rudzītis un co), gan JP (Trapiņš), gan TP (arī Trapiņš?), gan SCP (Rubenis), gan TB un AI prasītājiem.<br />
    <br />
    Es iesaku nevienai partijai neuzticēties. Ja ļoti vajag uzticēties, uzticieties savam baznīckungam vai terapeitam. Pārējo dzīvē tomēr vajag pārbaudīt, līdzi domāt, uz pirkstiem skatīties un ar maziem burtiem vai starp rindām rakstīto izlasīt. Un prasīt skaidrojumu un parakstītu papildus vienošanos, ja kas nepatīk.<br />
    <br />
    Jautru Tev, Uldi, nedēļu!<br />

  11. Neesmu ne par vienu ne par otru PLL palaistuvi. Tajā pat laikā neredzu iepēju glaimot JL, SCP, ZZS. Neviens no minētajiem nesniedz nekādas cerības par rītdienu. Nebalsošu par Jūsu minēto pat tad ja nebūs par ko citu balsot, labāk iznīkt stavus, nekā vergot tēvzemē.

  12. Tu redzams esi Sķēles un Šlesera rupors tāpat kā Andris un vēl pāris Jaunā laika zāģētāji. Ikšķilieši nav muļķi un nebalsos ne par ZZS, ne par PLL oligarhiem. Vari necensties.

  13. Ak, aizrakstījos. Man gribējās pajautāt – varbūt var ja ne obligātu, tad vismaz brīvprātīgu autorizāciju piedāvāt. Lai visi var redzēt, kas par saviem vārdiem atbild, bet kas ūdeni lej.

  14. “Kā apnicis” lasīt “ieteikumus” no “vēlētājiem”, kas pozitīvi un vienoti “parotaļājas” ar vārdiem. Par labu un saskaņotu Ikšķili 🙂

  15. Atkal panesās OTTO un tamlīdzīgo rupjības. Diez vai paši sajēdz kādēļ īsti nozākā. Ja priekšēdētājs būtu UFO, arī viņu nozākātu. Cerams, ka sabiedrībā neirotiķu nav vairāk par 0,001% un netiks balsots pēc primitīva patīk seja – nepatīk seja principa.

  16. atkal Otto ar Andri un vel pa starpu rotala.Laikam jau tie ir vienigie Ikskiles iedzivotaji,kuriem rup Ikskiles liktenis.Gribetos dzirdet ko sakarigaku.Ne jau Upacieris bus istais,kas savedis Ikskili kartiba.Esiet aktivaki!Un jadoma par ko balsot.Tikai ne PLL.

  17. Neķer kreņķi, partijas boss nav vienīgais partijas cilvēks. Ja viņs noliks mandātu, tad nāks cits šīs partijas pārstāvis, kuram pat vairāk laika būs risināt pašvaldības problēmas.

  18. Te tev nu bija, pats partijas priekšēdētājs pamet darbu pat īsti to neiesācis. Nu kā tādai partijai lai uzticas! Muļķīgi bija par to balsot. Atkal piemuļķoja solot strādāt.

  19. Latvijas politiskā sistēma ir tā būvēta lai jebkura radošā domā tiktu salauzta, un tad tu pazemots, salauzts, kompromitēts tiec palaists ko darīt. Vecā komanda tev neatsaka padomu un tu esi kļuvis perfekts sistēmas ritenis.

  20. Rudžīša un tagad viņa oponenta/sabiedrotā Trapiņa Dome pēc būtības nemainīsies. Apvienība Iedzīvotāji ir dibināta kā ilgtermiņa projekts, tādēļ Upaciers atkāpjoties tikai stiprinās apvienības perspektīvu. Lai caur Domi iziet kaut 10 apvienības saraksta deputātu – tad pēc nākamajām vēlēšanām Ikšķiles domē būs 10 jau pieredzi guvuši DEPUTĀTI – IEDZĪVOTĀJI!

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu