Kurš sargās mūsu naktsmieru?

Vai pašvaldībai uzturēt savu pašvaldības policiju kārtības uzturēšanai mūsu novadā, vai mainīt pret Ķekavas vai Ogres pašvaldības policiju?

To, ka priekšsēdētājs neapmierināts ar dažām pašvaldības policijas personālijām, var just jau ilgāku laiku. Marta komiteju sēdē savu piedāvājumu izteica Ķekavas pašvaldības policija, kura par 95000 LVL piedāvāja nodrošināt visu ar 11 darbiniekiem.

Par to, ka trešdienā, 9. maijā plkst. 10.00 no rīta paredzēta Ogres pašvaldības policijas prezentācija, uzzināju tā paša rīta 9.15 privātā telefona sarunā. Kā darbojas „klusie telefoni” pašvaldības administrācijā, nezinu, bet uz prezentāciju bija ieradies kupls pulciņš pašvaldībā un tās iestādēs strādājošo. Kopā 15 cilvēki! Tajā skaitā deputāti. No viņiem tikai 2 deputāti no 15, kurš nestrādā pašvaldībā.

Ogres pašvaldības policijas piedāvājumā izskanēja 79000 LVL un 8 darbinieki, lai novadā visu laiku dežūrētu 2 darbinieki. Simpātiski izskanēja, ka viņu uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem. Neskatoties uz to, ka no Ikšķiles novada vadības bija saņēmuši uzstādījumu, ka uz ģimenes skandāliem nav jāizbrauc, viņi to apņemas darīt, tāpat reaģēt arī citās situācijās, kad vajadzīga palīdzība.

Mīļie kaimiņi, ko jūs domājat? Vai mums vajag savējos vai svešos?

P.S. Pēc tam, kad pēc domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa ierosinājuma pašvaldības policistu skaits tika samazināts līdz 4 štata vienībām, no kurām 1 cilvēks ilgāku laiku nebija darbā, jo bija lauzta kāja, nebrīnieties, ka viņi ir reti redzami. Pamēģiniet paši 4 cilvēkiem salikt darba grafiku bez virsstundām, lai visu laiku dežurētu 2 cilvēki 24/7/365

15 KOMENTĀRI

  1. Marupes novadā 16 pašvaldības policisti:<br />
    <br />
    <a href=”http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/pasvaldibas/item/2295-zver-uzticibu-marupes-novadam<br” target=_blank>www.aprinkis.lv/sabiedriba/pasvaldibas/item/2295-zver-uzticibu-marupes-novadam<br</a> />
    <br />
    🙂

  2. Ja jau kāds no esošajiem pašvaldības policistiem nevēlas strādāt, tad tam jāsaka ardievas un vietā jāpieņem strādāt gribošs un varošs cilvēks, bet tādēļ jau nav jālikvidē SAVĒJĀ novada pašvaldības policija kā tāda.

  3. Neatklasu gan savu personibu, bet pateiksu Jums vienu, ja velaties samierinaties ar tadu pasvaldibas policiju, kada ir ikskile, kura uz visiem pasakumiem sez sava biroja un reali strada tikai Valsts policija, kas bija loti uzskatami redzams ieprieksejo vasaru, tad varat turet to dikdienu baru par savu naudu tur, bet ja velaties parmainas tad tiesam saciet domat par citu policijas darbinieku pienemsanu esoso vieta, lai Ikskile butu kartiba.

  4. Problēma ir ar personu ko jau ir atlaiduši, tagad grib likvidēt lai zaudējot tiesvedību nebūtu jāatjauno darbā. Persona esot arī kautkāds priekšsēdētāja radinieks.

  5. Pašvaldības policija, tāpēc arī saucas, pašvaldības, lai būtu nokomplektēta no vietējiem, situāciju pārzinošiem darbiniekiem. Jābūt Išķiles novada pašvaldības policijai un politikai un personīgai nepatikai nevajadzētu būt iesaistītai pašvaldības policijas darbā. Pašvaldības policijai jāatrodas ārpus deputātu ambīcijai, tai jānodrošina sabiedriskā kārtība un citi likumā noteiktie uzdevumi un viss.

  6. Sapņi, murgi ir viss, kas par šo ir zināms. Ikšķiles Vēstīs neatrodu skaidro patiesību… Te arī nav konkursa nolikuma mūsu policijas “izprecināšanai” <a href=”http://www.ikskile.lv/lv/pasvaldiba/policija/” target=_blank>www.ikskile.lv/lv/pasvaldiba/policija/</a>

  7. Nevajag nekādus “viesstrādniekus”! Savējie pārzina vietējos apstākļus vislabāk, zina gan likumu pārkāpējus, gan traāu taisītājus. Ja vēlās ietaupīt naudu, tad jārod citas iespējas.”Ko taupa taupītājs, to atņem laupītājs!”

  8. A vot nesaprotu – kas ar mūsu MP noticis, ka tur it kā NE-SAVĒJIE? No komunālajiem cilvēks papriekšu izkrita un tad sāka (vienreiz) rakstīt, bet municipāļi klusē… Izteikšu tikai minējumu no sapņiem – no toākām savu kapeiciņu ņēmuši, tādēļ tagad pīkstēt nevar. Nu, sapņi jau neprecīzi un tikai sapņi. Nevar taāu būt, ka par savu algu par toāku eksistenci pat nav dzirdējuši 🙂 <br />
    Šāda MP “uzlabošana” pa kluso – bez problēmu atklātas iztirzāšanas – neko labu par pašu lielāko tautas pilnvaroto priekšnieku neliecina. MP nav izdevumu aile, tā ir struktūra noteiktu mērķu sasniegšanai!

  9. Lai jau paliek savejie,bet,lai sadala savu darba grafiku ta,lai kadreiz ari vinus justu ne tikai pie rakstamgalda vai masinas,bet ari kad notiek pilseta pasakumi,izlaidumi u.c. svetki.Ko gan citu darit policijai,ja ne palidzet cilvekiem?Ar citiem kustonisiem pasi tiksim gala…..

Atbildēt

Jūsu komentārs
Lūdzu norādiet savu vārdu